Een laserkachel is een elektrisch aangestuurde (petroleum)kachel. Dit houdt in dat de kachel op brandstof door middel van een elektrische brander in werking wordt gezet. Hier is een beetje stroom voor nodig. Zeer snel zul je een aangename temperatuur ervaren.
Laserkachels zijn het meest duurzaam. Ze verbruiken een kleine hoeveelheid energie (320 Watt bij het opstarten, gedurende 3 minuten en 13 Watt continu) en je ruikt de kachel niet tijdens het branden. Ze hebben een timer en een thermostaat.
Kosten voor energie goedkoper, een rekenvoorbeeld:
Doe je dit met een elektrische kachel dan kost je dat ca. € 1,05 per uur*. Verwarm je dezelfde ruimte met een petroleum Laserkachel van 3,2 kW dan kost je dit ca. € 0,50-0.75 per uur**.
Naast alle gemakken van een snel gebruiksklare en verplaatsbare kachel, is verwarmen met een petroleumkachel ook erg zuinig. Met 20 liter speciale brandstof verwarm je tot 100 uur! Door deze voordelen zijn petroleumkachels de perfecte oplossing om ruimtes te verwarmen.
PVG verkoopt haar producten, tot 2014 onder Zibro, en nu onder een nieuwe naam: Qlima. Ons merk verandert, maar onze kernwaarden blijven hetzelfde. Qlima biedt kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs.
Veel mensen denken nog steeds dat een petroleumkachel slecht is voor de gezondheid. Dat komt omdat er bij de verbranding van petroleum verbrandingsresten in de lucht komen. Bij een goede ventilatie kan dit echter helemaal geen kwaad.
Gezuiverde petroleum
Klanten hebben de keuze om zelf een jerrycan mee te brengen of een lege jerrycan (20 liter) aan te kopen voor slechts 8 euro. Deze jerrycans worden met plezier voor u gevuld.
Dit betekent, dat u 35% op het gasverbruik zou kunnen besparen. De aanschaf van brandstof met een gemiddeld verbruik van 6 jerrycans à 20 liter en een prijs van 38,- Euro per vat kost u echter nog 228,- Euro. Dat wil zeggen, dat u circa 245,- Euro per jaar bespaart door het gebruik van een petroleumkachel.
Particulier vervoer van gevaarlijke stoffen (1.1.3.1a)
In het geval van brandstoffen mag maximaal 240 liter brandstof in hervulbare houders van maximaal 60 liter worden meegenomen. Wel moeten er maatregelen worden getroffen om elke vorm van lekkage onder normale vervoersomstandigheden te voorkomen.
Verwarmen met een houtkachel
Een houtkachel is goedkoper dan een gashaard en heeft een hoger rendement dan een open haard. De houtblokken klieven en stockeren is een heuse onderneming, maar door de houtblokken kant-en-klaar aan te kopen, spaar je al de helft van die moeite uit.
De meest goedkope en flexibele vorm voor het elektrisch verwarmen van diverse soorten ruimtes, is met elektrische luchtblazers. Dit zijn meestal kleine elektrische verwarmingen die gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Van dit type zijn vaak kleine tafelmodellen te koop. Een luchtblazer is een elektrische ventilatorkachel.
Hout: het goedkoopst! Hout is nog steeds de goedkoopste manier om te verwarmen, zeker voor wie op het platteland woont en er zelf voor kan zorgen. Net als pellets wordt hout lokaal geproduceerd, wat een zekere prijsstabiliteit garandeert. Weet echter op dat deze manier van verwarmen ook nadelen heeft.
Er zijn twee soorten petroleumkachels te krijgen: de wiek- of kouskachel of een laserkachel. Ze werken allebei op gezuiverd petroleum, maar werken op een verschillende manier. Een laserkachel heeft vaak een thermostaat en een timer, en werkt op netstroom.
2. Wat is de petroleum prijs vandaag? De petroleum prijs vandaag ligt bijna overal rond de 3 euro per liter als we het over de zuivere brandstof hebben.
De paraffine kachel is alleen geschikt voor goed geventileerde kamers. Hier moeten de ramen altijd iets gekanteld staan, zodat de lucht kan ontsnappen. Het warmtevermogen van de meeste petroleumkachels ligt tussen 3000 en 46000 watt. Dit komt overeen met 3 kW en 4 kW.
Een laserkachel is een elektrisch aangestuurde (petroleum)kachel. Dit houdt in dat de kachel op brandstof door middel van een elektrische brander in werking wordt gezet. Hier is een beetje stroom voor nodig. Zeer snel zul je een aangename temperatuur ervaren.
Een ander fenomeen is dat de petroleum gemengd wordt met bijvoorbeeld benzine. In dat geval dreigt, door het lage vlampunt van benzine, explosiegevaar. Carapatiënten kunnen overgevoelig zijn voor de verbrandingsgassen die stikstof- en zwaveloxiden kunnen bevatten.
Gezuiverde petroleum kopen kan als particulier onder andere bij meerdere bouwmarkten in Nederland. Vaak bieden deze winkels een hoeveelheid per fles, maar ook per Jerrycan. Voor een hoeveelheid van twintig liter betaal je ongeveer 55 euro. Petroleum kopen in de winkel is echter niet de meest voordelig manier.
Als u inderdaad petroleum wilt gaan stoken, moet u kerosine nemen. Kerosine is schone petroleum en stinkt niet.
Een geruststelling: indien u de kouskachel normaal gebruikt, dan hoeft de wisseling van de kous maar één keer per drie jaar plaats te nemen. Maar als het zo ver is, kan dat best even een karweitje zijn.
De brandstof is ongeveer 3 maanden houdbaar op voorwaarde dat deze op een koele, droge en donkere plaats bewaard wordt. Daarna begint de brandstof te verzuren (door veroudering gaat hij sterk ruiken).
Deze petroleum is extra schoon en wordt in bouwmarkten voor ongeveer 1,50 per liter verkocht. Als je meerdere liters nodig hebt, vanaf 6 liter, kan het de moeite zijn om bij een watersportwinkel of campingspecialst per jerrycan in te kopen. In dat geval is de petroleum prijs per liter ongeveer één euro.
Als je een kleine hoeveelheid petroleum nodig hebt, bijvoorbeeld voor een lamp of kookstelletje, dan kan je bij de bouwmarkt terecht. Daar kan je flessen van een liter kopen. Ben je echter van plan meerdere liters in te slaan? Dan kan je het beste terecht bij een watersportwinkel of kampeerspecialist.