1.1.4 Horeca 4
Horecabedrijven die tot hoofddoel hebben het voor consumptie ter plaatse verstrekken van in hoofdzaak ter plaatse bereide maaltijden en van in hoofdzaak ter plaatse bereide etenswaren, met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholische, zwak- en niet- alcoholische dranken.
Categorie 4 'middelzware horeca'
geopend zijn; bar, bierhuis, café, pub; biljartcentrum; café-restaurant.
In deze categorie zitten de horecabedrijven waarbij de exploitatie primair is gericht op het verstrekken van dranken voor gebruik ter plaatse en die voor een goed functioneren ook een gedeelte van de nacht geopend zijn.
Categorie 3: Middelzware horeca: o (grand)café o bierhuis o biljartcentrum / snookercafé o proeflokaal In deze categorie zitten de horecabedrijven waarbij de exploitatie primair is gericht op het verstrekken van dranken voor gebruik ter plaatse en die voor een goed functioneren ook een gedeelte van de nacht geopend ...
zijn vormen van horeca:
2. waarin hoofdzaak al dan niet alcoholhoudende drank wordt verstrekt. Voorbeelden zijn een café, bar, eetcafé, pub of een café-restaurant; 3.
Snelle horeca (Categorie C) Een horecabedrijf dat tot hoofddoel heeft het verstrekken van (al dan niet voor consumptie ter plaatse) bereide kleine etenswaren, met als nevenactiviteit het verstrekken van alcoholvrije dranken.
Deze horeca-activiteiten mogen zonder exploitatievergunning plaatsvinden: hotels met horeca-activiteiten uitsluitend voor hotelgasten. alcoholvrije horeca in winkels (maximaal 20 procent of 20m2 van het oppervlakte) zonder terras. horeca in grootschalige tuincentra en warenhuizen.
Horeca omvat de bedrijfstak van alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafés. Maar wat dacht je van een ijssalon, snackbar, of de sportkantine...? Het valt allemaal onder de noemer horeca.
Onder deze branche vallen: restaurants, cafetaria's, snackbars en cateringbedrijven. hotels, pensions en conferentieoorden. café's, discotheken, bioscopen en theaters.
Veel mensen hebben ooit in de horeca gewerkt. Bijvoorbeeld met vakantiewerk of om wat bij te verdienen tijdens de studie. Maar je kunt van horecawerk ook een fulltime beroep maken. Je kunt bijvoorbeeld kok worden, een eigen bed & breakfest beginnen of professioneel barista worden.
Ja, een broodjeszaak valt onder horeca. Horeca omvat alle diensten die horen bij hotels, restaurants en cafe´s. Ongeacht of het accent van jouw broodjeszaak ligt op consumptie ter plaatse of enkel afhaal, een broodjeszaak valt onder de noemer horeca. Er wordt immers voedsel bereid met als doel verkocht te worden.
De meeste horecagelegenheden leggen zich hierbij neer. Toch is er één restaurantketen die zich verzet tegen sluiting. McDonald's is namelijk van mening dat het bedrijf niet tot de horeca mag worden gerekend: “Het is pure willekeur dat de Nederlandse regering onze producten bestempelt als voedsel.”
Een wegrestaurant is een eetgelegenheid die aan of nabij een weg, meestal een autosnelweg, is gelegen. Doelgroep van een wegrestaurant zijn de automobilisten en vrachtwagenchauffeurs die willen eten op een locatie langs hun route naar een bestemming.
Een alcoholwetvergunning kost € 356,75. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.
In de meeste gemeenten moet je voor je restaurant beschikken over een exploitatievergunning. Deze vergunning wordt verstrekt door de gemeente. De kosten voor een exploitatievergunning variëren van € 500 tot een paar duizend euro.
Drank- en horecavergunning
U mag drank met minder dan 15% alcohol (of sherry en port) verkopen. U heeft daarvoor geen drank- en horecavergunning of slijterijvergunning nodig. Groothandels moeten een slijterijvergunning hebben als ze alcoholische drank aan particulieren verkopen.
Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek. Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.905 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.620 (laag) tot € 2.195 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden horeca zijn een dertiende maand, opleidingsmogelijkheden, verzekeringen, abonnement op bijvoorbeeld een sportschool, prestatiebeloningen of personeelskorting.
Als je jouw broodjeszaak wilt openen, gelden er een aantal eisen en voorwaarden. Zo heb je te maken met milieuregels, brandveiligheid en een exploitatievergunning. Voor brandveiligheid en exploitatie kun je een vergunning bij jouw gemeente aanvragen.
Als uw aanvraag volledig is ingediend en u dus alle benodigde documenten hebt ingeleverd neemt het stadsdeel uw aanvraag in behandeling. Daarna duurt de aanvraagprocedure van een exploitatievergunning maximaal 8 weken. Die termijn kan eenmalig met nog eens 8 weken worden verlengd.
Bij additionele horeca gaat het om horeca-activiteiten die ondergeschikt zijn aan de hoofdfunctie die ter plaatse is toegestaan.