PHP is een open source programmeertaal. Deze programmeertaal wordt in bijna alle bekende CMS systemen zoals WordPress en Joomla gebruikt. PHP hosting zorgt ervoor dat de PHP programmeercode wordt omgezet in een visueel geheel.
PHP staat voor Hypertext Preprocessor en het is een belangrijke taal voor het maken van dynamische webpagina's. De taal wordt heel veel gebruikt, het ligt aan de basis van WordPress en ook Facebook maakt er gebruik van.
PHP is een open-source, server-side scripttaal. Dit houdt in dat de code wordt uitgevoerd op de server. Op het moment dat een bezoeker een webpagina opvraagt, genereert PHP zogenaamde “output” die wordt teruggestuurd naar de gebruiker.
Het draait op een server: de code wordt op basis van de acties van de gebruiker op de server uitgevoerd en alleen het resultaat hiervan wordt omgezet en op de webpagina getoond in HTML.
Wat is PHP en wat doet het voor mijn website? De afkorting PHP staat voor 'PHP: Hypertext Preprocessor'. Het is een scripttaal die sinds 1994 bestaat en waarmee je dynamische webpagina's kunt bouwen. Vaak wordt PHP als aanvulling op HTML-code gebruikt om data in een database te kunnen opslaan en beheren.
Voor beginnende programmeurs en mensen die net beginnen met WordPress development, kan PHP één van de beste startpunten zijn. Het is een eenvoudige en logische taal, waardoor het vrij makkelijk is om te leren, en het is de ruggengraat van online development.
Wat zijn de voordelen van updaten? Betere beveiliging - De meest voor de hand liggende reden PHP te updaten, is beveiliging. Nieuwere versies zijn beter in het tegengaan van hackers, bijvoorbeeld omdat verouderde (depricated) code niet langer wordt ondersteund. Snellere websites - Nieuwere PHP-versies zijn sneller.
Wat is het verschil tussen PHP en HTML? PHP (Hypertext Preprocessor) en HTML (Hypertext Markup Language) gaan hand in hand met elkaar. In tegenstelling tot PHP is HTML echter statisch. Dit wilt zeggen dat HTML vooral gebruikt wordt voor de content op een website aangezien het de platte teksten kan opmaken en stylen.
HTML zorgt voor de opmaak, PHP zorgt voor de verwerking van gegevens. Stukjes PHP-code kunnen worden opgenomen in de HTML-pagina's. Handige toepassingen kunnen hiermee worden gebruikt. Voor deze verwerking is een processor nodig op een webserver.
JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina's interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.
PHP is een scripting taal waarmee dynamische webpagina's ontwikkeld kunnen worden op webservers. De oorspronkelijke afkorting van Personal Home Page wordt niet meer gebruikt, nu is de afkorting uitgebreid met de woorden “Hypertext Preprocessor”.
PHP werd in 1994 ontwikkeld door Rasmus Lerdorf. De eerste publieke versie werd Personal Home Page/Forms Interpreter genoemd en uitgegeven in 1995.
De voordelen van CSS te gebruiken
Je kan doormiddel van CSS de opmaak en vormgeving vanuit één bestand regelen voor de hele website. Dit betekent dat je vanuit een style sheet niet alleen bijvoorbeeld de kleur en het lettertype van de tekst kunt bepalen, maar de vormgeving, opmaak en presentatie van de totale website.
Hoe werkt CSS precies? CSS zorgt dus voor de opmaak, maar om elementen verschillend op te maken moet er natuurlijk wel een manier zijn om je op specifieke elementen te richten. Je kunt dit doen door de HTML codes die gebruikt worden. Elk HTML element is via CSS apart vorm te geven.
Je kunt het versienummer vervolgens zien op je website als je in je browser naar www. 'jouwdomeinnaam'. nl/versie. php surft.
Om op WordPress te draaien wordt momenteel PHP-versie 7.4 of nieuwer aanbevolen.
Er zijn verkorte cursussen die je in slechts een paar dagen of een maand de basis van HTML kunnen leren. Je zult echter niet van de ene op de andere dag een softwareontwikkelaar worden. Een diepgaand begrip van HTML kan maanden of jaren duren voordat je alles weet wat je erover moet weten.
Wij laten je zien welke opties je hebt en hoe het in zijn werk gaat. Heb ik voor een website maken technische vaardigheden of andere kennis nodig? Dit hangt af van het doel van jouw website. De meest ingewikkelde manier om een website te maken is middels het leren van codetalen als HTML, CSS, PHP, en Javascript.
Nadeel van JavaScript
JavaScript maakt het mogelijk om pagina's dynamisch te maken, ze te laten veranderen zonder dat de hele pagina opnieuw geladen hoeft te worden. Dit maakt het lastig voor Google om de inhoud van de pagina goed te scannen met de zogenaamde crawlers.
Java is een OOP-programmeertaal terwijl JavaScript een OOP-scripttaal is. Met Java worden applicaties gemaakt die in een virtuele machine kunnen worden uitgevoerd. JavaScript-code kan alleen in een browser worden uitgevoerd. Java-code moet worden gecompileerd, terwijl JavaScript-code enkel uit tekst bestaat.
Veel Internet websites bevatten JavaScript, een programmeertaal voor scripts die wordt uitgevoerd in de webbrowser om specifieke functies op de webpagina functioneel te maken. Als JavaScript is uitgeschakeld in uw browser, kan de inhoud of de functionaliteit van de webpagina worden beperkt of niet beschikbaar zijn.
XAMPP is een open source installatiekit en bevat alles wat je nodig hebt om te leren programmeren met PHP. Het bestaat uit de Apache-webserver, MySQL, PHP en Perl. Er zijn diverse versies voor de verschillende platformen als Windows (WAMPP), Linux (LAMPP), Mac en Solaris.