Cacaopoeder vervangen door carobepoeder Bijvoorbeeld: 50g cacaopoeder kan je dus vervangen door 75g carobpoeder. Je kan dan 25g minder suiker gebruiken.
Ongezoete chocolade : Ongezoete chocolade kan worden gesmolten en gebruikt als vervanging voor cacaopoeder. Voor elke 6 gram cacaopoeder kunt u 28 gram ongezoete chocolade gebruiken terwijl u het vet in het recept met ongeveer 7 gram vermindert.
Ook cacaoboter bevat geen cacao-eiwit en kan daarom ook gebruikt worden zonder een reactie te krijgen. Dit is ook de reden dat witte chocolade wel gegeten kan worden. Dit bevat namelijk geen cacaopoeder, maar cacaoboter.
Door de cacaoachtige smaak van carobe is het een goed alternatief voor cacao. Je kunt er dan ook prima chocopasta zonder suiker mee maken of gebruiker ter vervanging van cacao in bijvoorbeeld een chocolade cake (zoals deze eiwitrijke ontbijtcake!).
De textuur
Brownies gemaakt van cacaopoeder en boter blijven smeuïger dan brownies gemaakt van melkchocolade.
Je kunt cacaopoeder niet zomaar vervangen door chocolade in de meeste recepten zonder extra aanpassingen, de ene een emulsie met suiker, de andere een vettig, hydrofiel component.
De Cocoa Brownies van Alice Medrich inspireerden dit brownierecept. Medrich bracht jaren geleden een revolutie teweeg in brownierecepten toen ze cacaopoeder gebruikte in plaats van gesmolten chocolade. Deze verandering zorgt voor een betere controle over de ingrediënten , wat resulteert in ongelooflijk smeuïge brownies met een perfect fudgy midden en een glanzende, snoepachtige bovenkant.
Kortom, je kunt warme chocolademelkpoeder gebruiken als vervanger van cacaopoeder in een mum van tijd, maar je ervaart mogelijk niet de diepte van de smaak die je wilt . Omdat de meeste merken warme chocolademelkpoeder suiker of zoetstof bevatten, kun je de hoeveelheid suiker die je aan je bakrecept toevoegt, verminderen.
Chocoladesiroop
Chocoladesiroop is een ideale manier om desserts te zoeten en een rijke chocoladeachtige hit toe te voegen. Zoals je zou verwachten, bevatten siropen veel suiker, dus deze vervanger van cacaopoeder is niet geschikt voor mensen die hun suikerinname in de gaten houden. Eén eetlepel cacaopoeder staat gelijk aan twee eetlepels chocoladesiroop .
Zoals al gezegd is chocolademelk een toepassing van cacao. Cacaopoeder gaat dus ook naar de zuivelindustrie. Voor deze toepassing speelt de pH en de fijnheid van het poeder een rol. Een verkeerde pH heeft invloed op de melk en kan leiden tot schifting.
Nesquick is al jaren een van de lekkerste cacaopoeders om koude of warme chocolademelk te maken!
Kan ik chocoladepuddingmix gebruiken in plaats van cacaopoeder? Ik raad het af om chocoladepuddingmix te gebruiken, omdat het verschillende andere toevoegingen bevat en de uitkomst van het recept aanzienlijk kan beïnvloeden .
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Dus als je iets samenklopt waarvoor een pure, onvervalste chocoladesmaak nodig is, zijn spreads misschien niet de meest geschikte optie. Als je een beetje hazelnootsmaak niet erg vindt, kun je gerust twee of drie keer zoveel chocoladepasta gebruiken om cacaopoeder te vervangen .
Dit is een goede zaak, want de meeste zelfgemaakte chocoladedesserts vragen om chocolade in poedervorm - wat cacao is. Dit maakt het makkelijk om bijna elk chocoladerecept om te zetten in groene thee door simpelweg matcha (groene theepoeder) te vervangen door cacaopoeder .
Hoewel johannesbrood niet helemaal op chocolade lijkt, smaakt het wel vergelijkbaar en is het een veel gezonder alternatief voor cacao, omdat: johannesbrood geen cafeïne of tyramine bevat, twee stoffen die in verband worden gebracht met hoofdpijn.
Het bevat namelijk meer voedingsstoffen, zoals kalium en ijzer. Ook is het gezonder dan chocolade, omdat er geen cacaoboter en suiker aan is toegevoegd.
Bij Holland & Barrett vind je altijd jouw favoriete rauwe cacao. Zo hebben we rauwe cacaopoeder in ons assortiment, ideaal voor in je smoothie. Ook hebben we rauwe cacaovlokken in ons assortiment, deze kun je bijvoorbeeld over je kwark strooien. Genoeg mogelijkheden dus om deze superfood te gebruiken!
Meng gewoon 1 kopje melk met 2 eetlepels HERSHEY'S chocoladesiroop en voilà: een brede glimlach. Wil je het extra speciaal maken? Meng het met een bolletje ijs voor een milkshake die net zo leuk is om te maken als om te drinken.
Vervang 1 ounce ongezoete bakchocolade door 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder . Laat vervolgens 1 eetlepel boter, olie of bakvet weg uit het recept om rekening te houden met het hogere vetgehalte in de bakchocolade.
Cacaopoeder is gemaakt van pure, gemalen cacaobestanddelen, die een rijke en geconcentreerde chocoladesmaak geven. Aan de andere kant bevat warme chocolademelkmix doorgaans cacaopoeder, toegevoegde suikers, melkbestanddelen en andere smaakstoffen .
Cacao verwijst naar het pure, onbewerkte ingrediënt dat wordt verkregen uit cacaobonen. Chocolade daarentegen is het eindproduct dat wordt gemaakt van cacao, suiker, melk en andere toevoegingen. Cacao heeft een intense smaak, terwijl chocolade vaak zoeter en romiger is.
Cacaopoeder vervangen door carobepoeder
Wil je cacaopoeder in recepten vervangen door carobepoeder? Gebruik dan wat meer (1,5 tot 2 keer meer) carobe dan cacao. De hoeveelheid suiker kan je dan met hetzelfde gewicht verminderen. Bijvoorbeeld: 50g cacaopoeder kan je dus vervangen door 75g carobpoeder.
Cacaopoeder heeft een intensere smaak dan bakchocolade, is vetarm en bevat in de meeste gevallen geen suiker .
Het geheim van de fudgiest, meest chocoladeachtige brownies is cacaopoeder —geen gesmolten chocolade. We leenden de techniek van chocolade-expert Alice Medrich en voegden er een roomkaastopping aan toe voor een pittige balans.