Populaire vleessoorten zijn rundvlees, varkensvlees en kip, in veel mindere mate paardenvlees en schapenvlees. Vlees wordt gekookt, gebakken of geroosterd. Geliefde vleesgerechten in Nederland zijn biefstuk en karbonade.
Wat is typisch Nederland is het land van de tulpen en windmolens. Een Hollander loopt op klompen en eet graag kroketten, drop en bruin brood met hagelslag. Een maaltijd bestaat in Nederland uit aardappelen, vlees en groenten en er wordt naar muziek uit een draaiorgel geluisterd.
Van stamppot boerenkool en hutspot tot snert, en van 'AGV' (aardappels, groenten en vlees) en pannenkoeken tot kapsalon. Stamppot boerenkool werd van al die gerechten het vaakst aangewezen als 'nationaal gerecht', op de voet gevolgd door snert.
Stamppot (Nederlands Nationaal Gerecht)
Hollandse souvenirs zoals klompen en tulpen zijn klassiekers, maar er zijn zoveel meer typisch Nederlandse cadeaus om uit te kiezen. Denk aan heerlijke Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels, drop en kaas.Of wat dacht je van Delfts blauw aardewerk, bekend over de hele wereld?
Wat is nou écht Hollandse kost? Typische Hollandse kost omvat gerechten zoals stamppot (denk aan bijvoorbeeld boerenkool en hutspot), maar ook erwtensoep, haring kroketten en kaas. Het zijn stevige en smaakvolle gerechten.
1. Poffertjes . Waarschijnlijk een van de beroemdste Nederlandse gerechten, poffertjes zijn kleine pannenkoekjes, gebakken in een ijzeren koekenpan, en traditioneel geserveerd met gesmolten boter en bestrooid met poedersuiker. Je kunt er het hele jaar door van genieten, maar Kerstmis en Nieuwjaar zijn meestal de beste tijden om ze te eten.
Hollandse Dranken: Mist u de typisch Nederlandse dranken ook zo in het buitenland? Wij leveren bijvoorbeeld Douwe Eberts koffie, Senseo koffie, Taxi vruchtensap, Roosvicee, Karvam Cevitam, Dubbel Frisss en nog veel meer Hollandse dranken wereldwijd.
Typisch Hollands snoepgoed
Venco, Red Band, Meenk en Klene zijn écht Hollandse dropfabrikanten. Voor Typical Dutch worden er in eigen doosjes speciale zoetwaren gemaakt, zoals snoepkussentjes, boterblokjes of kaneelstokjes.
Wat bedoelen we met Oud Hollands snoep? Oud Hollands snoep is eigenlijk snoep van Nederlandse bodem, die we allemaal wel kennen. Populaire smaken die onder deze lekkernijen vallen zijn bijvoorbeeld zoethout, kaneel, drop, salmiak en vanille. We hebben ze in vele verschillende vormen, hard, zacht en altijd lekker.
Ik had dus geen idee wat ik kon verwachten van het nationale gerecht van het land, stamppot. Ik kan niet zeggen dat de naam zelf echt smakelijk klonk, en ik denk ook niet dat mijn indruk van het gerecht veranderde toen ik leerde wat het was: aardappelpuree gemengd met boerenkool en geserveerd met gerookte worstjes .
Wat denk je van grachtenpanden, koeien, Melkmeisje en Meisje met de parel, Delfts blauw, stroopwafels, (Droste) Chocolade, tulpen (vazen) en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal typisch Hollands.
Goudse kaas
Goudse kaas is veruit de bekendste Nederlandse bijdrage aan de culinaire wereld. Het is in Nederland niet zomaar een kaassoort.
Traditionele Nederlandse ontbijt- en brunchmaaltijden zijn in Nederland vrij ingetogen. Je vindt er doorgaans veel brood, zuivel en fruit, samen met ontbijtfavorieten zoals ontbijtkoek en beschuit .
Een typisch Nederlandse lunch is een broodje kaas , ook populair is om er appelstroop overheen te smeren. Ontbijten doe je tussen 6 en 8 uur 's ochtends en lunchen tussen 12 en 2 uur 's middags. Bekijk hoe Amerikaanse kids een typisch Nederlands ontbijt proberen om 3:02.