Misschien heb je er al eens van gehoord, misschien ook niet: de Signal app. Een app waarmee je berichtjes en foto's kunt versturen, maar ook met mensen kunt bellen, net zoals dit kan met WhatsApp of Telegram.
Van de twee diensten WhatsApp en Signal wint Signal het ruimschoots als veiligste berichtendienst. Beide gebruiken end-to-end encryptie van berichten, maar Signal biedt meer privacy voor metadata en deelt geen gegevens met derden.
Het unieke van Signal is dat alles wat je uitwisselt standaard end-to-end versleuteld is. Zelfs metadata. Signal weet dus niet met wie je praat, wanneer, hoe lang, in welke groepen je zit enzovoorts. Andere apps bieden ook end-to-end encryptie, sommigen zelfs het Signal Protocol, maar alleen beperkt of optioneel.
Zeg alles wat je wilt
Deel gratis tekst, spraakberichten, afbeeldingen, video's, GIFs en documenten. Signal gebruikt je internetverbinding, dus je hoeft geen sms- en mms-kosten te maken.
Tik op Doorgaan en geef Signal toesteming. Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android).Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.
Signal maakt gebriuk van end-to-end-encryptie met het veilige Signal Protocol. Door end-to-end-encryptie te gebruiken, worden de berichten van gebruikers alleen op hun apparaten opgeslagen, en dus niet op de servers van Signal of ergens anders.
Signal wordt door beveiligingsexperts en overheidsorganisaties over de hele wereld aangeprezen als de meest beveiligde berichten-app. Signal is beschikbaar als gratis berichten-app voor iPhone, voor Android-apparaten en voor desktopcomputers.
U kunt gerust (tijdelijk) beide berichtenapps naast elkaar gebruiken. En Telegram? Naast Signal bestaat er ook nog Telegram ( https://telegram.org ) als veelgebruikt alternatief. Daarin moet u de end-to-end versleuteling telkens aanzetten ('secret chat') en bovendien werkt deze niet in groepsgesprekken.
Signal is gratis te gebruiken en er zijn geen advertenties, geen aangesloten marketeers en geen tracking.
De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken, met sterke end-to-endversleuteling die je communicatie volledig privé houdt. Stuur tekst- en spraakberichten, foto's, video's, GIF's en bestanden, allemaal gratis.
Signal is het veiligst
In januari van dit jaar had Signal 40 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, maar dat aantal zal inmiddels flink gestegen zijn. Alle basisfuncties die je verwacht zijn hier van de partij: het verzenden van teksten, media, contacten en locaties.
Zo koppel je een apparaat aan je telefoon:
Open Signal op je telefoon en ga naar Signal-instellingen. > Gekoppelde apparaten.Tik op. (Android) of Nieuw apparaat koppelen (iOS)
Hoe verdient Signal geld? Signal draait op donaties. Met 50 miljoen dollar in kas en een van de medeoprichters van WhatsApp als CEO zit dat voorlopig wel goed.
Ja, het delen van je profiel is vereist om door te gaan met chatten. Kunnen Signals ontwikkelaars / Signals servers mijn profiel zien? De Signals ontwikkelaars kunnen en zullen op geen enkele manier kennis nemen van de naam welke jij hebt gekozen of de afbeelding welke jij hebt ingesteld.
Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger. Ook WhatsApp, of moederbedrijf Facebook, dus niet.
Signal is een gratis communicatie app. Het staat ook wel bekend als Signal Messenger of Signal Private Messenger. Met deze app kun je andere mensen bellen en berichten en afbeeldingen naar elkaar sturen. We merken tijdens onze voorlichtingen en lessen dat steeds meer kinderen en jongeren deze app kennen en gebruiken.
De gratis app is van Amerikaanse makelij en wordt gefinancierd door donaties via de Freedom of the press Foundation. Online is de reputatie van Signal onbetwist, de app komt in veel tests als beste uit de bus.
Signal-berichten, afbeeldingen, bestanden, en andere inhoud worden lokaal opgeslagen op je apparaat.