Single cream is het magere broertje van slagroom en bevat 18-20% vet. Pas op bij het gebruiken in warme gerechten, want de kans op schifting is hierbij een stuk groter doordat het minder vet bevat. In de Nederlandse supermarkt vind je single cream onder de naam koksroom, ook wel kookroom genoemd.
Kookroom. Kookroom is eigenlijk een light-versie van de gewone slagroom. Het is in principe hetzelfde product, maar dan met minder vet. Dat betekent dat je het niet kunt stijfkloppen.
Het verschil zit 'm dus in het vetpercentage en in de consistentie. Slagroom heeft een lager vetpercentage dan zowel double cream als heavy cream, maar vooral double cream steekt er met kop en schouders bovenuit met het verpercentage van 48%.
A single room sleeps only 1 person. This will appear as 'Single' or '1 bed private' on the site.
Clotted cream is een ontzettend dikke room met een vetpercentage van zo'n 64%. Double cream is een vette slagroom met een vetpercentage van 48% die veel in Engeland gebruikt wordt.
Devon Cream Company English clotted cream bestellen | Albert Heijn.
Gelukkig is clotted cream al wel te koop in grotere supermarkten. Mocht je hem niet kunnen vinden, kun je hem vervangen door 1 deel opgeklopte slagroom gemengd met 2 delen mascarpone.
Een twinkamer heeft twee eenpersoonsbedden. De vermelding tweepersoonskamer/twin betekent dat de kamer op beide manieren opgesteld kan worden. Met speciale wensen neem je best rechtstreeks contact op met het hotel.
Kamers en suite (ook wel kamer en suite) of suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer, de kamer aan de straatkant, en een achterkamer, gescheiden door een of twee schuifdeuren. De schuifdeuren beslaan de halve breedte van de ruimte.
Tweepersoonskamers (ook wel 2-persoonskamers of standaardkamers genoemd) beschikken over twee aparte bedden of één tweepersoonsbed. Je kunt tijdens het boeken een voorkeur (ook wel preferentie genoemd) aangeven.
Bij heavy cream doet de naam vermoeden dat hier nóg meer vet in zit, maar dat is niet zo. Deze room heeft een vetpercentage van 36 procent. Het lijkt dus meer op slagroom en is daardoor goed te vervangen in een recept.
Als alternatief kun je kiezen voor kookroom of room culinair (ca 20% vet) of de light-varianten daarvan zoals kookroom light (8 vet%). Deze alternatieven bevatten minder verzadigd met maar geven gerechten zoals een quiche wel een vergelijkbare smaak.
Omdat crème fraîche een vettere room is, met 30 tot 35 procent vet, kan het wel in warme gerechten gebruikt worden. Slagroom is ook vetter dan zure room, en staat daarmee ongeveer gelijk aan het vetgehalte van crème fraîche.
Zure room heeft een vetpercentage van 10 tot 20 procent en is dus iets minder vet. Het heeft dezelfde structuur als crème fraîche, maar schift wel sneller als je het in warme gerechten gebruikt. Kookroom: op zoek naar een vervanger die minder vet is en niet kan schiften?Dan is kookroom ideaal.
Je denkt er niet meteen aan, maar yoghurt en kwark kun je ook gebruiken in de bereiding. Yoghurt en kwark zijn dan een alternatief voor kookroom. Let er met deze zuivelproducten wel op dat het niet gaat schiften wanneer je het warm maakt en laat het niet meekoken.
Crème fraîche
Dit is room waar nog melkzuurfermenten aan worden toegevoegd. Het vetpercentage in deze aangezuurde room is dus identiek aan dat van slagroom. Je kunt 'm op dezelfde manier gebruiken, maar je krijgt er een subtiele, friszure smaak bij.
Kamertypes op basis van bedtype
De meest voorkomende bedtypes voor hotelkamers zijn: Twin: een kamer met twee eenpersoonsbedden. Queen: een kamer met een queen-sized bed (breder dan 140 cm)
Een deluxe kamer of een superior kamer is een luxe variant op de standaard kamer. Hier geniet je meestal van wat meer ruimte en extra luxe met bijvoorbeeld een extra zithoek, een ruimere badkamer met bad en extra faciliteiten zoals bijvoorbeeld gratis WiFi, een minibar en koffie- en theefaciliteiten.
Voor een complete jaren 30 suite-separatie ligt de prijs meestal tussen de €15.000 en €21.000. Dat is inclusief plaatsing en btw. Voor een Belle Epoque kamer en suite ligt de prijs doorgaans tussen de €17.000 en €25.000.
Triple = Een triple staat voor triple room oftewel een driepersoonskamer. Driepersoonskamer = De driepersoonskamer is een kamer in het hotel waar men met drie gasten kan overnachten. Meestal een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.
Duplex. Dit type kamer heeft een extra verdieping . De kamer bestaat uit minstens één slaapkamer op de ene verdieping, naast een woonkamer of slaapkamer op de andere verdieping. Ook komt het voor, dat er meerdere slaapkamers op één van de verdiepingen te vinden zijn.
Deluxe Suite
Deluxe als woord komt uit het Franse equivalent van luxe (de luxe). In de hotelwereld is de Deluxe suite de eerste “echte suite” in de lijst met suites, omdat het een gescheiden woon- en slaapgedeelte biedt en voldoet aan alle eisen van de luxe suite.
In vergelijking tot MonChou bevat mascarpone meer vet en minder eiwitten. Mascarpone bevat namelijk 40% vet, tegenover de 30% van MonChou. Je zult het verschil ook vast kunnen proeven in de MonChoutaart, maar ik denk alleen wanneer je ze naast elkaar eet.
Standaard crème fraîche heeft een vetpercentage van 35 procent en is geschikt voor koude en warme bereidingen (dit wordt meestal in professionele keukens gebruikt). Er is ook een demi-crème fraîche met een vetpercentage van 15 procent. Deze halfvolle crème fraîche is alleen geschikt voor koude bereidingen.
Clotted cream – ook wel Devonshire- of Cornish cream genoemd – is ingedikte room van koemelk. Het wordt verkregen door de room indirect met stoom of au bain-marie te verwarmen en vervolgens langzaam af te laten koelen. Gedurende het afkoelen komt de crème naar de oppervlakte en vormt daar "stolsels" of "klonters".