Mexicaanse speciaalbierenTypische Mexicaanse bieren zijn bieren als Corona, Presidente en Sol. Deze bieren hebben een zeer lichte en zachte smaak. Dit komt doordat er typisch Mexicaanse grondstoffen worden gebruikt tijdens het brouwproces zoals mais en/of rijst. Daarnaast bevatten de bieren weinig hop.
Pils. Pilsener is een van de populairste biersoorten. Het past goed bij heel veel gerechten, van kazen zoals Münster of Monterey Jack en zeevruchtensalades zoals tonijn en zalm tot pittigere gerechten zoals Mexicaans en Aziatisch eten.
Desperados behoort tot de selecte groep van internationale merken van Heineken en is volgens de brouwer een “tequila flavoured beer”, dus een biertje met smaaktoevoeging van tequila. Desperados wordt niet in Mexico verkocht, maar wel in onder meer Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Polen.
Desperados. Corona wordt vaak vergeleken met Desperados. Niet gek, want ze hebben hetzelfde uiterlijk en het zijn allebei frisse zomerse biertjes.
Desperados heeft een verfrissende smaak met subtiele hints van tequila, terwijl Corona een licht en verfrissend karakter heeft met een vleugje citrus. Beide bieren zijn populair vanwege hun zomerse vibes, maar ze bieden verschillende smaakervaringen.
Heineken staat dus duidelijk bovenaan met hun pils. Maar, de verschillen zijn erg groot per regio. Het valt ook op dat biermerken vooral populair zijn rondom de brouwerij. Zo heb je Bavaria (Lieshout), Grolsch (Enschede), Amstel (Amsterdam) en Brand (Wijlre).
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals DESPERADOS 120 CL FLES zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. DESPERADOS 120 CL FLES kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Mythe: Alcohol kan je immuunsysteem behoorlijk saboteren, je kans op de griep verhogen en de symptomen verergeren. Waarheid: Gematigd drinken kan je immuunsysteem versterken en helpt tegen het vechten van infecties, blijkt uit recent onderzoek van Oregon Health and Science University.
Desperado is het kleine broertje van Corona. De smaken zijn bijna identiek, alleen Desperado neigt iets meer naar de frisse kant. Aan het biertje is wat tequilasmaak toegevoegd én drink je het beste met een partje citroen (of limoen) erin.
komt een grote importbelasting worden betaald. In Mexico is het helemaal geen duur bier, maar omdat er hoge import kosten betaald moeten worden in Europa wordt het bier hier een stuk duurder. de Europese Corona's komen veelal uit Spanje, vanwege de importkosten ligt de prijs dus vrij hoog.
Mazout. Een simpele mix van bier met cola, maar enorm populair bij onze zuiderburen. Dankt zijn naam aan de donker bruine kleur zoals van stookolie, dat ook wel mazout genoemd wordt.
Tequila bevat substanties die ervoor zorgen dat je lichaam beter calcium en magnesium absorbeert. Dit is gebleken uit onderzoek dat is uitgevoerd door een Mexicaanse wetenschapper. Beide mineralen zijn essentieel voor het gezond houden van je botten.
Tequila komt in een aantal soorten en dus ook smaken. Die agaveplant hoor je trouwens altijd in je tequila te proeven, ongerijpt of gerijpt. En die plant, die proef je: een pittige, peperachtige smaak die zich, afhankelijk van de soort, verder ontwikkelt.
Mexicaanse dranken
In Mexico vindt u overal verse fruitsappen. Daarnaast vindt u in Mexico deze typische dranken: tequila, margarita cocktail, pulque, mezcal, Tia Maria, Corona en Sol. Uniek aan onze reizen naar Oaxaca is dat u een lokale mezcal boerderij bezoekt, waar u alles leert over deze drank.
Mexicaans eten is in feite een nog onontdekte keuken. De Mexicaanse keuken gaat veel verder dan alleen de bekende burrito's of gevulde taco's. Het is vooral een hele pure keuken met veel kruidige en frisse smaken. Verse producten als mais, tomaten, limoenen, chilipepers, avocado's en bonen spelen een belangrijke rol.
Het traditioneel Mexicaans eten bestaat o.a. uit: tortillas, tacos, chilipepers, vers fruit, chocolade, jumiles (kevers) en chapulines (sprinkhanen). Bekende Mexicaanse dranken zijn o.a.: Tequila, Tia Maria, Kahlua, Pina colada, Mezcal en de biermerken Corona en So.
Bij flesjes Desperados en Corona zijn het zelf partjes citroen en vaker nog limoen, die in de hals van de fles verdwijnen. Bij deze bieren heeft de vrucht ook een verfrissend effect, maar is het oorspronkelijk bedoeld om vliegen op afstand te houden.
Presentatie bij het drinken
Net zoals met Corona bier, wordt dit bier het beste met een schijfje limoen in de flessenhals gedronken. Desperados wordt daarom ook bijna nooit in een glas geschonken maar gewoon uit de fles gedronken.
Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer. Een jaar later kwam deze brasserie, en dus ook Desperados, in handen van Heineken.
Een glas alcohol per dag kan het risico op bepaalde ziektes, zoals borstkanker, vergroten. Het advies is daarom om geen alcohol te drinken of in elk geval niet meer dan 1 glas per dag. Dit advies is hetzelfde voor mannen en vrouwen.
Door zwaar, problematisch en overmatig alcoholgebruik kunnen aandoeningen in alle delen van het maag-darmkanaal ontstaan: de mond, de slokdarm, de maag, de dunne en dikke darm en de alvleesklier. Er is een verhoogde kans op brandend maagzuur en op ontstekingen en kanker in het hele maag-darmkanaal [1].
Langere tijd te veel alcohol drinken verhoogt het risico op leveraandoeningen en kan uiteindelijk soms zelfs leverkanker veroorzaken. Er is onbekend bij welke hoeveelheden deze effecten optreden. Langere tijd te veel bier drinken kan bij mannen leiden tot diabetes type 2 (suikerziekte).
Kies voor alcoholische dranken met een laag alcoholgehalte en zonder suiker, bijvoorbeeld champagne, schuimwijn, cava, droge witte wijn, rode wijn, pils.
Bier en cola leveren dus de minste calorieën, maar cola doet daar nog wel een aantal schepjes suiker bovenop: 10,6 gram koolhydraten per 100 ml, waarvan 10,6 gram suiker. Bier bevat 3 gram koolhydraten, waarvan 0 gram suiker. Want die suiker, die is door de gist omgezet in alcohol en koolzuur.