(What's)Appen doe je via een app op een smartphone. Met de telefoon stuur je korte berichtjes naar elkaar, en dat gaat dan meestal om een vriend(in) of familielid. Chatten doe je op een computer, laptop of tablet, en dat gaat via een internetwebsite. Via die website wissel je korte berichtjes met een ander persoon.
De betekenis van dit Engelse woord is 'babbelen'. Via korte getypte berichtjes real time met elkaar communiceren. Bij chatten verschijnt de door u getypte tekst bijna direct op het scherm van de andere gebruiker, die direct een berichtje terug kan typen. Om te kunnen chatten is een speciaal chatprogramma nodig.
WhatsApp is in de eerste plaats een chat-app. Je gebruikt het meestal om tekstberichten, afbeeldingen, video's en zelfs documenten te versturen. Het werkt via internet, dus gebruikt het je dataverkeer als je niet op Wi-Fi zit.
Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het via internet voeren van een gesprek door het over en weer typen van tekst tussen twee of meer gebruikers van computers. Eventueel kunnen de gesprekspartners ook gewoon praten, en/of elkaar zien (videochat).
WhatsApp heeft, net als elke andere app, kwetsbaarheden. Kwaadwillenden kunnen zo'n lek misbruiken om een doelwit te hacken. In dit geval zou de telefoon van Bezos zijn gehackt via een malafide videobestand dat via WhatsApp is gestuurd.
Kosten chatfuncties geld? Als je chatfuncties gebruikt, worden je berichten via wifi en mobiele data gestuurd. Zolang je bent verbonden met een wifi-netwerk waarvoor je geen gebruikskosten hoeft te betalen, zijn er geen kosten verbonden aan het sturen en ontvangen van berichten.
Als je een chat wist, wis je alle berichten in een chat. De chat is dan nog steeds zichtbaar in je chatlijst.
U kunt al uw berichten zoeken in Google Chat. U kunt ook zoeken naar berichten die specifieke mensen of bepaalde typen content (zoals afbeeldingen) bevatten.
Je kunt het volgende doen als je geen chatberichten kunt zien of de foutmelding Geen internetverbinding te zien krijgt: Bijwerken naar de nieuwste versie van de Messenger-app. De Messenger-app sluiten en opnieuw starten. Je Wi-Fi- of internetverbinding controleren.
Open WhatsApp en ga naar de chat die het bericht bevat dat je wilt verwijderen. Tik en houd het bericht vast. Of selecteer eventueel meer berichten die je tegelijkertijd wilt verwijderen. Tik op Verwijderen > Verwijderen voor iedereen.
Je kunt verhalen delen met iedereen, vrienden of specifieke personen. Meer informatie over hoe je kunt bepalen wie je verhalen kan zien in Messenger. Gedempte verhalen. Om te beheren van welke personen je verhalen kunt bekijken, kun je verhalen van bepaalde mensen dempen of het dempen opheffen.
Vanaf versie 2.19.120 kan dit wel, dankzij de ondersteuning voor wisselgesprekken. Zodra je gebeld wordt als je al in een gesprek zit, zie je nu een knop om het huidige gesprek op te hangen en het nieuwe gesprek te beantwoorden. Zolang je dit niet doet, blijft de telefoon bij de beller gewoon over gaan.
Bellen via WhatsApp is in principe gratis. Wel heb je een smartphone nodig, dus een toestel waarmee je apps kunt downloaden. En de WhatsApp app natuurlijk. Met bellen via WhatsApp maak je gebruik van een internetverbinding.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Met het telefoonnummer van die vriend kunnen ze in WhatsApp of andere sociale media zijn of haar profielfoto zien. Deze voegen de fraudeurs vervolgens toe aan hun eigen WhatsApp account (met een willekeurig telefoonnummer), om geloofwaardiger over te komen.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
WhatsApp verzamelt veel gegevens over je, zoals bijvoorbeeld je telefoonnummer, informatie over jouw locatie, je gewoontes en je contacten. WhatsApp geeft aan deze gegevens alleen te gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren.