Er zit 7 gram vet in 1 eetlepel (15 gram) mascarpone kaas, waarvan 4,6 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt. Het kan met of zonder toegevoegde suiker worden gebruikt. Het is waarschijnlijk het bekendst als ingrediënt in tiramisù, het beroemde Italiaanse dessert.
100 g bevat 403 calorieën.
De dikke massa die overblijft wordt gekookt op een laag vuur totdat hij de dikte van crème fraîche heeft. De meeste kazen worden gemaakt door stremsel toe te voegen aan de verse melk. Het grote verschil met deze kaas is dus dat er geen stremsel aan te pas komt, maar citroenzuur. Het eindresultaat is verse mascarpone.
Mascarpone is Italiaanse roomkaas en dat is het ook bijna identiek aan roomkaas op een paar uitzonderingen na. De enige verschillen zijn dat Mascarpone een hoger vetgehalte heeft, waardoor het een romiger optie is. Amerikaanse roomkaas is iets zuurder, wat leidt tot de pittige smaak van roomkaas.
Het is in principe hetzelfde product, maar dan met minder vet.
De meest karakteristieke elementen van de tiramisusmaak zitten in de combinatie van biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei. De tiramisu bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers, deze biscuits worden verzadigd met sterke afgekoelde koffie en met alcoholische drank besprenkeld.
Welke wijn drink je bij tiramisu? Bij een romig dessert als tiramisu passen muscat wijnen en sauternes prima door hun aansluiting op de romige tonen van het dessert. Zoek je juist meer aansluiting bij de koffie denk dan aan wijnen die deze tonen ook hebben zoals Vin Santo, Tawny port of PX-sherry.
Het cholesterol dat in slagroom zit is belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van kinderen. Het is een snelle bron van energie en wordt niet opgeslagen in het vetweefsel; je wordt er dus níet dik van!
Omschrijving. Bevat 50% minder vet dan AH crème fraîche. *Van weidemelk. Deze Albert Heijn zuivel is voor 100% afkomstig van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen.
Er zitten 21 kilocalorieën in 1 eetlepel (10 gram) kookroom. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kookroom'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Volle Griekse yoghurt bevat meestal meer vet en calorieën dan gewone volle yoghurt. Aan Griekse yoghurt is room toegevoegd. Een schaaltje magere yoghurt bevat 56 calorieën, een schaaltje Griekse yoghurt levert 188 calorieën. Dat is meer dan 3 keer zoveel.
Het eten en drinken van zuivelproducten hangt samen met een lager risico op darmkanker en diabetes type 2. Het Voedingscentrum geeft aan dat je voor je gezondheid het beste kunt kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker.
Welke yoghurt is de beste keuze om af te vallen? Volgens het Voedingscentrum kun je voor je gezondheid het beste kiezen voor magere of halfvolle yoghurt als je wilt afvallen. Uiteraard bedoelen ze daarmee de 'naturel' variant, zonder toegevoegde suiker.