Een dubbelgevouwde tortilla kan ook een burrito zijn. Het verschil zit 'm in het vouwen: burrito's worden dubbelgebouwen, net als taco's, maar taco's kunnen ook vanaf de randjes naar binnen gevouwen worden. Snap je het nog? Overigens moet een burrito altijd bonen bevatten, anders mag het geen burrito heten.
Een burrito is een grote tarwe tortilla die wordt opgevouwen en gevuld met wat je maar wilt. Het verschil met taco's is dat burrito's altijd met bloem worden gemaakt in plaats van maïsmeel. Kenmerkend aan een burrito zijn de bonen, maar je kan natuurlijk zelf kiezen met welke ingrediënten je je burrito wilt opvullen.
Een Mexicaans tortilla wordt in de Hollandse volksmond ook wel een wrap genoemd. Een wrap is eigenlijk een opgerolde tortilla. De tortilla is een plat brood dat gemaakt wordt van mais- of tarwemeel.
Fajitas zijn gekruide reepjes kip of rundvlees. En een burrito is ook een gerecht met een tortilla, maar dan wel eentje van tarwebloem. De burrito is op een typische manier dichtgevouwen zodat het ook weer handig is om uit het vuistje te eten.
Burrito. Een grote tarwetortilla gevuld met wat je maar wil, en dan opgevouwen. Wat een burrito een burrito maakt zijn de bonen, zorg dus dat deze er altijd in zitten. Dan kan je er verder op los variëren.
Zowel warm als koud lekker. Maar je kunt hem ook serveren bij een salade als lunch of lichte maaltijd. Sommige mensen eten zelfs aardappeltortilla op brood (of in brood als vulling, dan heet het bocadillo de tortilla). Het wordt ook als ontbijt gegeten.
De naam "burrito" komt van het Spaanse burro, hetgeen ezel betekent. Een burrito is dus een ezeltje.
Het woord enchilada is afkomstig van het voltooid deelwoord van het Spaanse werkwoord enchilar dat 'toevoegen of decoreren met chilipeper' betekent.
Taco: dubbelgevouwen tortilla
Vouw je (mais)tortilla dubbel en vul je hem, dan noemen we het een taco! Echte Mexicaanse taco's worden van zachte tortilla's gemaakt en krijgen een topping waarin verschillen smaken worden gecombineerd: kruidig vlees, sla, bonen en romige kaas.
Taco's zijn gevulde en dubbelgevouwen kleine tortilla's. Taco's kunnen zowel hard als zacht zijn. De harde tacoschelpen die je in de winkel koopt zijn gefrituurde tortilla's, deze zijn ontzettend populair in de tex-mex keuken.
Een wrap is een gevulde tortilla. Die kan je verwarmen in de microgolfoven op een lage stand, zodat de warmte de tijd heeft om zich te verdelen. Het gaat net zo goed in een voorverwarmde oven van 120 tot 140 °C. Een te hoge temperatuur zou de tortilla uitdrogen, terwijl de vulling koud blijft.
In de Mexicaanse keuken zijn er verschillende pannenkoeken die als basis worden gebruikt, zoals de burrito, enchilada, fajita en tortilla. Hierdoor wordt een Mexicaanse herkomst van de wrap vermoed.
Quesadilla betekent letterlijk 'klein kaasding'. Het Mexicaanse gerecht bestaat uit tarwe- of maistortilla's, belegd met kaas en andere lekkernijen, die worden dubbelgeklapt en gebakken of geroosterd in een droge pan. Quesadilla's worden geserveerd in punten, met een salsa (saus) ernaast.
Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.
Het woord tortilla kan verschillende betekenissen hebben. Tortilla betekent in het Spaans zoiets als 'kleine taart of koek'. Een andere vertaling van tortilla is 'maïskoek'. Beide vertalingen worden gebruikt in zowel de Spaanse als Mexicaanse keuken.
Een taco is gemaakt van een tortilla(wrap). In Nederland eten we vaak knapperige taco's waar de tortilla eerst gebakken of gefrituurd is. In Mexico eten ze vooral taco's met een zachte tortilla.
Groente wraps zijn een gezondere keuze dan witte tortilla's, maar neem je ze in plaats van volkoren tortilla's dan mis je de gezondheidsvoordelen van volkoren graanproducten. De No Fairytales Paprika chili tortilla's bevatten wel voldoende vezels, dus zorgen wel voor een verzadigd gevoel.
Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een frittata en een Spaanse tortilla. Beiden hebben eieren als basis, maar in de tortilla wordt ook nog aardappel toegevoegd. Dat kunnen restjes, gare, aardappel zijn.
Je kunt de quesadilla ook invriezen, maar de tortilla wordt dan een stuk slapper. Bewaar de tortilla dus liever apart van de vulling. In de vriezer is het 3 maanden houdbaar.
Calorieën Een wrap levert meer energie dan twee sneetjes brood. Eén grote wrap bevat ongeveer 220 calorieën, terwijl twee sneetjes brood gelijk staan aan ongeveer 160 calorieën. Zout Een wrap bevat daarnaast veel meer zout dan brood, let hiermee op. Bewerkt Ook is een wrap een meer bewerkt product dan brood.
Koude wraps zijn lekker als lunch of avondmaal. Ook als borrelhapje of bij de high tea doen ze het goed. Met wraps kun je eindeloos variëren en daarom zijn we er zo gek op. Vul ze met al jouw favoriete ingrediënten of ga op zoek naar wraps recepten koud.
Maak de wraps bij voorkeur enkele uren tot een dag van tevoren en bewaar ze na het oprollen in de koelkast. Verwijder voor het serveren het plasticfolie en snijd de rol met een scherp mes in schuine plakjes.
Tortilla's: hoe bewaren, invriezen en opwarmen? Tortilla's bewaar je het beste apart van de vulling, anders worden ze slap. Bewaar in een goed afgesloten bak maximaal 2 dagen in de koelkast. Invriezen doe je ook los van elkaar: in een diepvriesbak of -zak zijn ze in de vriezer 3 maanden houdbaar.
Neem een stuk keukenpapier dat je licht hebt bevochtigd. Leg hierop de uitgedroogde tortilla's en vouw het geheel netjes dicht. Stop het geheel in de magnetron voor 30 seconden. Door de warmte zal er stoom vrijkomen waardoor de wraps weer zacht en flexibel worden.