Hele smaakvolle Andalusische tapas, zoals 'calamares' (inktvisringen in een deeglaagje), 'croquetas' (huisgemaakte Spaanse kroketjes) en 'puntilla' (kleine gefrituurde inktvisjes).
De beste tapas worden vaak staand tussen de mensenmassa aan een rokerige bar geserveerd. Regel nummer één is om er tussen te komen - raak niet geïntimideerd door de mensenmassa aan de bar, allemaal wachtend om een bestelling te plaatsen. Laat weten dat u er bent en laat het personeel aan de bar weten wat u wilt.
Vanaf een uur of 17.00 tot 20.00 wordt de lekkere trek weer gestild met wat tapas of wat zoetigheden zoals de veel gegeten magdalenas (muffins). Deze 'maaltijd' wordt de merienda genoemd. Rond 21.00 uur is het dan pas weer tijd voor het avondeten, la cena.
Hele smaakvolle Andalusische tapas, zoals 'calamares' (inktvisringen in een deeglaagje), 'croquetas' (huisgemaakte Spaanse kroketjes) en 'puntilla' (kleine gefrituurde inktvisjes).
In Spanje verwacht men geen fooi, al laten veel mensen 5 procent cash achter. Let hierbij wel op: "Kieper niet zomaar je portemonnee met kleingeld om op tafel in Spanje voor een fooi.
Hoeveel tapas per persoon? Ga ongeveer uit van 5 tot 6 tapas per persoon als je het als hoofdmaaltijd serveert. Voor een borrel heb je genoeg aan ongeveer 2 tot 3 gerechtjes. Hoeveel tapas je per persoon nodig hebt, hangt ook erg af van het soort gerechtjes dat je maakt.
Tapas is eigenlijk een vorm van aperitieven, gewoonlijk met een biertje, glas wijn of cider ernaast. De gerechtjes kunnen zowel koud als warm zijn, geserveerd op toast of in kleine potjes. Tegenwoordig is het zelfs moeilijk zoeken naar echte traditionele gerechtjes omdat veel restaurants er hun eigen draai aangeven.
Het avondeten heet 'sopar' in het Catalaans en 'cena' in het Spaans. Deze is vaak wel lichter dan de lunch (tenzij je uiteten gaat natuurlijk), met als hoofdgerecht vlees of vis, en nog wat groenten of een salade erbij. Andere opties zijn het eten van een omelet of een goed gevulde soep met stokbrood erbij.
Pinchos worden door Spanjaarden vaak aan het eind van de ochtend, of aan het eind van de middag gegeten: als snack, tussen de grote maaltijden door. Dit gaat bijna altijd vergezeld met een drankje en de aanwezigheid van vrienden.
Ze zijn zelfverzekerd en ambitieus
Ze zitten echter niet alleen maar te wachten tot er goede dingen met hen gebeuren. Spaanse vrouwen zijn ook erg ambitieus. Ze hebben een proactief karakter en ze zijn altijd in beweging en werken aan het verbeteren van hun leven en het leven van hun geliefden.
Het merendeel van de Spanjaarden gaat op een doordeweekse dag slapen tussen de 23 en 1 uur, erg laat gezien de tijden van andere Europeanen. 7% van de Spanjaarden geeft aan later dan 2 uur naar bed te gaan, een percentage wat twee keer zoveel wordt tijdens het weekend en op feestdagen.
Een typisch Spaans ontbijt bestaat uit koffie (café con leche of café cortado) met wat gebak (churros en croissants zijn het populairst), koekjes (Maria galletas), cake (meestal bizocho), geroosterd brood (diverse tostadas), sandwiches (bocadillos), of aardappelomelet (Tortilla Espanola).
De laagste bruto maandsalarissen zijn te vinden in de thuiszorg- en schoonmaaksector met 997,30 euro gevolgd door de horeca met 1.119,50 euro, landbouw en visserij met 1.373,60 euro, administratieve werkzaamheden met 1.423,00 euro en andere diensten met 1.493,30 gevolgd door artiesten etc.
Bij een 20-urige werkweek wordt het salaris 603,20 euro en bij 15 uur is dit salaris 452,40 euro per maand. Bij een 40-urige werkweek mag het bruto maandsalaris nooit lager zijn dan het minimumsalaris in Spanje. Dat wil zeggen, van de 1125,83 euro mag bijvoorbeeld niet huisvesting, maaltijden etc.
Zoveel rondes als u zelf wilt bestellen. Wel vinden wij het belangrijk dat de tapas ook echt worden opgegeten, want verspilling is zonde.
Wanneer je tapas zelf maakt, serveer je ze best in kommetjes van aardewerk. Deze kommen zullen de tapas die koud moeten blijven, koud houden en diegene die je warm eet, warm houden.
Rond een uur of 6 wordt er nog een tussendoortje gepakt en rond 21.00u begint het avondeten. Traditionele restaurants openen hun keuken voor avondeten daarom vaak pas vanaf 21.00u. Goed om te weten als je gaat eten in Barcelona.
Het zijn een soort dunne koekjes die vaak worden bereid met amandelen en hebben de vorm van dakpannetjes.
Hier zijn 11 gerechten die je zeker moet proberen als je echt de typische keuken van Portugal wilt leren kennen, en de beste regionale restaurants om ze te proberen: Papas de Sarrabulho - Minho. Feijoada à transmontana - Trás-os-montes. Francesinha - Porto.
Je kunt iedere ronde twee gerechtjes per persoon bestellen. Je kunt Avondvullend Bourgondisch Genieten voor €33,80. Bij 't Zusje Overdag geniet je voor €7,20 per rondje.