Een Walking dinner kan eigenlijk gezien worden als een lopend buffet, alleen dan net even wat moderner. Een Walking dinner is een buffet waarbij geen enkele gast een vaste plaats heeft. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het diner veel van plek gewisseld wordt, hierdoor komen veel meer gasten met elkaar in contact.
Een walking dinner is een overheerlijk diner in een wel heel bijzondere vorm. Een groot aantal verschillende culinaire hoogstandjes vormen samen één compleet diner. Door de meerdere kleine gerechtjes ervaart u op een avond meer verschillende smaken en indrukken.
Een walking dinner duurt meestal tussen de drie en vier uur. Moet je veel wandelen tijdens een walking dinner? Ja, tijdens een walking dinner wandel je door de stad en bezoek je verschillende restaurants.
Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want alle gerechtjes worden gepresenteerd op handzaam servies. De gast wordt telkens twee hapjes gepresenteerd zodat iedereen verschillende smaken krijgt voorgeschoteld.
Bij een walking dinner serveren wij 3 koude gerechten, 3 warme gerechten en 2 desserts per persoon.
Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon. Maar nogmaals: het is van verschillende factoren afhankelijk.
Het begrip Running Dinner, ook wel een walking dinner genoemd, is steeds populairder aan het worden in Nederland. Het idee van zo'n dinner is dat elke gang op een andere locatie gegeten wordt. Het leuke hieraan is dat je op verschillende plaatsen komt en de gerechten dus heel divers en verrassend zijn.
Een koud voorgerecht komt steeds vóór de soep. Maak je een warm voorgerecht, dan komt de soep eerst en dan pas het warme voorgerecht.
Bittergarnituur of amuses
Drie hapjes per persoon per uur is redelijk, afhankelijk van de grootte van de hapjes. Laat vlak voor het diner alleen wat zoute koekjes en nootjes neerzetten of laat één of twee amuses serveren.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Anders dan bij het traditionele driegangenmenu moet je voor een walking dinner in plaats van drie grote gerechten meerdere kleine gerechtjes, tapas of hapjes voorzien. Je wil je gasten de hele avond lang culinair verrassen, en dat vergt best wel wat denkwerk vooraf.
Een walking lunch is een verwenwandeling langs de mooiste plekjes van de stad in combinatie met heerlijk eten. Tafelgenoten wisselen bij elk gerecht en de stad verandert bij elke hoek van de straat! Drie verschillende restaurants, drie verschillende beelden van de stad, drie verschillende tafelpartners.
De correcte spelling is walkingdinner. Engelse combinaties met als eerste deel een werkwoordsvorm op -ing en als tweede deel een zelfstandig naamwoord kunnen we verdelen in twee groepen.
Shared dining is een vorm van eten waarbij je vaak kleine(re) gerechten bestelt en deelt met je tafelgenoten. Je hebt dus niet maar één bord voor je staan met je eigen gekozen gerecht, er staan meerdere borden op tafel met verschillende gerechten. Dit is gezellig en sociaal eten met elkaar!
the time at which the main meal of the day is eaten: I didn't get home till after dinner time.
The Dinner Party is een installatiekunstwerk van de Amerikaanse feministische kunstenaar Judy Chicago. Het is een monument geworden voor 39 mythische, historische en/of beroemde vrouwen.
Een bittergarnituur, bestaande uit enkele bamihapjes, nasihapjes, gehaktballetjes, vlammetjes en bitterballen kost nu €16,00 euro. Voorheen ging deze plank bestaande uit twintig hapjes over de toonbank voor €8,00 euro.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
De traditionele volgorde van een menu is als volgt: amuse – voorgerecht – soep – tussengerecht – spoom – hoofdgerecht – kaas – nagerecht.
Suggesties 7 gangen: Amuse, koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, spoom, hoofdgerecht, kaas of nagerecht.
Twintig minuten tussen iedere gang is ideaal
Met drie gangen maak je bijvoorbeeld een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Als vierde gang is een warm tussengerecht - tussen voor- en hoofdgerecht - een goede optie. Vijftien en twintig minuten tussen iedere gang is volgens de chef-kok ideaal.
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
Voorzie zeker wat knapperig brood voor bij al dat lekkers! 1/3 stokbrood per persoon zou zeker moeten volstaan. Serveer je er liever frietjes of gekookte aardappelen bij? Reken dan op zo'n 200 gram per persoon.