Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Een DNS-service vertaalt een opgevraagd webadres naar het IP-adres van de server waarop de website draait.
De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen.
“DNS server not responding” betekent daardoor dat je browser geen verbinding kon maken met het adres op het internet. Vaak worden DNS fouten veroorzaakt door problemen aan de kant van de gebruiker, bijvoorbeeld bij de netwerk- of internetverbinding, verkeerde DNS-instellingen, of een verouderde browser.
Start je apparaat opnieuw op.
Open je app Instellingen en tik op Netwerk en internet of Verbindingen. Afhankelijk van je apparaat kunnen deze opties verschillen. Zet wifi uit en mobiele data aan en check of er een verschil is. Zo niet, dan zet je mobiele data uit en wifi aan en check je het opnieuw.
DNS is de koppeling tussen jouw browser en de website die je bezoekt. DNS werkt als een vertaalsysteem dat een domeinnaam zoals yourhosting.nl omzet naar een reeks nummers: een IP-adres. Elke website heeft een IP-adres. Jouw computer leest deze IP-adressen en toont zo de juiste website.
Domain Name Systems (DNS'en) zijn zoiets als het telefoonboek van internet. Deze systemen houden een directory van domeinnamen bij (zoals 'google.com') en vertalen deze naar IP-adressen. Google Nest Wifi en Google Wifi fungeren allebei als DNS-proxy.
Computer die diensten verleent aan andere computers. Servers kunnen verschillende diensten verlenen, bijvoorbeeld webadressen uitdelen (domeinnaamserver), webpagina's beschikbaar stellen (webserver), e-mails verzenden (mailserver), bestanden opslaan (fileserver) of gegevens bewaren (databaseserver).
Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider.
Wanneer je een adres in je browser typt, zal je ISP (Internet Service Provider) controleren met de DNS om te bepalen waar het naar toe wordt gestuurd. http://www.domain.com —> Controleren met DNS —> DNS zegt domain.com = 192.168.0.1 —> Je wordt naar de website gebracht.
Tip: Met privé-DNS worden alleen DNS-vragen en -antwoorden beveiligd. De functie biedt verder geen bescherming.
Cloudflare 1.1.1.1 is een DNS service die anders is. Het is zowel veilig als snel. Het bedrijf belooft je data niet te verkopen om er beter van te worden. Ook wordt je IP-adres niet gelogd.
Verbinding maken met een computer of bestandsserver
Tik op 'Verbind met server'. Geef de naam van een lokale host of een netwerkadres op en tik op 'Verbind'. Tip: Nadat je verbinding met een computer of bestandsserver hebt gemaakt, verschijnt deze in de lijst 'Recente servers' in het scherm 'Verbind met server'.
Een Internal Server Error is een 500 foutcode welke getoond wordt wanneer een script een fout genereert op de webpagina. Omdat deze foutcode zeer algemeen is weet je vaak niet direct waar het probleem zit.
DNS staat voor Domain Name System en is eigenlijk een soort telefoonboek voor internet. Dit systeem zorgt ervoor dat domeinnamen zoals iculture.nl vertaald worden naar een IP-adres. Wanneer je zelf niets aan de instellingen hebt veranderd maak je gebruik van de DNS-servers van je eigen internetprovider.
DHCP wijst automatisch internetprotocol (IP)-adressen toe aan de computers op het netwerk, als uw netwerk dit ondersteunt. Als u DHCP gebruikt, hoeft u uw TCP/IP-instellingen niet te wijzigen wanneer u uw pc naar een andere locatie verplaatst.
Selecteer Instellingen > netwerk & internet. De status van uw netwerkverbinding wordt bovenaan weergegeven. Met Windows 10 kunt u snel de status van uw netwerkverbinding controleren. En als u problemen met uw verbinding hebt, kunt u de probleemoplosser voor netwerken uitvoeren om deze te verhelpen.
Open 'Instellingen' (het tandwieltje) op je Android-apparaat. Kies 'Wifi en Internet' en tik 'Wi-Fi' aan. Bovenaan staat nu je huidige WiFi-connectie met daaronder een lijst van je eerdere Wifi-verbindingen. Selecteer het netwerk waarvan je het wachtwoord wil achterhalen.
Het kan te wijten zijn aan gebroken kabels, storingen, of iets anders dat je niet in de hand hebt. Het is dus belangrijk om te weten of het probleem bij je internetprovider ligt. Controleer hiervoor of het internetlampje op het modem werkt. In het ideale geval staan de stroom- en DSL-lampjes aan.
Officiele DNS servers Ziggo (oud UPC)
DNS-serveradressen met navigatieservice: 62.179.104.196 (ns01.upclive.nl.)
OpenDNS biedt twee gratis DNS-servers: OpenDNS FamilyShield en OpenDNS Home. OpenDNS FamilyShield is het eenvoudigst in te stellen maar biedt qua filterniveau geen afstelmogelijkheden: alleen de door OpenDNS als kindonvriendelijk bestempelde websites (waaronder ook malware en phishing websites) worden geblokkeerd.
In ieder geval, de DNS servers van KPN zijn 195.121.1.34 en 195.121.1.66. Deze hoef je normaal gesproken niet in te stellen. Als je de DNS-instellingen op "Automatisch" zet, dan worden automatisch de juiste DNS instellingen ingevoerd.
Bij veel Android-apparaten kun je de netwerkinstellingen vaak bij de algemene instellingen vinden (via de Instellingen-app of het tandwieltje rechtsboven in je scherm in je notificatiescherm). Daar vind je vermoedelijk de optie Netwerk en internet en de optie Opnieuw instellen of iets wat daarop lijkt.