Deze uitgebreide klassieke brikettenbarbecue heeft het unieke One-Touch ventilatie- en reinigingssysteem en een verwijderbare aspan zodat u heel gemakkelijk, snel en schoon de as kunt verwijderen. Dit is de brikettenbarbecue met het grootste grilloppervlak uit de lijn van Weber.
De Weber barbecues op houtskool, gas of elektriciteit, die stuk voor stuk beantwoorden aan de Europese normen en zijn uitgerust met alle snufjes van het huis, bieden de beste voorwaarden om in alle veiligheid te grillen. Het assortiment accessoires kan het comfort optimaliseren en ongelukjes beperken.
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Kies voor een houtskoolbarbecue wanneer je de tijd hebt om je gerechten te bereiden. Wil je even snel een burgertje bakken dan kun je beter kiezen voor een gas barbecue, elektrische bbq of buitenkeuken.
De Weber Master Touch is dé houtskool barbecue bij uitstek. Groot genoeg voor een heel gezin of een klein feestje. Goede kwaliteit en geleverd met het GBS systeem voor verschillende accesoires. De Master Touch is alleen verkrijgbaar in de 57cm versie.
Doordat Weber briketten absoluut geen chemicaliën bevatten weet je zeker dat er ook geen rommel in het eten terecht komt. Bewaar briketten altijd voor de zekerheid op een droge plek. Zo behoud je een optimale conditie van de briketten.
In principe mag volgens de Europese normen enkel gezuiverde houtskool verkocht worden voor het roosteren van voedingsmiddelen. Kokosbriketten zijn een nog gezonder (en duurzamer) alternatief. Ze roken minder, gloeien sneller en worden warmer dan houtskool(briketten). Zorg ervoor dat je vlees niet verbrandt.
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Een nadeel is dan weer dat houtskool sneller opbrandt dan briketten. Je zal dus vaker moeten bijvullen en houtskool is duurder dan briketten. Houtskool is dus vooral geschikt om snelle bereidingen te maken: bijvoorbeeld het grillen van een steak of een hamburger.
De Master Touch Premium is aan te bevelen voor iemand die een veelzijdige barbecue voor een vriendelijke prijs zoekt. De beste houtskoolbarbecue van Weber is de Summit Kamado. Deze is verkrijgbaar in uitvoering E6 (zonder werktafel) en S6 (werktafel en gasontsteking).
Als je het aan ons vraagt zijn het deze Weber Briketten! De Weber Briketten komen in een duo pack van 8 kg, waardoor je waarschijnlijk genoeg hebt voor de hele zomer en er ook volgend jaar nog genoeg mee kan. Ze branden erg langdurig, veel langer dan houtskool, en dat kan zorgen voor een verrukkelijk lekkere steak.
Voor stabiliteit van de temperatuur kun je een bak met water op het kolenrooster zetten. Het water fungeert als warmtebuffer en houdt schommelingen tegen. Ook gaat er energie in het aan de kook brengen en houden van het water zitten waardoor het minder heet wordt in de barbecue.
Bij een Weber barbecue heeft Weber reeds een aantal handige pictogrammen geplaatst boven de schuif zodat je een idee hebt van de stand. Zoals reeds genoemd zorgt het ventilatiegat aan de onderzijde voor de toevoer van zuurstof. Dit ventilatiegat regelt in hoofdzaak de temperatuur van de je barbecue.
Het verschil tussen direct en indirect grillen is simpel. Bij direct grillen komt het voedsel direct in aanraking met het vuur. Er is niks tussen de kolen en het voedsel behalve het rooster. Bij indirect grillen komt het voedsel niet direct in contact met het vuur.
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Een gasbarbecue en de bijbehorende gasflessen zet je het beste buiten of in een goed geventileerde ruimte, zoals een veranda. Dit is veiliger vanwege de hoge brandbaarheid van het gas.
De fles is goed voor 150 uur kookplezier. Ga je alleen maar barbecueën? Dan doe je mogelijk tot vier jaar met je fles.
Handig wanneer je een klein balkon hebt en geen woedende bovenburen wil. Ben je van plan elk weekend volop gebruik te maken van je barbecue? Kijk dan eens naar de gasbarbecue. Deze is misschien wat duurder in aanschafwaarde, maar hij is wel binnen een paar minuten opgewarmd en makkelijk schoon te maken.
Bij gebruik van briketten is het lastiger de temperatuur onder controle te houden en kan de EGG verstopt raken.
Briketten, bruinkool of kolen kunnen niet gestookt worden in een houtkachel of allesbrander. Deze brandstoffen zijn alleen geschikt voor een kachel die ervoor gemaakt is om briketten of kolen mee te kunnen stoken.