Heerlijke stukjes noga in onze romige melkchocolade. Opvallend in een geel jasje, zodat niemand 'm kan missen!
Sindsdien heeft het bedrijf hieraan vastgehouden en het assortiment uitgebreid met nieuwe varianten, als puur (in een blauwe verpakking). Daar zijn later onder andere de volgende kleuren nog bijgekomen, groen (hazelnoot), geel (noga), oranje (karamel zeezout), turqoise (pecan kokos) en lichtgroen (amandel zeezout).
12 extra grote paaseitjes in de smaken melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout en puur pecan kokos! De chocolade van Tony's ziet er altijd op z'n paasbest uit, maar deze eitjes in een leuk eierdoosje zijn helemaal om op te (vr)eten!
1. Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip. De nummer 1 van deze lijst kan niet van een ander merk zijn dan van het zeer populaire chocolademerk Tony's Chocolonely.
De juiste manier om de naam uit te spreken is gewoon, zoals het er staat: Tony's Chocolonely. Het is dus de bedoeling dat je 'lonely' uitspreekt, je weet wel, het Engelse woord voor 'eenzaam'.
Tony's Chocolonely slaagt waar veel andere duurzame en ethisch verantwoorde merken falen. Bijna iedereen kent niet alleen het verhaal achter de chocoladerepen, maar koopt ze ook nog. De chocolade wordt na Milka het meest gegeten in Nederland.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Misschien is het je opgevallen dat de onderkant van onze reep de evenaar voor moet stellen. De stukjes daarboven vormen de Golf van Guinee.
De reden: het valt op, maar rood past vooral het best bij de alarmerende boodschap van het merk, dat voor slaafvrije chocolade vecht. Toen er later wel een pure reep kwam, kreeg die een blauwe kleur.
Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
Tony's Chocolonely werd in 2006 opgericht door journalist Teun van de Keuken in het programma Keuringsdienst van Waarde. Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang.
Tony's Chocolonely is een Nederlands bedrijf dat streeft naar 100% slaafvrije chocolade.
De ingrediënten van noga zijn: honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten of pistachenoten) en/of gekonfijte of gedroogde vruchten.
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Bij Barry Callebaut worden de cacaobonen geroosterd (zodat de zuren en bittere smaak vervliegt), wordt het vliesje verwijderd en de bonen gemalen. Van een deel van die bonen wordt cacaomassa gemaakt, de andere partij gaat in een machine die het vet eruit perst zodat er cacaoboter overblijft.
We werken hard aan het 100% slaafvrij maken van alle chocolade. We zijn gesteund, aangemoedigd, uitgedaagd en opgegeten. We weten nu hoe lastig het is om 'n industrie te veranderen. We zijn enorm gegroeid en hebben resultaten bereikt.
Alleen samen maken we alle chocolade 100% slaafvrij
Wij zijn een impactbedrijf, dat chocolade maakt. Niet andersom. Het is onze missie om alle chocolade 100% slaafvrij te maken. Dat betekent dat we niet alleen onze chocolade 100% slaafvrij willen maken, maar alle chocolade wereldwijd.
Je spreekt 'm uit als 'nj' zoals boloGNese en lasaGNe. En net als bij bruschetta spreek je de 'ch' uit als k.
deze overname is juist een belangrijke stap in het realiseren van onze grote droom: Tony's Chocolonely Chocolade Circus in Zaandam, die zal in de komende jaren worden gebouwd.
Je vindt ons in 200 winkels in Zweden, 73 in Denemarken, 50 in Noorwegen en.. 20 in Finland!
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld. Heel bijzonder is dat er geen andere smaakstoffen of aroma's aan deze chocolade zijn toegevoegd. Een 100% originele en authentieke smaak dus. Zeker eens proeven als u de kans krijgt.