Ice-O-Lator wordt ook wel bubble hash, ice hasj of isolator hasj genoemd. Het is een zeer sterke vorm van hasjiesj.
Live resin wordt gemaakt van bevroren wietplanten. Door de wietplant direct na de oogst in te vriezen, blijft het grootste gedeelte van de vluchtige smaakstoffen namelijk helemaal behouden. Door er daarna een concentraat van te maken krijg je het beste van het beste resultaat.
Naar schatting vijf procent van de coffeeshops verkoopt nederhasj. Een deel daarvan is ice hasj, gemaakt door THC-kristallen van (bevroren) wietblaadjes te isoleren en daar hasj van te maken.
Werkwijze: Je kunt ice-o-lator hasj maken van zowel vers als gedroogd knipafval en wiet. Het mooiste resultaat krijg je echter als je je wiet of knipafval vers invriest. Doe het zo snel mogelijk na het oogsten in de vriezer en laat het daar niet langer dan twee weken liggen, om te voorkomen dat trichomen kapot vriezen.
Een doek van 43T is 150 micron en is geschikt voor de eerste ronde. Een doek van 61T heeft een maas opening van 92 micron en zou je kunnen gebruiken als tweede zeef en een doek van 77T heeft openingen van 72 micron, wat geschikt is om de hasj zo puur als het maar kan te maken.
maximaal 5 gram cannabis (wiet, hasj);
Marokkaanse blok-hasj is vaak hard en breekbaar en doet denken aan een chocoladereep. Marokkaanse pollen-hasj is echter zachter, net als marsepein. Hoogwaardige Marokkaanse hasj is aromatisch en boterzacht. De pittige geur en smaak die zo kenmerkend zijn voor hasj uit andere landen, blijven achterwege.
DE GEUR VAN HASJ
Maar de geur is wel de meest duidelijke aanwijzing voor kwaliteit. Hoogwaardige hasj ruikt sterk en aromatisch. Hasj van slechte kwaliteit heeft soms een opvallend schimmelig of muf aroma. Als hasj ruikt naar plastic, moet je het ook vermijden.
Bubble hash wordt soms ook wel 'waterhasj', 'ijshasj', 'ice-o-lator' of 'full-melt hasj' genoemd. Het ontstaat door trichomen van wietmateriaal te scheiden met ijs, water en filterzakken (oftewel 'bubble bags').
In coffeeshops in Amsterdam wordt het aangeprezen als een van de beste hasj ter wereld: Malana Cream. En het is ook een van de duurste: voor zo'n 10 gram betaal je ruim 200 euro. De drugs is allemaal afkomstig uit een klein dorpje Malana in de bergen van India.
Honing Hasj is een zachte blonde hasj uit de harskristallen van de plant. Marokko staat bekend als grootste producent van hasj met de hoogste kwaliteit. Deze blonde Honing Hasj is één van de beste soorten die dit land heeft voortgebracht. Zoet, bloemig en zelfs tropisch.
De belangrijkste werkzame stof van zowel hasj als wiet is Tetrahydrocannabinol (THC). Hasj is over het algemeen sterker dan wiet. Dit blijkt uit het laatste onderzoek (Trimbos Instituut, 2013-2014) naar THC-concentraties in wiet en hasj van Nederlandse coffeeshops: Nederlandse wiet (nederwiet) bevat gemiddeld 14,6% THC.
De sterkste hasjiesj werd geklokt op 71,6% THC! Wij vinden het waarschijnlijk dat het hier gaat om een type hasjiesj dat door middel van ijswater is bereid; zogenaamde ice-o-lator hasj. Ook is er sinds de millenniumwisseling CBD-rijke hash te vinden die vooral populair is onder medicinale gebruikers.
Mazar-i-Sharif wordt beschouwd als de betere Afghaanse hasj soort en is vernoemd naar het berggebied in het noorden van Afghanistan. Het gemiddelde THC-percentage van Afghaan in de coffeeshop is 7,7 procent en het CBD-gehalte bedraagt gemiddeld 6,3%.
De prijs voor een gram wiet of hasj ligt vaak tussen de 5 en 15 euro.
Wiet (of marihuana) is vaak minder sterk en goedkoper dan hasj. In wiet zit in verhouding vrij veel blad van de cannabisplant. In hasj zit vooral hars uit de bloemtoppen die een hogere concentratie van de werkzame stoffen (als THC) bevat.
De rook van een joint is even kankerverwekkend als die van twintig sigaretten. Hoe langer en vaker iemand wiet rookt, hoe groter het risico op longkanker. Dat het roken van joints schadelijker is dan het roken van gewone tabak was al bekend, maar Nieuw-Zeelandse onderzoekers hebben nu aangetoond hóé schadelijk.
Skuff of kief is geen 'pure THC' zoals weleens wordt gezegd, maar het zijn de trichomen van de plant. Dit is als het ware de hars van de plant en bevat niet alleen maar (de hoogste concentratie) THC maar ook andere stoffen zoals CBD, THCV en CBDV.
Waarschijnlijk niet, omdat THC veel warmte nodig heeft om te decarboxyleren (het verhitten van wiet) en te activeren vanwege het bedwelmende effect. Het is dus het beste om geen kief te snuiven, maar in plaats daarvan een van de volgende, effectievere manieren te gebruiken: Hoe Kief te gebruiken?
Kief is een geconcentreerde vorm van cannabis, die vrij krachtig is. Het lijkt op poeder, maar bestaat eigenlijk uit piepkleine stukjes kleverige, gekristalliseerde hars.
High of stoned
Als je stoned bent voel je je sloom en voelen je armen en benen zwaar aan. Hasj en wiet kunnen zorgen voor een ontspannen, vrolijk, opgewekt gevoel en maken je minder geremd. Je zintuigen (zien, horen, ruiken, voelen, proeven) lijken sterker te werken en je gevoel voor tijd en ruimte wordt anders.
Op die manier ervaar je wel de voordelen, maar geen high gevoel. De normale dosis THC die je ervoor moet gebruiken, ligt rond de 2-3mg. Dus in plaats van het roken van een hele joint of de volledige inhoud van een pijp neem je slechts een paar trekjes. Sommige mensen microdoseren gedurende de hele dag op die manier.
Na het roken van een joint voel je je rustig en sloom. Sommige mensen krijgen lachstuipen van blowen. Als je te veel blowt of er nog geen ervaring mee hebt, bestaat de kans dat je er juist negatieve effecten van ervaart, zoals angst en psychoses met hallucinaties en paranoia. Blowen kan ook tot bewusteloosheid leiden.