Wat kost een avond Librije?

Boekingsdagen: Te reserveren op woensdag en donderdag (i.c.m. diner) en op vrijdag en zaterdag (i.c.m. lunch of diner). Kosten: Vanaf € 612,50 per persoon op basis van twee personen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op librije.com

Hoe lang duurt lunch Librije?

Lunch. Vrijdag en zaterdag. Ontvangst tussen 12:00 uur en 12:45 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op librije.com

Hoeveel kamers Librije?

Librije's Hotel heeft 19 kamers, stuk voor stuk met een eigen karakter, zowel wat betreft kleur als inrichting, met bijzondere kunst in het pand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op librije.com

Wat betaal je in een sterrenrestaurant?

De prijzen van zesgangenmenu's variëren van €69 bij Sinne, tot €138 bij 212. De gemiddelde prijs is €97. Het duurste diner wordt geserveerd bij tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Voor twee personen betaal je 660 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Wie is de eigenaar van de Librije?

Jonnie Boer (Giethoorn, 9 januari 1965) is een Nederlandse chef-kok en horecaondernemer. Hij is samen met zijn vrouw Thérèse Boer eigenaar van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Een kijkje in de keuken bij driesterrenrestaurant De Librije

30 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel Michelin sterren heeft De Librije?

Het advies van de MICHELIN Gids

De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op guide.michelin.com

Waar wonen Johnny en Thérèse Boer?

Bijna tien jaar woonden Jonnie en Thérèse in een doorsnee appartementje in Zwolle, naast het oude kloostercomplex waar sterrenrestaurant De Librije (nu nog) gevestigd is. Onder het appartement van de familie Boer was een tijd Librije's Winkel gehuisvest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op heerlijk.nl

Hoeveel fooi geef je in een sterrenrestaurant?

Ondanks dat het in Nederland geen verplichte is om fooi te geven, wordt er in sterrenrestaurants doorgaans minimaal 10% fooi geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op restoranto.com

Wat kost een etentje voor 2 personen?

De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen. De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Wat is het duurste restaurant in Nederland?

Het duurste restaurant in Nederland is Ciel Blue op de 23e verdieping van het Okura-hotel in Amsterdam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Hoeveel restaurants heeft Jonnie Boer?

Bijna tien restaurants

Het aantal horecazaken van het Librije-echtpaar is bijna niet meer op twee handen te tellen. Jonnie en Thérèse hebben naast Boertiek en Senang Bonaire ook nog een horecazaak van Brass Boer op Bonaire. Daarnaast zijn ze ook actief op Curaçao, waar ze eveneens een Brass Boer-vestiging openen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indebuurt.nl

Waar zit de Librije?

De Librije is een restaurant in Zwolle van chef-kok Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer. De eetgelegenheid heeft sinds 26 januari 2004 drie Michelinsterren. De huidige locatie van restaurant De Librije aan het Spinhuisplein in Zwolle.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is een Librije?

Een librije is een bibliotheek, het woord is afgeleid van het Latijnse 'libris' dat 'boek' betekent. Deze bibliotheek in Zutphen is een van de drie kettingbibliotheken in de wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op davides.nl

Wat kost een gemiddelde avondmaaltijd?

Volgens het Nibud in samenwerking met het Voedingscentrum kost een warme maaltijd gemiddeld € 2,78 aan verse ingrediënten. (prijsnivo 2015) Voor een één-persoons huishouden kun je daar nog 10% bij optellen. Tel daarbij de benodigde energie op voor verhitting, afwas, koeling etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michielsmaaltijdvandeweek.nl

Hoeveel geld heb je nodig per dag?

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) deed een poging om een bedrag te noemen dat 'genoeg' is. En genoeg wil dan zeggen dat je geld genoeg hebt om van rond te komen. Volgens het SCP ligt het basisbehoeftenbudget van een zelfstandig huishouden op 971,-.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisvlijt.com

Wat is de prijs van diner?

De gemiddelde prijs van een driegangenmenu in Nederlandse restaurants ligt op 27,45 euro. Nederland is hiermee het duurste land van West-Europa. België volgt op de tweede plek met een prijs die 2,50 euro lager ligt dan in Nederland: 24,95. Spanje staat op drie met een gemiddelde prijs van 21,10 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekooktips.com

Hoeveel fooi geef je bij de kapper?

Als vuistregel geldt een fooi van ongeveer 10-15% voor een knipbeurt. Daarmee krijgt een kapper een hogere fooi dan de horeca.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.sumup.be

Is fooi geven verplicht?

Belangrijk om te weten: fooi geven is niet verplicht. ,,Het horecapersoneel krijgt genoeg loon om rond te komen. De fooi is - net zoals vroeger - een beloning voor de goede service en het is een fijn extraatje”, zegt Vlek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat doe je aan naar een chique restaurant?

Nette kledij is een must voor een chic restaurant en mag nooit en ten nimmer worden vergeten. Een jasje en een overhemd doen al wonderen en vormen een prima basis voor de meeste (casual) diners. Ga je met klanten op pad, dan zijn stropdas en pantalon een verstandige toevoeging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manners.nl

Welk restaurant heeft 5 sterren?

Vijf met een of meerdere sterren bekroonde restaurants:
  • Lindehof (Nuenen) Mediterraan/Frans.
  • Cour du Nord (Nooitgedacht) Regionaal/Frans.
  • Brienen aan de Maas (Well) Frans/Vis.
  • Muller (Groningen) Frans.
  • Avant Garde van Groeninge(Eindhoven) Frans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plusonline.nl

Wie heeft de meeste Michelinsterren in Nederland?

1. De Librije. Het restaurant van Jonny en Thérèse Boer, nummer 57 op de lijst van beste restaurants ter wereld, tovert de meest bijzondere gerechten op tafel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op holland.com

Wie heeft de meeste Michelinsterren?

1. Tokyo, Japan — 304 sterren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pureluxe.nl

Waar komt de naam Librije vandaan?

Librije (Enkhuizen), voormalige kettingbibliotheek in Enkhuizen, gesticht door Bernardus Paludanus. Middelnederlands woord voor bibliotheek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Heeft Herman den Blijker een ster?

In 1993 vergaarde Den Blijker zijn eerste succes in toen nog kortstondige culinaire loopbaan. Zijn eerste restaurant – De Engel in Rotterdam – kreeg namelijk een prestigieuze Michelinster, die uiteindelijk in 2002 weer zou worden ingetrokken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pureluxe.nl

Populaire vragen