Pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren favoriet in heel Nederland. Maar er zijn ook opvallende regionale voorkeuren. Zo staat in Noord-Holland de butter chicken in de top drie meest bestelde maaltijden, terwijl er in Gelderland en Noord-Brabant veel noedels worden gegeten.
Je kan ook gewoon uitleggen dat je even krap zit, veel mensen vinden dit helemaal niet erg om zo te kunnen helpen en het is vaak veel laagdrempeliger dan bijvoorbeeld geld lenen. Ook kun je het afwisselen met vrienden of familie om om de beurt bij elkaar te eten.
BuurtBuik redt voedsel van verspilling door eten op te halen bij horeca, supermarkten en groenteboeren en het te delen met buurtbewoners. Zo maken we samen een betere buurt: we brengen buurtbewoners bijeen, helpen elkaar een handje en redden voedsel van de afvalbak.
Wat Eten We Vandaag? is een programma van 24Kitchen. Het wordt gepresenteerd door Jet van Nieuwkerk, samen met chef Hugo Kennis en het Rotterdamse duo Job en Perry. In het programma is vooral aandacht voor simpele en makkelijk te maken gerechten, die snel te maken zijn.
Vlees wordt op 90% van de dagen gegeten, in het bijzonder bewerkt vlees. Aardappelen worden op ongeveer de helft van de dagen geconsumeerd, fruit op bijna 5 dagen in de week en groente op 6 dagen in de week. Nederlanders eten niet vaak peulvruchten en vis (≤1 dag per week).
Maar welke combinatie ligt er nu het meest op het Nederlandse bord? Aangezien bloemkool een van de meest gegeten groenten is en we het vaakst varkensgehakt eten, concluderen wij (voorzichtig) dat bloemkool met gehaktballen en aardappels het meest gegeten Nederlandse avondmaal is.
De meeste mensen schuiven voor het avondeten tussen 17:00 en 18:00 aan tafel. In Nederland wordt als avondeten voornamelijk gekozen voor een combinatie van aardappels, groente en vlees. Nederlanders eten geen warme lunch, warm eten doen ze bij het avondeten om ongeveer zes uur 's avonds.
Beter doe je gewoon een ijsklontje in je water. Daarnaast is een voedselgroep die vochtafdrijvend in je lichaam werkt: diuretisch voedsel. Dat wil je niet op een warme dag. Daarom is het aan te raden om de komende dagen: asperges, venkel, artisjokken en mango's te laten voor wat ze zijn.
Het ontstaat wanneer je het vochttekort (door het zweten) niet compenseert. Water drinken is dan de correcte remedie. Hypotone dehydratatie is uitdroging die gepaard gaat met een tekort aan zout (door zoutverlies via zweten, diarree, braken, …).
Veel te veel, vinden wij! Daarom kun je bij bijna alle Coop vestigingen gebruikmaken van de Too Good To Go app. Via deze app kun je een 'Magix Box' kopen. Hierin zitten producten die nog goed eetbaar zijn, maar anders aan het eind van de dag weggegooid zouden worden.
Vooral supermarkten en restaurants gooien veel eten weg waar helemaal niets mis mee is. Een van onze cliënten wees ons onlangs op de app; 'Too Good To Go'. Dit is een gratis app (beschikbaar voor zowel Apple als Android) die op een goedkope manier een oplossing biedt om voedselverspilling tegen te gaan.