Je wachtwoorden worden opgeslagen in je Google-account. Voor een lijst van accounts met opgeslagen wachtwoorden ga je naar passwords.google.com of bekijk je je wachtwoorden in Chrome. Als je wachtwoorden wilt bekijken, moet je opnieuw inloggen.
Open je Google-account. Mogelijk moet je inloggen. Ga naar Beveiliging en selecteer Inloggen bij Google. Kies Wachtwoord.
Let op: Gmail is een dienst van Google. Wijzigt u het wachtwoord, dan gebeurt dat ook voor alle andere Google-diensten. Het kan dus zijn dat u dan ook op uw Android-smartphone of -tablet het nieuwe wachtwoord moet invullen.
Welkom bij je Wachtwoordmanager
Beheer je opgeslagen wachtwoorden in Android of Chrome. Ze worden beveiligd opgeslagen in je Google-account en zijn beschikbaar op al je apparaten.
Een vergeten wachtwoord terughalen kan niet, behalve als het ergens staat opgeschreven. U kunt nog kijken of de browser het wachtwoord heeft onthouden. Is dat niet het geval, dan is er een nieuw wachtwoord nodig. Om dat in te stellen moet u wel bewijzen dat het account echt van u is.
Engelse term voor 'rekening' of 'abonnement'. Een account is op internet een combinatie van een gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u toegang tot een bepaalde afgeschermde dienst krijgt. U kunt bijvoorbeeld een webmailaccount hebben of een account bij een webwinkel.
Als je Gmail gebruikt, heb je al een Google-account. Met een Google-account heb je kosteloos toegang tot Google-producten, zoals Drive, Documenten, Agenda en meer. Inloggen op je Google-account (of bij een Google-product): Ga naar de inlogpagina van het product (voor Google-accounts is dit myaccount.google.com).
Waarom kunt u niet inloggen? U kunt niet meerdere accounts tegelijk gebruiken U ontvangt een foutmelding dat uw gebruikersnaam en wachtwoord niet overeenkomen U wordt automatisch ingelogd bij een account dat u niet wilt gebruiken De pagina wordt steeds omgeleid. U weet uw gebruikersnaam niet.
Soms ziet u een foutmelding over een onjuist wachtwoord wanneer u bij Google inlogt met een app van derden, zoals de Mail-app van Apple, Mozilla Thunderbird of Microsoft Outlook. Als u uw wachtwoord correct heeft ingevoerd en u toch deze foutmelding ziet, moet u de app mogelijk updaten of een veiligere app gebruiken.
Met een Google-account kunnen we inloggen bij alle online publieksdiensten van Google. Denk aan Drive, Foto's, YouTube en Gmail. Iedereen met een e-mailadres dat eindigt op @gmail.com heeft automatisch een Google-account.
Iedereen met een smartphone met Android als besturingssysteem heeft een Google account nodig. Als er dan een foto is gemaakt wordt deze automatisch bij Google Foto's opgeslagen. Google Foto's is vanaf ieder punt te benaderen na het inloggen met het e-mail adres en wachtwoord van dat account.
U kunt een gebruikersaccount herstellen tot 20 dagen nadat het is verwijderd. Dit geldt ook voor beheerdersaccounts. Na 20 dagen zijn alle gegevens definitief verwijderd en kunt u het account niet meer herstellen.
Diverse Google-applicaties en -services zijn al bij aanschaf op uw apparaat geïnstalleerd, bijvoorbeeld Gmail, Google Maps, YouTube en de applicatie Google Play. Om alles uit deze services te halen, hebt u een Google-account nodig.
De bekendste gratis webmaildiensten zijn Gmail, Outlook en Yahoo.
Naam voor toegang
Om toegang te krijgen tot veel afgeschermde diensten op het internet, zoals Facebook, internetbankieren en webmail, heeft de gebruiker een account nodig. Een account bestaat uit een gebruikersnaam en een wachtwoord.
Een wachtwoord kan bestaan uit letters, hoofdletters en cijfers. De bedoeling is dat dit wachtwoord moeilijk te raden is voor iemand anders, maar toch eenvoudig is voor u om te onthouden. Een gebruikersnaam of schuilnaam zijn ook synoniemen van elkaar. Een gebruikersnaam is een naam die u zelf kan kiezen.
Probeer is naar: http://gmail.com te gaan en op 'wachtwoord vergeten' of 'gegevens vergeten' te klikken. Onder het aanmeld veld. Kies vervolgens voor de optie 'Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer'.