Het frituurvet op basis van rundvet zorgt voor een authentieke smaak en ultiem knapperig resultaat. Voor de gebruiker die een authentieke smaak wil geven aan frites en snacks, is er geen beter frituurvet dan Ossewit®. Het frituurvet van Ossewit® heeft een hoge hittebestendigheid, bakt extra krokant en niet-vettig.
Traditioneel gezien is Ossewit is een natuurzuiver vet dat veel gebruikt werd om o.a. vlees in te braden, maar het is ook heerlijk om te frituren.
Ossewit is gesmolten zuiver niervet van grasgevoerde koeien. Lekker en gezond. Puur, zonder toevoegingen.
Antwoord van Jeroen Meus. Hoewel de bewaartijd van ossewit redelijk lang is (tot 9 maanden), zou ik frituurvet van twee jaar oud toch niet meer gebruiken. Zeker niet als het al wat muf begint te ruiken ;-).
Het beste om in te bakken of te frituren is olie of zachte of vloeibare margarine uit een fles. Behalve vloeibaar frituurvet is gewone plantaardige olie, zoals zonnebloemolie en olijfolie, ook geschikt om in te frituren.
Re: Hoeveel frituurvet in frituurpan? Meestal zit er een lijn in een frietpan tot waar het vet moet komen. Begin gewoon met 2 blokken als die gesmolten zijn kijk je of het al tot de lijn komt zo niet doe je er nog 1 bij. En je moet inderdaad gewoon de pan aanzetten en de blokken erin doen.
Cafetaria's die Verantwoord Frituren gebruiken vloeibaar frituurvet of frituurolie. Daarin zitten, in vergelijking met vaste frituurvetten, veel onverzadigde vetzuren in. Onverzadigde vetzuren helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
In plantaardige olie kun je eigenlijk maar 1 keer bakken, omdat deze na verhitting onstabiel wordt. Bij verhitting gaat deze oxyderen en dat maakt haar giftig. Bij ossewit gebeurt dit niet en dat maakt het een stuk gezonder.
Bak de friet eerst voor in de pan met ossewit op 150 graden tot ze gaar zijn maar niet gekleurd. Dit duurt ongeveer 4 tot 5 minuten. Laat de friet uitlekken op keukenpapier en vervolgens helemaal afkoelen.
Ossewit Blanc de Bœuf 4 x 250g bestellen? - Koken, soepen, maaltijden — Jumbo Supermarkten.
Ossenwit is net als reuzel ook een dierlijk vet, dit keer van het rund (os). Het wordt verkregen door het talg te zuiveren. Wat je overhoudt is een 100% dierlijk vet product. Ook dit vet is rijk aan verzadigde vetten waardoor het zeer hitte bestendig is.
Ossenwit is gefilterd rundvet. Door de filtering is het beter bestand tegen verbranden en oxidatie dan frituurvet.
Ook bakt het duo de frieten in halal ossenvet. Dat laatste is een bewuste keuze. “Wij zijn beiden moslims”, zegt De Smedt. “Ik heb me een tiental jaar geleden bekeerd.
De winnaar: Kokosolie is de gezondste keuze voor frituren
Kokosolie is alles bij elkaar genomen de beste keus. Uit onderzoek blijkt dat zelfs na 8 uur continu frituren bij 180°C de kwaliteit niet afneemt (2). Meer dan 90% van de vetzuren in kokosolie zijn verzadigd, waardoor het zeer goed tegen verhitting kan.
Zorg ervoor dat je met proper frietvet werkt. Gebruik de juiste soort aardappelen. Pocheer je frieten eerst op een lagere temperatuur (150°C gedurende 3 a 4 minuten ) en dep ze goed af daarna. Bak ze dan op 180°C krokant.
Frietjes worden traditioneel gebakken in dierlijk vet (ossenwit en/of paardenvet). Dat zorgt voor die typische smaak en geur, maar is helaas minder gezond doordat het meer verzadigd vet bevat. Daarom worden frietjes tegenwoordig ook in plantaardige olie gebakken, of in een mengsel van de twee.
Ossewit - Boodschappen — Jumbo Supermarkten.
Na het snijden van de aardappelen, moet je alleen even geduld hebben en de frietjes ongeveer een half uur in koud water, met 1 eetlepel zout, laten weken. Hierdoor zullen de frietjes wel iets minder verkleuren, aangezien je de enzymen deactiveert die normaal gesproken voor de verkleuring zorgen.
De regel is dat je dikke frieten niet spoelt. Waarom precies? Het water zou al het zetmeel dat aan je frieten hangt, wegspoelen. En het is net het zetmeel dat voor een knapperig resultaat zorgt.
Het beste antwoord. Het zijn beide vetten Het verschil is alleen dat olie vloeibaar is. Olie is beter voor je gezondheid omdat het plantaardig is en bevat onverzadigde vetten.
Vul de binnenpan dan voor ¾ deel met water en voeg een vaatwastablet toe. Plaats de binnenbak terug in de frituurpan en verwarm het water vervolgens tot 90 graden. Schakel de pan na 10 minuten uit en giet het water voorzichtig af in de gootsteen. Het meeste vuil is nu verdwenen.
Bak, braad, wok of frituur bij voorkeur in gewone (goedkope) olijfolie, arachideolie, zonnebloemolie of maïsolie. Lijnzaadolie en extra vierge olijfolie kun je beter niet verhitten.
Wat de frietjes bij een snackbar zo lekker maakt, is dat er vaak genereus om wordt gegaan met het zoutvaatje. Met alleen een beetje zout strooien na het frituren zul je deze smaak nooit bereiken, daarom is het nodig om de frieten eerst te weken in een badje met zout water.
Als de frituurolie 5 tot 7 keer is gebruikt, is het advies de olie te vervangen. Dat geldt ook als er een sterke geur of smaak aan zit, het donker of stroperig wordt en gaat walmen of schuimen.