Verificatie in twee stappen is een optionele functie die je WhatsApp-account beter beveiligt. Je ziet het scherm voor Verificatie in twee stappen nadat je je telefoonnummer met succes geregistreerd hebt op WhatsApp.
Als iemand probeert om je account over te nemen, moet deze persoon een sms-verificatiecode naar je nummer verzenden om het proces te voltooien. Zonder deze code kan een gebruiker die jouw nummer wil verifiëren de verificatieprocedure niet voltooien om je telefoonnummer te gebruiken op WhatsApp.
Met verificatie in 2 stappen (soms authenticatie in 2 stappen genoemd) kun je een extra beveiligingslaag aan je account toevoegen voor het geval je wachtwoord wordt gestolen. Nadat je verificatie in 2 stappen hebt ingesteld, kun je inloggen op je account met: Je wachtwoord. Je telefoon.
Wacht tot je een sms op je telefoon ontvangt nadat je je telefoonnummer hebt ingevoerd. Deze sms bevat een 6-cijferige verificatiecode die je invoert in het verificatiescherm van WhatsApp. De verificatiecode is uniek en verandert elke keer wanneer je een nieuw telefoonnummer of apparaat verifieert.
Zodra je de 6-cijferige sms-code hebt ingevoerd, wordt de persoon die je account gebruikt automatisch uitgelogd. Het is mogelijk dat je gevraagd wordt om een twee stappen-verificatiecode te geven. Als je deze code niet hebt, kan het zijn dat degene die je account gebruikt verificatie in twee stappen heeft ingeschakeld.
Een verificatie app is een extra beveiligingslaag die een code genereerd op je smartphone. Als het wachtwoord en de nieuw gegenereerde code kloppen, kan er ingelogd worden. De werkwijze die bij de meeste websites werkt is dat de verificatieapp een code genereerd die je met de hand op de website moet invullen.
Sinds 1 november verplicht Google ook twee miljoen YouTubers om tweestapsverificatie te gebruiken op hun accounts. Doen ze dat niet, dan kunnen ze mogelijk geen nieuwe video's meer uploaden. Of de veiligheidsinstellingen van je Google-account kloppen, is te checken via Security Checkup.
Wat is een verificatie-app? Verificatie-apps worden geïnstalleerd op mobiele apparaten, pc's en laptops en worden gebruikt als onderdeel van het online beveiligingsproces tweestapsverificatie. Het doel van tweestapsverificatie is te zorgen dat alleen jij kunt inloggen op je Ring-account.
Tweestapsverificatie is een extra beschermingslaag voor je (online) accounts. Het is dus zeker veilig, al hangt het niveau van de extra veiligheid die het biedt af van de manier waarop het systeem is geregeld.
We vragen je soms te bewijzen dat je geen robot bent voordat je een account kunt maken of hierop kunt inloggen. Deze maatregel is ingesteld om je te beschermen tegen misbruik. Deze extra bevestiging per telefoon helpt voorkomen dat spammers onze systemen misbruiken.
Wanneer u een Google-account instelt met een e-mailadres dat niet van Google is, sturen we een verificatiecode naar het e-mailadres dat u heeft gebruikt om het account te maken. Als u uw adres niet verifieert, kunt u geen Google-account maken.
Als u geen toegang meer hebt tot uw WhatsApp-account en anderen wel berichtjes uit uw naam krijgen, is uw account overgenomen. Cybercriminelen hebben de code die hiervoor nodig is ontfutseld via een chatgesprek, sms of via de voicemail van uw telefoon.
Alle WhatsApp-accounts zijn gekoppeld aan mobiele telefoonnummers. Omdat nummers vaak worden hergebruikt door providers, kan het zijn dat de vorige eigenaar van jouw huidige telefoonnummer WhatsApp heeft gebruikt.
Een driecijferig beveiligingsnummer dat gewoonlijk wordt weergegeven op de achterkant van uw creditcard of betaalpas. Dit nummer, dat soms een kaartbeveiligingscode of kaartverificatiewaarde wordt genoemd, biedt extra beveiliging tegen fraude.
Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie. De eerste stap is veelal het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord.
Google Authenticator-app
Google Authenticator is de populairste Android authenticator-app en dat is niet onterecht. Dit programma heeft namelijk alles in huis om op een toegankelijke manier met tweestapsverificatie aan de slag te gaan.
De meestgebruikte apps zijn Authy (Android, Apple), Google Authenticator (Android, Apple) en Microsoft Authenticator (Android, Apple). Ze werken met alle websites en diensten die een tweefactorauthenticatie-app ondersteunen.
Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren. En daar maken criminelen gebruik van.
Nee, je hebt recht op privacy, ook als nog geen 18 jaar bent. Niemand mag je dagboek, mails of sms'en lezen zonder jouw toestemming.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.