Spaghettini, een dunnere versie van Spaghetti, komt net als Spaghetti oorspronkelijk uit Napels. Spaghettini is één van de belangrijkste ingrediënten van de dagelijkse Italiaanse keuken en weet zich te transformeren tot een specialiteit met een hoge gastronomische waarde.
Spaghettini komt oorspronkelijk uit Zuid-Italië en heeft dunnere draden dan traditionele spaghetti . De delicate textuur maakt het ideaal voor lichte sauzen en snel te bereiden gerechten, en biedt een eenvoudige maar bevredigende optie voor pastaliefhebbers.
Het verschil tussen vermicelli en spaghetti is dat vermicelli dunner en fijner is qua structuur. Dit maakt vermicelli perfect voor soep. Heb je het niet in huis? Dan kun je spaghetti of noedels gebruiken als alternatief.
Cappellini: zéér dunne variatie van spaghetti, vaak beschouwd als de dunste pasta. 'Cappellini' is Italiaans voor 'haartjes'. Er bestaat ook 'cappelli d'angelo' of 'angel hair'. Deze speciale variant is nog net iets dunner dan cappellini.
Linguine. Linguine is een smalle, lintvormige pasta en lijkt daarmee het meest op een platte spaghetti. Platte spaghetti noemen we daarom ook wel linguine.
Pasta slierten in lintvormige repen noem we tagliatelle. Deze pasta wordt naast spaghetti ook veel gegeten en is erg geliefd. Tagliatelle kun je goed combineren met lichte tomatensauzen, vis en sauzen waar veel vlees in zit. Een tagliatelle is in de regel ongeveer 5mm breed.
Nou, je hebt er misschien nog nooit over nagedacht, want er is meestal meer dan één op je bord. Maar hier is je antwoord: spaghetti.
Capellini en spaghetti lijken op elkaar qua vorm, maar spaghetti is iets dikker , wat betekent dat het langer duurt om te koken en wordt gebruikt met stevigere, dichtere sauzen. Ondanks hun kleine verschillen zijn beide vormen populair en lenen ze zich voor een breed scala aan makkelijke pastarecepten.
Het is niet voor niets dat Cavalieri's pasta door de meest gerenommeerde bedrijven is uitgeroepen tot de beste pasta ter wereld!
Spaghetti
Zo noemen we hele dunne spaghetti ook wel spaghettini. Erg lekker met spaghetti is de klassieke spaghetti carbonara en spaghetti bolognese.
In de Verenigde Staten noemt de National Pasta Association (die geen banden heeft met haar Italiaanse tegenhanger, de Unione Industriali Pastai Italiani) vermicelli een dunnere soort spaghetti . De Code of Federal Regulations van de Verenigde Staten van Amerika definieert spaghetti en vermicelli op basis van diameter: vermicelli.
Lungkou vermicelli heet ook wel so oen, so-oen, chinese vermicelli, cellofaannoedels, dat als voor de soep, roerbakken of als garnering kan gebruiken. Vaak wordt het ook als vulling gebruikt in aziatische snacks zoals loempia of dumpling.
Is gnocchi aardappel of pasta? Gnocchi valt onder de categorie Pasta. Wanneer we het in Italië hebben over Gnocchi di patate dan hebben we het over gnocchi gemaakt van aardappelen. En er zijn nog varianten zoals gnocchi gemaakt met griesmeel of ricotta.
Spaghettini-noedels zijn een stuk dunner en verfijnder dan hun tegenhangers . Omdat ze zo licht zijn, werken ze beter in visgerechten die besprenkeld zijn met olijfolie. Het is ook gezonder dan gewone spaghetti, omdat het een geweldige bron is van ijzer en verschillende B-vitamines.
Is volkoren pasta gezonder? Ja, volkoren pasta is over het algemeen gezonder dan gewone witte pasta. Het wordt gemaakt van de hele graankorrel, wat betekent dat het meer vezels, vitamines en mineralen bevat.
Spaghetti, spaghettini (ook bekend als dunne spaghetti) en fedelini zijn allemaal goede vervangers voor vermicelli , hoewel fedelini minder algemeen verkrijgbaar is.
In Italië wordt dan ook de meeste pasta ter wereld gegeten, met 23,5 kilo pasta per persoon per jaar. Tunesië, Venezuela en Griekenland staan respectievelijk op de tweede, derde en vierde plek, met 16, 12 en 11 kilo pasta per persoon per jaar.
De stad Gragnano
Het dorp op de heuveltop ligt genesteld tussen Monti Lattari en de Amalfikust in de regio Campania. Het begon snel met de productie van pasta, een gerecht dat al duizenden jaren in Italië wordt gemaakt, en werd er al snel behoorlijk bekend om.
Spaghetti Bolognese
Het gerecht is een van de populairste exportproducten van Italië en is vermoedelijk ontstaan in Imola, een Noord-Italiaanse stad ten westen van Bologna, ergens rond het einde van de 19e eeuw. Toen werd voor het eerst melding gemaakt van de ragu-saus bij het gerecht.
Wat is het verschil tussen dunne spaghetti en spaghetti? Zowel dunne spaghetti als spaghetti zijn lange, cilindrische pastastukken gemaakt met water en griesmeel. Het verschil zit in hun grootte. Dunne spaghetti, soms ook wel spaghettini genoemd, is dunner dan spaghetti .
De oorsprong van de naam komt van het Italiaanse woord 'spago' - dun draadje. Het verwijst naar lange, dunne strengen pastadeeg, die zich na het koken in fascinerende bochten verstrengelen. Vandaag staat Spaghetti overal synoniem voor heerlijke pasta en de Italiaanse keuken.
Spaghetti Rigatti betekent lange spaghetti noedels met ribbels. De doorsnede van de lange noedel heeft een "x"-vorm met diepe groeven, in plaats van een kleine cirkel zoals gewone spaghetti.
Wanneer je pasta laat afkoelen zal het vrijgekomen zetmeel zich heel snel aan te pasta binden tot je een dikke plakkerige klomp overhoudt. Het zetmeel dat tijdens het koken vrijkomt werkt als een soort lijm. Blijf dus nog even roeren nadat je de pasta in het water hebt ondergedompeld.
Tagliatelle of fettuccine: naast spaghetti een van de meest gebruikte pastasoorten. Smalle lintvormige repen heten tagliatelline, tagliatelle of fettuccine.
Spaghetti is de meervoudsvorm van het Italiaanse woord spaghetto , dat een verkleinwoord is van spago, dat 'dun touw' of 'draad' betekent.