Een papadam – ook wel papad of papadum genoemd – is een dun krokant rond brood, een soort van grote cracker. Je breekt er stukjes van af en doopt ze in de heerlijkste dippings. Mix het meel, zwarte peper, komijn en zout.
De papadum is een gefrituurde of gebakken Indiase cracker gemaakt van linzen-, kikkererwten-, rijst- of blackgrammeel. Ze worden geserveerd als bijgerecht, snack of voorgerecht.
Papadums zijn heerlijk bij een curry of om mee in de mangochutney te dippen. Maar je kunt dus ook een loaded papadum maken! Ik koos voor een topping van mango, paprika en rivierkreeftjes. Met een lekkere drizzle wasabimayonaise en zoete chilisaus.
Ingrediënten: linzenmeel, koolzaadolie, zout, rijsmiddelen (calciumhydroxide, natriumcarbonaten, difosfaten.
Papadum, (ook gekend als papad in Noord-India, pappadam (പപ്പടം) in Malayalam, happala in Kannada, appalam in Tamil, Papadam (පපඩම්) in Sinhala, appadum (అప్పడం) in Telugu) is een dunne krokante Indiase bereiding. Het wordt in de regel opgediend als een bijgerecht bij de maaltijd in India.
Er zit 0,6 gram vet in 1 stuk (8 gram) pappadum, waarvan 0,1 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Patak's Pappadums Naturel Kant-en-Klaar 8 Stuks 64g bestellen? - Koken, soepen, maaltijden — Jumbo Supermarkten.
De Pappadum is een heerlijke traditionele knapperige snack die wordt geserveerd als voorgerecht of bij een hoofdmaaltijd. Onze Pappadums hebben een echte authentieke smaak. Het enige wat je nodig hebt is een magnetron of oven om hem op te warmen en dan kan je hem direct serveren.
Nee. Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling.
De Chinese bakjes zijn tevens magnetron bestendig en geschikt voor in de vriezer. Dit maakt het naast horeca gebruik ook ideaal voor huishoudelijk gebruik, etensresten kunnen eenvoudig worden bewaard in deze bakjes, het bakje kan vervolgens de koelkast in.
Waarom is de papaja goed voor je gezondheid:
De papaja is een vrucht met veel vitamine C en een hoog gehalte aan vezels. Als antioxidant helpt vitamine C je lichaam beschermen tegen oxidatieve schade. Ook is vitamine C betrokken bij de aanmaak van collageen en bevordert het de opname van ijzer in je bloed.
Je kan fruit eten, maar niet alle fruitsoorten
Bessen bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Met name frambozen, Blauwe bessen, bramen en aardbeien kun je zonder problemen eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet.
Dat komt doordat het koolhydraten in de vorm van suikers bevat. Het bestaat dan ook voornamelijk uit koolhydraten, vezels en water. Alle soorten fruit bevatten koolhydraten, maar de hoeveelheid verschilt per fruitsoort. De meeste fruitsoorten bevatten te veel koolhydraten om tijdens het koolhydraatarm dieet te eten.
Bananen bevatten in vergelijking met andere fruitsoorten meer calorieën en weinig vitamine C. Daarentegen bevatten bananen wel heel veel andere gezonde voedingstoffen, zoals vezels, vitamine B6 en kalium. Dat bananen meer calorieën bevatten, maakt het niet meteen een ongezonde keuze.
Papaja's hebben oranje vruchtvlees, smaken zoet (meloenachtig) en ruiken enigszins naar abrikozen. De papajaboom wordt ook wel meloenboom genoemd. De zaadjes kun je drogen en als 'peper' gebruiken in gerechten.
Halveer de papaja en verwijder met een lepel de zaadlijsten en zaadjes. Als je de helften nogmaals halveert, verwijder je het vruchtvlees makkelijker uit de schil. Besprenkel de vrucht eventueel met limoensap, dit maakt de smaak van de papaja nog uitgesproken.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Wat diëtist Harriët Verkoelen betreft is de stelregel: meer groente, minder fruit bij diabetes type 2. Fruit zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikers de hoogte in vliegen, legt ze uit. Zeker als je een banaan of trosje druiven (125 gram) neemt waar al snel vier suikerklontjes inzitten.