In wezen zijn het beide chilipoeders. Het verschil tussen chilipeper en cayennepeper is dat chilipoeder een mix kan zijn van 4 tot wel 20 verschillende soorten chilipepers, terwijl cayennepeper een enkele soort chilipeper is. Cayenne peper poeder wordt gemaakt van de spaanse rode peper met de naam Cayenne.
Cayennepeper is iets pittiger dan chilivlokken, dus gebruik een kleinere hoeveelheid om dezelfde smaakintensiteit te bereiken. Voeg cayennepeper toe aan marinades, sauzen of gerechten om een pittige smaakexplosie te creëren. Wees voorzichtig, want een klein beetje cayennepeper kan al een flinke boost geven!
Nee, over het algemeen moeten gemalen cayennepeper en chilipoeder niet door elkaar worden gebruikt. Gemalen cayennepeper is veel pittiger dan chilipoeder en werkt het beste om een heldere, peperige hitte aan een gerecht toe te voegen of om andere smaken te versterken, zoals deze gebakken macaroni en kaas of deze currykippendijen.
Omdat chilipoeder vaak iets milder is dan cayennepeper, kun je een iets grotere hoeveelheid gebruiken om dezelfde pittigheid te bereiken. Gebruik: Voeg een extra theelepel chilipoeder toe voor elke theelepel cayennepeper om de gewenste pittige smaak te bereiken.
Cayenne is een specifiek type chilipeper , terwijl "chilipeper" kan verwijzen naar elke peper in de capsicumfamilie. De term "chilipeper" wordt veel gebruikt in Aziatische recepten, Indiase recepten en buiten Noord-Amerika om te verwijzen naar pittige gemalen chilipepers.
Cayennepeper wordt beschouwd als één van de gezondste specerijen ter wereld vanwege het enorme aantal gezondheidsvoordelen. Het is een goede bron van vitamine B (waaronder B6), vitamine C, vitamine A en mangaan.
Tabasco peper
De dichtstbijzijnde cayennepepervervanger qua hitte en smaak is de tabascopeper. Deze pepers worden vaak gebruikt om hete saus te maken. Je kunt tabascopepers ook drogen om er poeder van te maken of ze fijnhakken en gebruiken in caloriearme maaltijden voor extra hitte.
De meeste rode pepervlokken zijn een mix van pepers, meestal binnen het Scoville-bereik van 30.000-50.000, waarbij cayennepeper het grootste deel van de peper uitmaakt. Geplette rode peper wordt soms door elkaar gebruikt met cayennepeper , maar dat is niet altijd alleen cayennepeper.
Cayennepepers zijn zeer pittig, met een Scoville-waarde van 30.000-50.000. Qua pittigheid kun je Cayennepeper vervangen door Tabascopeper!
De heetste chilipeper wordt gebruikt als gedroogd poeder of in augurken. Zoek naar het beste rode chilipeperpoeder in India en je zult Ghost Pepper, beter bekend als Bhoot Jolokia , zeker op de lijst vinden.
Cayennepeper wordt verkregen uit de vrucht van de vogelsoogpepers . Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika. Tegenwoordig is hij te vinden in alle tropische gebieden van de wereld.
Cayennepeper... De cayennepeper is een kleine, maar flink pittige peper (10.000-15.000 SHU). In gemalen vorm is het de ideale smaakmaker in pittige gerechten.
We waren het er ook allemaal over eens dat Thaise dragon heter was dan alle pepers die we ooit hadden geproefd. Heter dan Tabasco en cayennepeper, dat zeker , en véél, véél heter dan jalapeño's.
Ghost Extreem heet (meer dan 1.000.000) Habanero Extra heet (100.000 tot 300.000) Tabasco heet (30.000 tot 50.000) Cayenne heet (30.000 tot 50.000)
3 Peper kan goed zijn voor je bloeddruk
Volgens laatste studies zou peper namelijk goed zijn bij een te hoge bloeddruk. De capsaïcine in peper, weer dat stofje in een chilipeper wat ervoor zorgt dat jij dit als pittig ervaart, zorgt er namelijk voor dat jouw bloedvaten ontspannen en dat is zeker heel relaxed.
Pul biber is een grof gemalen rode peper die veel wordt toegepast in de Turkse en Midden-Oosterse keuken. In tegenstelling tot gewone chili peper, is pul biber heel mild van smaak. Dit komt omdat pul biber in zout wordt gedroogd en daarna pas verder wordt vermalen.
Waar kan ik cayennepeper kopen? Gemakkelijk cayennepeper poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je cayennepeper kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg.
Een andere geweldige optie als het gaat om vervangers voor jalapeño is cayennepeperpoeder . Als droog ingrediënt is deze optie goed te bewaren en lang houdbaar, waardoor het handiger is om bij de hand te hebben dan verse pepers of zelfs hete saus.
Chilipepers zijn rijk aan vitamines C, E, A en K en bevatten daarnaast veel mineralen zoals ijzer, koper, magnesium en kalium. Er worden antiseptische, vochtafdrijvende en digestieve eigenschappen aan chili's toegeschreven, maar ze worden niet door iedereen goed verdragen.
Zoete paprika is overal verkrijgbaar in de winkel en kan een geschikte vervanger zijn voor cayennepeper in recepten. Het geeft een vergelijkbare smaak als cayennepeper, maar paprika heeft een opvallend mildere aanwezigheid. Hete paprika is een betere match voor cayennepeper als vervangend ingrediënt, omdat het meer hitte heeft dan de zoete versie.
" Cayenne is veel krachtiger en brengt een intensere hitte door de geconcentreerde peper in vergelijking met de verschillende smaken in chilipoeder ", legt Harris-Pincus uit. Cayenne en chilipeper lijken op elkaar qua textuur; cayenne is echter over het algemeen fijner dan chilipoeder.
Volgens The Epicentre heeft komijn op zichzelf nauwelijks hitte en staat het slechts op een drie op de heetheidsschaal. Vergeleken met cayennepeper, die een heetheid van acht tot negen heeft op dezelfde schaal, is komijn lang niet zo pittig .
Cayennepeper en rode pepervlokken kunnen ook worden gebruikt in plaats van harissapasta , maar ze voegen voornamelijk hitte toe zonder de diepte van de smaak. Cayennepeper biedt een eenvoudige pittigheid, terwijl rode pepervlokken een droge, licht aardse smaak hebben.
Over het algemeen kunnen gemalen rode peper en rode chilipeperpoeder worden gebruikt als vervangers voor cayennepeper , omdat ze vaak van dezelfde peper worden gemaakt. Paprika is verkrijgbaar in verschillende kruidenniveaus en smaken, variërend van zoet en mild tot pittig en rokerig.
Ontdek de veelzijdige en wereldwijd geliefde Spaanse peper, ook wel bekend als de 'gewone' chilipeper, Lombok of Cayenne. Peper rood/groen/geel is een verzamelnaam voor de bekende langwerpige chilipepers en deze wordt wereldwijd in zowat alle keukens gebruikt.