De truc die bedacht werd was om de Chocomel in België 'C.. c. mel' te noemen. Door deze naam werd Chocomel in de Belgische volksmond al snel Cécémel welke sindsdien doorgaat als 'de enige echte'.
De naam Melcola was al in gebruik, waardoor de chocolademelk als Chocomel werd geïntroduceerd. Deze naam moest nog worden afgekocht voor 50 gulden, wat voor die tijd heel veel geld was.
Het bedrijf wilde echter de merknaam Chocomel verwerven en kon deze na een aantal jaren kopen van de weduwe van Breij. In België lukte dit niet doordat de eigenaar van de merknaam aldaar niet bereid was tot verkoop. In België werd daarom voor de merknaam Cécémel gekozen.
Ingrediènten: water, chocoladepoeder 5.3% (suiker, cacao' ), cashew 3.2%, cacaoboter o. 7%, erwteneiwit 0,3%, fructose, suiker, zout, aroma, calciumcarbonaat, zuurteregelaars (dikaliumfosfaat, trinatrium-citraat), stabilisatoren (cellulose, cellulosegom, gellangom).
Ontdek de ingrediënten
Gedeeltelijk afgeroomde melk, chocoladepoeder 4,9% (suiker, cacao), suiker, stabilisator: johannesbroodpitmeel.
Melkproducten zijn een bron van :Eiwitten. Vitaminen zoals B2, B12; en volle melk levert ook wat A en D. Mineralen zoals calcium, fosfor, kalium, magnesium en zink.
Ons nieuwste familielid smaakt als een èchte, en is 100% plantaardig!
Chocolademelk. De hemelse godendrank die van de Maya's in Mexico via Spanje z'n weg vond naar hier. In 1932 ontdekte het Nederlandse bedrijf Nutricia een methode om chocolademelk langer houdbaar te maken. Zo konden ze als allereerste chocomelk introduceren in de horeca.
100 ml bevat 87 calorieën.
Suiker, mager cacaopoeder* (23 %), emulgator: SOJAlecithine, zout, vitaminen C,D ; natuurlijk aroma, kaneel. Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal).
De melkeiwitten in chocolademelk hebben in onderzoeken ruimschoots bewezen dat ze een sterke prikkel kunnen leveren voor de eiwitaanmaak. Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt om te helpen bij het herstel van spieren na inspanning.
Dat chocolademelk – gemaakt van koemelk - een goed herstelproduct is weten we al langer. Het bevat belangrijke eiwitten, is vloeibaar (en worden dus snel opgenomen), zit vol BCAA's (de aminozuren die nodig zijn voor spierherstel) en zelfs elektrolyten (zoals natrium en kalium) zijn te vinden in chocolademelk.
Volgens voedingsdeskundige Stephanie Scheirlynck is chocomelk zeker een goed recuperatiemiddel: “Na een inspanning heb je brandstof nodig om je spieren te laten herstellen van wat ze gedaan hebben.” “Die brandstof bestaat bij voorkeur uit een combinatie van eiwitten en koolhydraten.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
Naast de lancering van een nieuwe poeder met aardbeismaak in 1960, introduceerde NESQUIK ook een nieuw personage: Quicky, het NESQUIK konijn. Hij is ook de unieke ambassadeur van het merk sinds 1999.
De creatieve Belgische oplossing voor Chocomel
Nutricia slaagde erin om voor vijftig gulden de merknaam af te kopen van een producent in Baarn, zo kwam Chocomel alsnog op de markt in Nederland terecht. Uiteraard wilde Nutricia ook in België de naam Chocomel gebruiken maar, dat lag te dicht bij de soortnaam 'chocomelk'.
Het is niet verstandig om meer dan 300-500 Kcal onder je behoefte uit te komen. Dat 'gat' tussen je calorie-inname en je daadwerkelijke caloriebehoefte is dan erg groot. De kans is groot dat je heel vaak trek hebt en futloos voelt.
Hoewel het 1000 kcal dieet leidt tot snel gewichtsverlies op de korte termijn, kunnen de hormonale veranderingen ervoor zorgen dat je het maar moeilijk volhoudt op de lange termijn. Bovendien is het eten van 1000 calorieën eten per dag nog niet de helft van wat je als volwassene nodig hebt om goed te functioneren.
Hmm, wat vinden we dit lekker na het eten: een chocolade koffie, ook wel bambino genoemd. Een espresso met chocolademelk en, als je wilt, een grote toef slagroom. Zo simpel!
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De chocolademelk ruikt of smaakt zuur of klontert. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Op bijna alle cacao- en chocoladeproducten staat een Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) − een globale houdbaarheidsindicatie die je kunt negeren. Oude chocola of cacaopoeder kun je veilig proeven.
Bovendien heeft Cécémel het hoogste suikergehalte van de vijf: 3,9 klontjes per glas van 200 ml.
Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius.
Pas als er 100% plantaardig op de verpakking staat, is het product vrij van dierlijke stoffen. Maar ook dan kan het plantaardige eindproduct op een niet veganistische manier geproduceerd zijn.