Lillet Aperitif - 75CL kopen? Gall & Gall.
Lillet is een blend van witte wijnen uit Bordeaux en sinaasappel-likeur. Het is het vrouwelijke aperitief van het moment: elegant en verfijnd, licht en fris. Je drinkt het puur, on the rocks of in een cocktail.
In de neus verspreidt Lillet Blanc stroperige zoete aroma's van abrikozen, perziken en een bloemige noot. De smaak is zoet en heeft een rijk olieachtig gevoel - waardoor het de mond bedekt en zijn smaken geeft.
De Lillet smaakt een beetje naar kruidige vermout, maar de sinaasappelsmaak overheerst.
Serveer 5cl Lillet Blanc in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje sinaasappel. En dat is het! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Rosé met Lillet Rosé.
Het is belangrijk om dat bewaren gekoeld te doen. Maximaal drie maanden. Toch zijn er ook sites te vinden waar wordt gesteld dat het maximaal een maand kan, omdat de wijndrank langzamerhand z'n smaak verliest. Je kunt het in elk geval langer bewaren dan een aangebroken fles witte wijn.
Lillet: chic à la française
Het drankje dat in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux, wordt geproduceerd, bestaat voor 85% uit zorgvuldig geselecteerde wijnen (Sémillon en Sauvignon) en 15% uit zoete en bittere sinaas(appels, schors en schille) die enkele maanden in alcohol werden geweekt.
Een Lillet Tonic Rosé kan in slechts 3 stappen gemaakt worden! Serveer 5cl Lillet Rosé in een glas gevuld met ijs, voeg 10cl tonic toe en een schijfje limoen voor een frisse en pittige cocktail! Tip: Probeer ook de heerlijke Lillet Tonic Blanc met Lillet Blanc.
Lillet Rosé is het laatste nieuwe drankje van de Franse aperitiefproducent Lillet, een aperitief die velen zal kunnen plezieren. Lillet staat bekend om zijn kwaliteit en consistentie hierin, het is dan ook voor het eerst in 50 jaar dat het merk een nieuw product op de markt brengt.
Lillet Blanc is een aperitief uit de Bordeaux regio van Frankrijk. Lillet Blanc heeft een mooie gouden kleur met prachtige aroma's van onder andere sinaasappel, abrikozen, honing,mango, limoen en frisse mint.
Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari. Voor het eerst werd het gemaakt tijdens de Oostenrijkse bezetting van het noordoosten van Italië, in de tijd dat de Oostenrijkers de Veneto en Friuli-Venezia Giulia regio's uitbuitten.
Zo is de Fentimans tonic bijvoorbeeld de ideale match met de VL92 Gin. Maar ook de Rose lemonade en de Elderflower zijn dankbare mixers met Gin. Ginger Beer en Shandy doen het goed in een mix met whisky.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
Baileys is de enige roomlikeur dat zijn smaak voor 2 jaar vanaf de dag dat het werd gemaakt, geopend of ongeopend, opgeslagen in de koelkast of niet, bij het niet in direct zonlicht opgeslagen bij een temperatuur van 0-25 graden Celsius garandeert.
Port heeft een alcoholpercentage tussen 18% en 20% alcohol. Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren.
Die Rose Lemonade is gemaakt met behulp van pure Otto rozenolie afkomstig uit de wereldberoemde Rozenvallei in Kazanlak, Bulgarije. Een kleine hoeveelheid van die olie is gemengd met limoensap om een diepe smaak te verkrijgen.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Alcohol drijft snel vocht uit het lichaam af. Doordat men regelmatig water tussen de glazen alcohol door drinkt kan men het vocht aanvullen. Hierdoor zal een kater minder hard aankomen en wordt men iets minder snel dronken.
De afbraak van alcohol kan helaas niet versneld worden. Niet door koffie, niet door veel bewegen, niet door een koude douche en niet door een wandeling in de frisse lucht en ook niet door vitamines. Alcohol wordt afgebroken door de lever. De lever doet 1 tot 1,5 uur over de afbraak van 1 standaardglas alcohol.
Het drinken van water tussen de glazen alcohol door en aan het eind van de avond helpen wel tegen een kater. Alcohol heeft namelijk een vochtafdrijvende werking. Dat komt doordat alcohol de aanmaak van het vochtafdrijvende Anti Diuretisch Hormoon remt.
Normaal gesproken zit daar vloeistof tussen, maar als je een kater hebt, is dat minder. Een gemiddeld persoon kan ongeveer één drankje in een uur verwerken. Het beste wat je dus kunt doen, is tussendoor water drinken. Idealiter één glas water per glas alcohol.