Fruit of groenten worden op het productiebedrijf rechtstreeks verkocht aan particulieren.
Colportage is de verkoop van producten of diensten buiten een officiële verkoopruimte zoals een winkel, bijvoorbeeld: huis-aan-huis verkoop (verkoop aan de deur)
Deur aan deur verkoop valt onder de colportagewet. Dat is een wet die de consument moet beschermen tegen agressieve verkopers. U kunt zich wapenen tegen de deurverkoper wanneer u uw rechten weet.
Verkoop = verkoop is het leveren van goederen of diensten aan derden tegen betaling. De verkoop kan plaatsvinden tussen twee bedrijven (B2B, business to business) of tussen een bedrijf en een consument (B2C, business to consumer).
Sales is geen geïsoleerde activiteit. Het is een proces. Een opeenvolging van logische stappen, die je kunt oefenen en dus kunt leren; leren verkopen. Lees meer over de 7 sales fases.
Daarmee mag u eten en drinken verkopen, zoals hotdogs of ijs. Bloemen mogen ook. Mondkapjes, alcohol of lachgas mogen niet. U mag op straat of in een park verkopen.
Wilt u op straat of aan de deur spullen of diensten verkopen (huis-aan-huis verkoop)? Dan heeft u soms een ventvergunning nodig of u moet een melding doen. U vraagt de ventvergunning aan bij de gemeente waar u wilt verkopen.
Wees direct tegen de deur aan deur verkopers
Wat je het beste kunt doen is de colporteur onderbreken en heel duidelijk aangeven dat je geen interesse hebt. Heel direct en recht voor zijn raap “Sorry, maar ik heb geen interesse! Prettige dag verder en succes“. Niet veel mensen zijn zo direct.
We kennen in Nederland geen belasting op de winst die u met de verkoop van uw woning hebt gemaakt. Andere landen kennen wel een dergelijke winstbelasting, maar in Nederland belasten we vermogen anders. De belasting op vermogen kennen we hier als vermogensrendementsheffing.
Als u van plan bent om in de nabije toekomst weer een huis te kopen is het verstandiger om de verkoopwinst niet te verbrassen. De fiscus heeft namelijk de zogeheten 'bijleenregeling'. Die heeft als uitgangspunt dat u de winst (eigenwoningreserve) gaat gebruiken voor de financiering van uw volgende koophuis.
Onderhandse verkoop betekent: 'de verkoop van een pand op de vrije markt'. De verkoper en koper zijn onderling tot een akkoord gekomen rondom de verkoop van het pand en willen een onderhandse verkoop in werking zetten. Dit gebeurd vaak via bemiddeling van een vastgoedmakelaar.
Stille verkoop heeft een aantal voordelen boven normale verkoop van uw woning. Zo krijgt u geen bord in de tuin en heeft u dus meteen minder last van nieuwsgierige mensen die langs uw huis rijden. Sommige verkopers kunnen zich hier namelijk flink aan ergeren.
Als je binnen 3 jaar na de verkoop een volgende woning koopt, krijg je te maken met belastingregels voor het gebruik van de overwaarde. Dit is de bijleenregeling. Je moet je overwaarde gebruiken voor de aankoop van je nieuwe woning. Anders heb je over het bedrag van de overwaarde geen recht op renteaftrek.
Er zijn twee manieren om de overwaarde van uw huis te verzilveren met behoud van het recht om in uw huis te blijven wonen: met en zonder verkoop van de woning. De eigenaar verkoopt het huis en huurt het meteen weer terug. In ruil wordt een deel van de overwaarde uitbetaald.
Een garageverkoop door particulieren is vrij van leurkaart, maar je hebt wel toestemming van het schepencollege nodig. Het verkopen van eetwaren en dranken voor eigen rekening is niet toegestaan. Dit kan enkel wanneer de verkoop een menslievend doel heeft en gebeurt door een vereniging.
- Het is verboden om tijdens het venten alcohol en/of sigaretten te verstrekken. - De venter mag van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur venten. - De venter mag niet langer dan tien minuten achtereenvolgend stil staan op een locatie.
In plaats van een vergunningstelsel geldt vanaf 1 januari 2010 een algemeen verbod: het is verboden te venten als de openbare orde wordt verstoord, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu in gevaar komen.
Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.
U mag met de verkoopwagen alleen stilstaan als u klanten hebt, anders moet u doorrijden. U mag alleen artikelen venten die geschikt zijn om mee te venten. Als u etenswaren of drinken verkoopt, moet u voldoen aan de eisen van de Voedsel en Warenautoriteit. U mag geen alcohol verkopen.
Met een standplaatsvergunning kun je met je foodtruck op een openbare weg of standplaats staan en je producten verkopen. Afhankelijk van wat je verkoopt krijg je te maken met de regels van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Denk aan hygiëne en voedselveiligheid. Hiervoor geldt de hygiënecode voor de horeca (HACCP).