Negatieve massa's zijn een bijzondere en exotische vorm van materie: ze hebben een negatieve zwaartekracht en stoten alle materie in hun omgeving af. Maar wanneer je ertegen aan zou duwen, zou de negatieve materie juist op je af snellen, in tegenstelling tot positieve massa materie.
Echter, uit metingen blijkt dat het heelal uitdijt met een versnelling. Deze versnelling vond plaats zo'n 5 miljard jaar na de Big Bang. Dit is alleen te verklaren met een kracht die tegengesteld werkt aan de zwaartekracht. Oftewel, een negatieve zwaartekracht.
Metingen met de WMAP brachten aan het licht dat 23% van de massa van het heelal donkere materie is, wat veel meer is dan de 4% 'gewone' zichtbare materie. Niemand weet echter wat donkere materie is. Het verklaren van de aard van donkere materie is een van de grote problemen van de kosmologie.
Vaak wordt aangenomen dat de oerknal niet alleen het ontstaan van materie en energie vertegenwoordigde, maar ook het ontstaan van tijd en ruimte. Toch zijn er ook theorieën waarin er vóór de oerknal al ruimte bestond. Sommige natuurkundigen speculeren zelfs over het bestaan van een compleet heelal vóór 'onze' oerknal.
Volgens de hedendaagse kennis is het zichtbare heelal opgebouwd uit grote groepen superclusters en clusters die, samen met slierten sterrenstelsels (filamenten), een draderig netwerk vormen waartussen zich enorme superholtes bevinden.
Negatieve massa's zijn een bijzondere en exotische vorm van materie: ze hebben een negatieve zwaartekracht en stoten alle materie in hun omgeving af. Maar wanneer je ertegen aan zou duwen, zou de negatieve materie juist op je af snellen, in tegenstelling tot positieve massa materie.
De newton (symbool N) is de SI-eenheid van kracht. De eenheid newton is gedefinieerd als de kracht die een massa van 1 kilogram een versnelling van 1 m/s² geeft: De newton is genoemd naar Isaac Newton.
Het is trouwens onmogelijk om de gravitatiekracht, die overal in het heelal aanwezig is, zo maar te doen verdwijnen. Gravitatie is het natuurkundig verschijnsel waarbij een massa een andere massa aantrekt. Perfecte gewichtloosheid kan in een ruimteschip in vrije val niet verwezenlijkt worden.
Het beste antwoord
De zwaartekracht houdt niet abrupt op. De reden dat je geen zwaartekracht ziet in de spaceshuttle is omdat die zich in een baan om de aarde bevindt; De shuttle wil van de aared weg bewegen.
De newton (symbool N) is de SI-eenheid voor kracht. De newton is gedefinieerd als de kracht die een massa van 1 kilogram een versnelling van 1 m/s² geeft: 1 N = 1 kg m s-2 De newton is vernoemd naar Sir Isaac Newton.
Mensen kunnen volgens Meijer in een piekperiode tussen de 700 (normale mensen) en 2.000 (topsporters) watt leveren. Vervolgens is het omrekenen: 736 watt is 1 pk. Dat betekent dat een mens in korte tijd tussen de 0,9 en 2,7 pk kan leveren.
Moment word uitgedrukt in NewtonMeter. 10 Newton komt overeen met 1kg. Dus wanneer iets met 20 Nm (Newtonmeter) aangedraaid moet worden wil dat dus zeggen dat je met 2kg aan een sleutel van een meter moet trekken om de bout vast te zetten.
Volgens de fundamentele natuurwetten kan massa zowel positief als negatief zijn, net als bijvoorbeeld elektrische lading.
Massa heb je altijd, en die verandert niet.
Een paard is sterker dan één pk
Hoewel pk staat voor paardenkracht, komt 1 pk niet overeen met de energieprestatie van een paard. Een paard heeft namelijk 2,5 tot 10 paardenkrachten.
Te zwaar trekken, duwen en manoeuvreren is een belangrijke oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat bij mensen die in de zorg werken. Daarom is er daarvoor een Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting afgesproken: 'Niet trekken van meer dan 25 kg met 2 handen, maximaal 15 kg per hand.
Paardenkracht, vaak afgekort tot pk, is een oude eenheid die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel vermogen iets heeft. 1 pk(l) is gelijk aan 745,699 watt en 1 pk(M) is gelijk aan 735,49875 watt.
Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de nationale kilogram in Nederland, vertelt Gert Rietveld van het Nederlands Metrologisch Instituut in Delft. Uiteindelijk is er maar één echte kilogram en dat is Le Grand K in Parijs.
18 karaat goud: 75% puur goud (aangeduid met 750)
Een kilogram is namelijk 1000 gram.
We voelen vrijwel niets van het feit dat de Aarde roteert: we worden niet van de planeet af geslingerd, we vallen niet om en bomen groeien niet scheef. De reden hiervoor is dat het effect van de zwaartekracht door de grote massa van de Aarde veel sterker is dan dat van de centrifugaalkracht als gevolg van haar rotatie.
Kort antwoord: Nee, tenzij het een botsing met een andere planeet betreft. Langer antwoord: De aarde is een grote, zware planeet.
Als je op Aarde een appel laat vallen, valt hij. Als een astronaut aan boord van het ruimtestation een appel laat vallen, valt deze ook, het lijkt alleen niet zo. Dit komt omdat ze samen vallen; de appel, de astronaut en het station. Maar ze vallen niet naar de Aarde, ze vallen er rond.