In chocolatl zitten chillipepers, vanille en piment in wat het pittig maakt. En in chocolade melk is lekkerder want het is veel zoeter.In chcocolatl zit geen suiker en in chocomelk wel. Waarom vonden reizigers de smaak niet lekker? ze het een bittere smaak hebben.
Chocolademelk is een vloeibaar zuivelproduct gemaakt van melk, suiker en cacaopoeder of chocolade dat vaak warm wordt gedronken.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
Het bedrijf wilde echter de merknaam chocomel verwerven en kon deze na een aantal jaren kopen van de weduwe van Breij. In België lukte dit niet doordat de eigenaar van de merknaam aldaar niet bereid was tot verkoop. In België werd daarom voor de merknaam Cécémel gekozen.
De eerste chocoladedrank werd waarschijnlijk door de Maya's circa 2000 jaar geleden gemaakt en de cacaodrank was een essentieel onderdeel van de Azteekse cultuur rond 1400 v.C. De drank werd populair in Europa nadat deze in de 16e eeuw vanuit Mexico in de Nieuwe Wereld werd geïntroduceerd en heeft sindsdien veel ...
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Het merk Chocomel maakt chocolademelk en bestaat al sinds 1932. Het staat bekend als Chocomel – de Enige Echte – in Nederland en Duitsland, en als Cécémel in België.
CHOCOMEL GAAT DOOR
In 2008 gingen FrieslandFoods en Campina samen verder als één bedrijf. Daarom ken je Chocomel vanaf dat moment als onderdeel van FrieslandCampina.
Gedeeltelijk afgeroomde melk, chocoladepoeder 5,3% (suiker, cacao), suiker, stabilisator (carrageen), aroma.
In 2001 nam FrieslandFoods Cécémel over van Nutricia. Hun doel? De eeuwenoude kennis van chocolade gebruiken voor de ontwikkeling van nóg lekkerdere chocolademelk. In 2008 fuseert FrieslandFoods met Campina tot FrieslandCampina.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
#1 | Milsani vol (Aldi) De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
Maar welke is nou het lekkerst? Wil je niet al teveel geld uitgeven, dan raad ik je aan te gaan voor Jumbo Hot Chocolate: lekker romig, warme chocolademelk zoals het hoort. Mag het best wat meer kosten, dan ben ik fan van Buisman Premium Hot Chocolate, die heeft een heerlijke echte chocoladesmaak.
Ongeveer 10 gram suiker, en 20 à 30 gram andere spullen zoals cacao, stabilisatoren en druivensuiker, kom je uit tussen de 96 en 97% halfvolle melk.
Er zitten 190 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolademelk'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Meer dan drieduizend jaar geleden begonnen de Maya's, Tolteken en Azteken met het telen van de vrucht van de cacaoboom. De traditie van het maken van chocola, dat als “voedsel voor de goden” werd gezien, stamt uit de wereld van de Maya's, een gebied waarin nu Guatemala, Honduras, Belize, Mexico en El Salvador liggen.
Naast de pure melkproducten van Campina en Friesche Vlag is FrieslandCampina ook bekend om de zuiveldranken Chocomel en Fristi. De laatstgenoemde merken hoorden tot voor kort bij Nutricia. FrieslandCampina heeft de merken echter overgenomen omdat ze naadloos passen bij de propositie van het bedrijf.
150ml Cécémel (driekwart mok) gedurende 1 minuut verwarmen. Zo krijgt je warme Cécémel een heerlijke schuimlaag. Opgelet: na opwarmen kan de drank heet zijn! Best even laten afkoelen alvorens te drinken.
Maar waar komt dan die naam DOMO vandaan? Dat staat voor Drentse Ondermelk-Organisatie. Die werd in 1938 opgericht door de Drentse Zuivelbond, een verbond van coöperatieve Drentse zuivelfabrieken. Ondermelk is wat overblijft als je van melk boter en kaas maakt.
De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., waar 15.703 melkveehouders in Nederland, België en Duitsland lid van zijn. Via de coöperatie zijn onze leden-melkveehouders dus gezamenlijk eigenaar en toezichthouder van de onderneming.
Daarom wordt Valess gemaakt van weidemelk. Een product wat het weidemelklogo draagt is gemaakt van Nederlandse weidemelk afkomstig van boerderijen waar de koeien van het voorjaar tot in het najaar ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.
Langhoudbare producten zoals Chocomel kun je, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius.
Op bijna alle cacao- en chocoladeproducten staat een Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) − een globale houdbaarheidsindicatie die je kunt negeren. Oude chocola of cacaopoeder kun je veilig proeven. Pakken chocolademelk en chocoladetoetjes uit de koeling bevatten echter veel water.
Bewaartip voor dit product
Bewaar een aangebroken pak chocolademelk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest het een dag van de houdbaarheid.