Zuivelvrije vervangers voor zure room zijn kokosroom, veganistische yoghurt of veganistische roomkaas. Je kunt van de vervanger dezelfde hoeveelheid gebruiken in plaats van de zure room die in het recept staat. Veel bakplezier!
Yoghurt is de beste vervanger voor zure room . Of je nu bakt of een dip of saus maakt, yoghurt is een 1:1 sub. Dat betekent dat als je recept 1 kopje zure room vereist, je dit kunt vervangen door 1 kopje yoghurt. Volle Griekse of natuurlijke yoghurts werken het beste, maar magere of zelfs magere yoghurts kunnen ook worden gebruikt.
Crème fraîche wordt namelijk op een vergelijkbare manier als zure room geproduceerd. Door de toevoeging van dezelfde melkzuurbacteriën wordt crème fraîche dikker dan verse room en krijgt het een subtiele friszure smaak.
Wil je zure room vervangen? Griekse yoghurt of kwark zijn goede vervangers voor zure room.
Griekse en Turkse yoghurt zijn perfecte vervangers voor zure room en crème fraîche. Dezelfde koude romige sausjes zijn nu net iets lichter, net iets frisser. En eigenlijk gewoon lekkerder. Niet alleen in tzatziki, maar ook in mierikswortelsaus, verse kruidensaus en romige kerriedip.
Voor het bakken kun je zure room het beste vervangen door melk, karnemelk, kefir of slagroom. Zuivelvrije vervangers voor zure room zijn kokosroom, veganistische yoghurt of veganistische roomkaas. Je kunt van de vervanger dezelfde hoeveelheid gebruiken in plaats van de zure room die in het recept staat.
Door een klein beetje citroensap aan uw Griekse yoghurt toe te voegen, wordt de smaak frisser en lijkt deze meer op echte zure room.
Verse, smeerbare kazen zoals roomkaas en mascarpone werken over het algemeen goed als 1:1 vervangers voor zure room bij het bakken . Zorg ervoor dat ze op kamertemperatuur zijn voordat u ze gebruikt en verdun ze lichtjes door er melk of citroensap doorheen te roeren om een vergelijkbare textuur te krijgen.
Zure room geeft cake meer vocht zonder de beslag te dun te maken. Het voegt ook meer vetgehalte toe, wat resulteert in een romiger beslag en een smakelijkere cake.
Room bevat veel vet, wat je voor je gezondheid niet iedere dag aan een recept wilt toevoegen. Gezondere variaties op room zijn kokosolie, halfvolle melk of crème fraîche. Als je het product puur toevoegt als bindmiddel kan je ook aardappel gebruiken of een eetlepel maïzena.
Alternatief 1: Zure room
Zure room, of Amerikaanse crème fraîche, is een uitstekend alternatief en geeft een identiek romige en licht zurige smaak. Het enige verschil is dat het iets minder vet bevat, wat een voordeel kan zijn als je op je vetinname let.
Room waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en die een zure smaak heeft gekregen, kan vaak op dezelfde manier worden gebruikt als zure room .
Griekse yoghurt is een goede vervanger voor slagroom, omdat de yoghurt een dikke en romige textuur heeft. Je kunt dit zuivelproduct in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Je kunt het beste voor een volle variant kiezen, zodat het resultaat lekker romig wordt.
Bij het bakken zijn zure room en yoghurt goede 1:1 vervangers voor halfvolle melk , hoewel ze allebei wel pittiger zijn.
Zure room zorgt voor een friszure toets in je gerecht: in een hapje bij het aperitief, of als afwerking van een soep. Zure room geeft altijd dat tikkeltje extra, zoals in een puree, aardappelsalade of dipsausje. Je kan het gebruiken in koude en warme gerechten, en het combineert makkelijk met bv. kip en zalm.
De textuur van deze kazen is korrelig, zonder opvallende wrongel, maar het watergehalte is vergelijkbaar met cottage cheese. Zure room, crème fraîche en yoghurt kunnen cottage cheese vervangen in een recept . Roomkaas kan worden vervangen in een recept waarbij cottage cheese wordt verwerkt tot een gladde massa.
Vervang slagroom, zure room en crème fraîche door yoghurt of kwark of een andere roomvervanger, geschikt voor koken of verrijken of opkloppen: zie het kader hieronder.
Hoe zure room te gebruiken met kant-en-klare cake mix. De beste manier om zure room te gebruiken met een kant-en-klare cake mix is om het te gebruiken om de andere vloeistoffen in het recept te vervangen, zoals melk of water . U kunt tot een kopje toevoegen, of in feite dezelfde hoeveelheid vloeistof die u oorspronkelijk zou toevoegen, volgens de instructies van de fabrikant.
Zure room of volle yoghurt kan 1:1 worden vervangen door volle melk . Gebruik deze vervanger bij het bakken van snelbrood of om romigheid toe te voegen aan pan-sauzen. Zure room werkt ook bijzonder goed in recepten die om karnemelk vragen en vanille-yoghurt kan worden gebruikt voor zoet snelbrood en taarten.
Zure room voegt een zurige smaak toe. Als je roomkaas gaat gebruiken, kun je minder ander vet gebruiken. Dus in aardappelpuree gebruik ik alleen roomkaas, als ik het gebruik (ik gebruik meestal Boursin-kaas, met kruiden en knoflook. Maar er is geen reden waarom je geen roomkaas en je eigen kruiden kunt gebruiken).
Roomkaas is een vervanger voor slagroom . Houd er rekening mee dat roomkaas de smaak en textuur van het eindproduct kan veranderen, dus zorg ervoor dat u het gebruikt in geschikte recepten waarin de smaken samenwerken, zoals in romige soepen of kaasachtige sauzen.
Dit is een heel simpele beef stroganoff gemaakt met roomkaas in plaats van zure room . Dit recept vraagt om gecondenseerde gouden champignonsoep. Je kunt room van champignonsoep gebruiken, maar het mist de smaak, consistentie en kleur van de gouden champignonsoep.
Gewone Griekse yoghurt is een geweldige vervanger voor zure room. Griekse yoghurt heeft een vergelijkbare romige textuur en pittige smaak als zure room, maar biedt ook een aanzienlijke hoeveelheid proteïne per portie.
Yoghurt is een zuur melkproduct. Dit komt doordat bacteriën melksuikers uit melk omzetten in melkzuur. Magere en halfvolle yoghurt staat in de Schijf van Vijf. Yoghurt levert dezelfde goede voedingsstoffen en geeft dezelfde gezondheidseffecten als voor melk en andere melkproducten.
Gebruik het in en op desserts en in allerlei andere recepten. Vetvrije yoghurt kan ook in veel recepten worden gebruikt, met name magere Griekse yoghurt , die van nature dik en romig is en goed blijft in gekookte gerechten. Experimenteer gerust met een paar verschillende merken totdat u degene vindt die u het lekkerst vindt.