De Polygel is een “dikke” gel, een soort boetseerklei die je bewerkt met een penseel en een beetje vloeistof (Poly liquid). Omdat Polygel niet uitloopt en alleen uithardt onder een lamp, is het een ideaal product om mee te experimenteren. Je kunt er zolang mee oefenen als je zelf wilt.
Een van de belangrijkste verschillen is dat polygel 16% lichter is dan gel. Dit zorgt dat de nagels natuurlijker aanvoelen. Daarnaast is de polygel harder dan gel, maar tegelijkertijd wel flexibel. Polygel wordt gepresenteerd als een hybrid van acryl en gel.
Acrylgel is de ideale oplossing voor nagelstylisten die twijfelen tussen gel of acryl. Polygel wordt namelijk beschouwd als de meest duurzame nageltechniek. Het is flexibeler dan acryl, maar sterker dan gel. Net als deze twee methoden wordt acryl gel gebruikt om nagels op te bouwen, te modelleren of te verlengen.
Over de duur van polygel nagels hoef je je ook geen zorgen te maken. De polygel blijft 3 tot 4 weken mooi zitten, zonder problemen als breken, chippen en dergelijke. Het is wel belangrijk dat de polygel op professionele wijze verwijderd wordt. Het moet net, zoals bij acryl of gel, met een vijl verwijderd worden.
Polygel is niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Daarnaast is de kans op allergische reacties aanzienlijk kleiner bij poly gel dan bij acrylnagels. Doordat poly gel geurloos is en er vrij weinig stof vrijkomt tijdens de behandeling, is polygel een geschikte optie voor een breed publiek.
Acryl gel en Polygel verwijderen van je nagels is niet moeilijk, maar wel even een klusje. Vijl de kunstnagels eerst totdat je zo dicht mogelijk bij je natuurlijke nagel bent gekomen. Vervolgens kun je met nagellak remover met aceton de resterende laag zachter maken, zodat je hem daarna makkelijk kunt verwijderen.
Pas als je tevreden bent over het resultaat, hard je de Polygel snel uit onder een LED, CCFL of UV-lamp. Om te zorgen dat de Polygel nog beter blijft zitten kun je ook de Poly base en de Poly bonder erbij gebruiken. Hieronder volgt een uitgebreid stappenplan met de juiste voorbereiding van de nagels.
Om de polygel uit te harden, heb je een nagellamp nodig. Dit kan zowel een UV-lamp als een LED-lamp zijn. Kies bij voorkeur wel voor een nagellamp met minimaal 48W.
Gelnagels zijn wat dunner en flexibeler waardoor ze een meer natuurlijke uitstraling hebben dan nagels van acryl. Ook zijn ze iets zachter en buigzamer, waardoor ze minder snel breken. Daarnaast hebben gelnagels een glanzend oppervlak en heeft het zetten van gelnagels een wat minder penetrante geur.
De Polygel is een “dikke” gel, een soort boetseerklei die je bewerkt met een penseel en een beetje vloeistof (Poly liquid). Omdat Polygel niet uitloopt en alleen uithardt onder een lamp, is het een ideaal product om mee te experimenteren. Je kunt er zolang mee oefenen als je zelf wilt.
Om je polygel nagels een hogere duurzaamheid te geven, gebruik je best een rubber base onder de acrylgel (polygel). Het zorgt voor een nog betere hechting aan de natuurlijk nagelplaat.
Antwoord van Nail perfect
andersom gaat het niet! acryl over gel zou dus niet gaan het is mij vertelt en het is echt zo! gel kan echt over acryl gezet worden vijl wel zoveel mogelijk van de oude acryllaag weg! heb je iemannd met gelnagels en die overweegt om acryl te nemen vijl dan alles eraf!!!
Acryl is een synthetische vezel, die wordt verkregen uit polymerisatie van acrylonitril. Polyacryl vormt lange lineaire moleculen, die zeer geschikt zijn voor gebruik als (textiel)vezel.
Dit hangt natuurlijk af van welk merk builder gel je gebruikt, hoe goed je het aanbrengt en hoe goed je je nagels hebt voorbereid op de manicure. Wanneer je builder gel gebruikt op je natuurlijke nagels, is het belangrijk dat je gebruikt maakt van een sterke, niet schadelijke basecoat.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
De PowerGel heeft de hechting van een Gel die je verwerkt als een acryl. Je hebt geen tijdsdruk zoals je met acryl wel hebt, dus je kan net zo lang modelleren totdat het naar jouw wens is. Je kan met de PowerGels een verlenging mee maken op een tip of nailform (sjabloon).
BIAB staat voor 'Builder in a Bottle'. BIAB nagels zitten tussen gellak en acrylnagels in. BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels. Acrylnagels zijn soms beschadigend voor de eigen nagels en moet eraf gevijld worden.
Het onderhouden van gel penselen is een stuk makkelijk dan bij acryl. Let er wel op dat de gel penselen na gebruik donker weg zet. Voor het reinigen van je penseel is alleen een Cleaner nodig, wel is het belangrijk dat je het penseel na gebruik in het donker op ruimt. Je penseel zal hierdoor jaren mee gaan.
Dual LED-lamp, 48W, met USB van Easynails
Dual LED-lamp 48W met USB in de kleur wit is gebouwd op basis van de nieuwste generatie dual LED / UV-LED's. Deze lamp is met zijn 15 leds uitermate geschikt voor het snelle uitharden van gels of gelpolish/gellakken en polygels.
De Cleaner doe je ook op een wrap en daarmee wrijf je een aantal keer over je nagel heen. Nu is de Gellak hard en niet plakkerig en het blijft gegarandeerd twee weken zitten! Hoe haal je Gellak van je nagels af?
Ook korte nagels kunnen er fraai uitzien met een laagje nagellak, maar maak niet de fout om te donkere nagellak te gebruiken. Donkere kleuren doen je korte nagels namelijk nog korter lijken. Wil je de illusie wekken dat je langere nagels hebt, dan kies je beter voor lichte kleuren.
Gelish Soak-Off Gel Polish werd in 2009 geïntroduceerd in de beautybranche. Je brengt het aan als een nagellak, maar is duurzaam als een gel. Hierin waren zij een van de eerste. Bekroond met verschillende awards wordt Gelish nog steeds als meest toonaangevende Soak-Off Gel Polish ter wereld gezien.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.