Een kwaliteits product dat de laatste jaren enorm in populariteit heeft gewonnen! Deze kip grillworst wordt gemaakt van aan de buitenkant met speciale kruiden bedekte kipfilet.
Ingrediënten: 79% kippenvlees, water, zetmeel (aardappel, maïs), zout, kipcollageen, voedingszuur (kaliumlactaat [E326]), dextrose, antioxidant (natriumerythorbaat [E316]), conserveermiddel (natriumacetaat [E262], natriumnitriet [E250]), stabilisator (trifosfaat [E451]), specerijen, gistextract, rijstebloem, extract ...
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesproducten als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Kip grillworst. Kip grillworst kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Je kunt grillworst zo'n 5 tot 7 dagen bewaren in de koelkast. Daarnaast blijft grillworst zo'n drie maanden houdbaar in de vriezer. Je kunt vleeswaren het best onderin de koelkast bewaren.
Plaats de grillworst op een ovenrooster en grill hem 10 minuten op 200 graden Celcius. ✅ Van wat voor vlees wordt grillworst gemaakt? Grillworst wordt normaal gesproken gemaakt van varkensvlees. In dit grillworst recept combineren we varkensschouder met spek.
Grillworst wordt gemaakt van varkensvlees. Het bestaat uit een combinatie van varkensvlees en spek.
Er zit 6 gram vet in 1 voor snee (22 gram) grillworst, waarvan 2,2 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Tijdens het maken van grillworst wordt het vlees gekookt. Hierdoor kunnen gevaarlijke bacteriën en parasieten zoals listeria en toxoplasmose niet overleven. Tijdens je zwangerschap kan je dus zonder gevaar grillworst eten bij de borrel of als broodbeleg.
Denk aan charcuterie zoals salami of ham, en vers bewerkt vlees waaraan zout of additieven (zoals nitriet en fosfaten) zijn toegevoegd zoals spek. Ook de consumptie van bewerkt vlees is in verband gebracht met een verhoogd risico op darmkanker, beroerte en diabetes type 2.
Niet op één hoop gooien. Toch kun je niet álle vleeswaren op één hoop gooien, stelt de Consumentenbond. 'Zo zit er in kipfilet, rosbief en ham beduidend minder vet dan in andere vleeswaren. ' Enkele vette vleeswaren zijn spek en bacon, maar ook in grill-, boterham- en leverworst zit bijna 10 procent verzadigd vet.
Hoeveelheid eiwit in grillworst:
2,9 gram.
Grillworst naturel (zonder kaas). Iedere dag vers! Een hele worst weegt ca. 650 gram.
In Nederland worden door het voedingscentrum rauwe vleeswaren en lever afgeraden. Overige vleeswaren worden niet afgeraden, terwijl er wel degelijk een risico is dat voorgesneden vleeswaren, zoals gebraden kipfilet, besmet zijn met Listeria.
Omdat voorverpakte gerookte vis lang bewaard kan worden, kan de listeria-bacterie zich daar makkelijk in vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. De listeria-bacterie kan gevaarlijk zijn voor je baby. Als je de gerookte vis eerst goed verhit (boven de 75 °C), is het wel veilig. Je doodt dan namelijk de bacteriën.
Gezondheid
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesproducten als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Kip salami. Kip salami kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Als de grillworst goed warm is snijd je deze is lekkere plakken en leg je ze op de komkommer. Doe er dan als laatste nog een klein beetje chilisaus bovenop.
Gebruik je een 'normale' oven? Verwarm deze dan voor naar 200° Celsius, een hete-lucht of airfryer oven verwarm je voor naar 180° Celsius. Leg de grillworst op wat bakpapier of aluminiumfolie. Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de grillworst in het midden van de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten.
Een malse gegrilde worst van varkensvlees. Lekker op brood, als snack tussendoor of bij de borrel!
Beschrijving. De grillworst naturel hoeft alleen nog maar afgebakken te worden. De grillworst naturel moet worden gegrild op 180°C, ongeveer 30 minuten. Tip: Kruid de grillworst voor het afbakken met natriumarme kruiden.
Bestrijk de worsten eerst dun met olie, zodat ze niet aan het rooster vastplakken. Keer ze regelmatig met een barbecuetang. Doe dit niet met een vork, want dan gaan er vleessappen verloren. Grill je dikkere worsten, dan zijn ze na 10 tot 11 minuten gaar.
Bestel je kunstdarmen eenvoudig bij Van Beekum Specerijen. Voor elke soort worst hebben wij een geschikte kunstdarm.