Biertjes kosten overigens 2,40 per glas, geen verkeerde prijs.
'Alle biefstukken worden, typisch Loetje, geserveerd met heerlijke jus, en stukken wit brood', zegt Veldman. En goed nieuws voor wie erge honger heeft: er zijn ook XL-porties te krijgen. Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram.
De biefstuk
De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
We zijn enorm fan van Loetje en komen bij verschillende vestigingen maar Loetje Oost is wat ons betreft de beste van allemaal. Ondanks de standaard recepten van Loetje smaken de gehaktballen en kalfslever hier toch echt het lekkerst. Het personeel is aardig en lekker Amsterdams. De kalfslever is een echte aanrader.
De Biefstuk Bali 0.0 is er voor iedereen die eens iets anders dan vlees wil. Het is een vegetarisch gerecht maar het is niet veganistisch. Dat komt omdat er nog geen alternatief gevonden is voor de margarine die wij gebruiken voor onze jus.
Het door Redefine Meat ontwikkelde stukje nepvlees wordt laagje voor laagje op elkaar geprint, zodat er een structuur ontstaat die lijkt op de spieropbouw van vlees. Klanten die op sociale media durfden te zeggen dat het lekker was, werden bedolven onder haatreacties van vleesliefhebbers.
In één stuk biefstuk van 100 gram zit: 108 kcal energie. 1,8 gram vet. 0,7 gram verzadigd vet.
Wat is dat toch met Loetje?
Restaurants - De horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van Loetje, heeft forse groeiplannen en is op zoek naar zo'n 300 medewerkers. Vooral met de biefstukkenrestaurantketen Loetje heeft de groep ambitieuze plannen.
De soep is niet vers en er zit een soort maizena in waardoor het plakkerig is. Een soort fabriekssoep, erg ouderwets, het smaakt niet alsof het gemaakt is van verse groenten. Loetje heeft sowieso weinig gezonde maaltijden.
Loetje Klinkhamer, de oprichter van biefstukrestaurant Loetje, is op 83-jarige leeftijd overleden. Gisteren nam de familie afscheid van hem in Amsterdam-Zuid. Klinkhamer overleed vorige week vrijdag nadat hij in een van zijn restaurants door een val van de trap op zijn hoofd terecht was gekomen, meldt De Telegraaf.
De kunst zit hem in het blijven roeren van het vlees. Laat hem niet op 1 plaats bakken, maar blijf hem bewegen met een tang of vork (niet in het vlees prikken!). Na 2 minuutjes draai je hem om en doe je hetzelfde kunstje nog een keer. Je blijft de biefstuk lekker bewegen over de bodem van de pan.
De biefstukken liggen altijd in de jus en je krijgt veel brood om te soppen.
Met dank aan Tessa (I am cooking with love blog) voor het ontfutselen van dit geheim ð Bij Loetje wordt er ossenhaas biefstuk gebruikt voor alle recepten, want dat is een geweldig stuk vlees. Maar je kunt ook kogelbiefstuk gebruiken (is ook wat goedkoper).
Het lekkerst is om een ossenhaas in zijn geheel te bereiden, waardoor de malsheid nog beter bewaard blijft. Ook kan je het stuk prima marineren en daarna bereiden. In Nederland is de ossenhaas het meest favoriete stuk vlees, vanwege zijn malsheid en omdat het vlees mager is.
Veel mensen willen franchisenemer worden bij Loetje. Helaas is Loetje geen franchiseformule. Loetje heeft alleen filialen. Dit betekent dat het momenteel niet mogelijk is uw eigen Loetje-vestiging te openen.
Wij namen een stiekem kijkje in de keuken, en vonden in Boris Deen en Rob Wagemaker het geheime ingrediënt. 165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien. Een enorm aantal ja, waar dan ook een flinke omzet tegenover staat.
Loetje is de onbetwiste gouden troef van RCE, 's lands grootste restaurantgroep en daar hoort ook een grote jaaromzet bij: er wordt afgestevend op €225 miljoen, telt Van Halderen ditmaal hardop in een uitgebreid interview met Misset Horeca.
Voor een lunch of diner kun je ook terecht bij het naastgelegen restaurant Loetje. Het café is ook te bezoeken zonder entreekaart voor het museum. Bij mooi weer is het terras geopend. Reserveren kan via 085-0430269 en per e-mail via more@loetje.com.
Bij Loetje is het goed en zit je altijd lekker. We zijn blij je weer te mogen ontvangen. Maak alvast online je reservering of loop spontaan bij ons binnen en schuif gezellig aan!
Je kunt contactloos je bestelling plaatsen, betalen met pin en contactloos je bestelling meenemen. Of haal je biefstuk op bij een van de andere (onderstaande) locaties. Bestellen vooraf hoeft niet.
We onderscheiden drie soorten biefstuk, afhankelijk van welke plek het vlees komt. De 'gewone' Hollandse biefstuk, de nog malsere kogelbiefstuk en de biefstuk van de haas, beter bekend als ossenhaas.
Kies je vlees
Koop bij (de vrouw van) de slager 4 dikke biefstukken van de haas (heet ook ossenhaas, tournedos), 2 a 3 cm dik en 180-200 gram per stuk.