De betekenis en tegelijkertijd het verschil tussen een bralette en een gewone bh is in één zin uit te leggen: een bh heeft beugels en een bralette heeft dit niet. Vaak wordt er gedacht dat een bralette standaard niet voorgevormd is, maar dat is niet helemaal waar.
Het grootste verschil tussen een gewone beha en een bralette is dat een beha beugels heeft en de bralette niet. Waar de beha veel support geeft is dat bij de bralette niet zo. Verder heeft de bralette geen padding en ook geen (voorgevormde) cups.
Een bralette zit super comfortabel maar ziet er tegelijkertijd erg sexy uit (vooral die van kant). Een perfecte combinatie dus! Wanneer je een bralette aan hebt voelt het alsof je niks draagt maar het geeft je wel meer support dan geen bh. De kanten varianten geven je look een romantische en sexy twist.
Combineer de bralette met een transparante blouse, een wijdvallend hemd of onder een kimono, bijvoorbeeld. Over het algemeen gelden dezelfde regels als bij een crop top. Speel in op suggestiviteit door de bralette te dragen met hoge taille broeken en rokken. Je geeft (letterlijk) liever niet alles bloot.
Een beugel-bh, een te kleine bralette of iets met een strakke band is niet geschikt om in te tukken. Als je iets draagt wat niet lekker zit, gaat dat ten koste van je nachtrust. Ga in ieder geval voor een exemplaar zónder beugel.
"Er wordt gezegd dat je borsten gaan hangen als je er geen draagt, maar dat is helemaal niet waar. Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Ruim drieduizend vrouwen deden mee met de opiniepeiling en daaruit blijkt dat 7 procent van de vrouwen geen bh draagt.
Een bralette heeft geen cupmaten maar normale maten. De maat die je nodig hebt komt overeen met de maat die je hebt van tops. De maat voor een bralette gaat tot maat L/XL, dit komt doordat grotere cup maten niet de juiste steun geven voor je borsten bij een bralette.
Het verschil tussen een bralette en een gewone bh is in één zin uit te leggen: een bh heeft beugels en een bralette heeft dit niet. Vaak wordt er gedacht dat een bralette standaard niet voorgevormd is, maar dat is niet helemaal waar. Naast platte tops zijn er ook steeds meer bralettes die wél vulling hebben.
Probeer eens lage rug- en rug-loze tops te dragen of kies voor een strapless of spaghetti-jurk of -top. Andere kledingstukken die er beter uitzien zonder beha zijn onder andere: Jurken en tops met een diepe halslijn. Tops met geregen fronten, ruggen of zijkanten.
Wat is een minimizer bh? Een minimizer bh doet het tegenovergestelde van een push-up bh. Het is een bh die je borsten kleiner laat lijken zonder ze af te knellen! Omdat een minimizer bh speciaal ontworpen is voor grotere borsten geeft het de juiste support en comfort.
Een beha met beugel geeft goede steun en lifting en helpt bovendien om de buste te vormen. De beugel omsluit de borst en zorgt dat de beha voor in het midden dicht tegen het lichaam aan ligt voor een mooie scheiding van de buste en om deze op zijn plaats te houden.
Voorgevormd of padded BH
Een BH met voorgevormde cups, voorzien van een extra laagje (schuim bijvoorbeeld). Draag je onder strakke kleding. Ideaal voor borsten die ongelijk zijn. Je niet tevreden bent over de vorm of als je niet wilt dat je tepels zichtbaar zijn.
Een goedgevormde, naadloze BH is perfect om te dragen onder strakke en/of dunne kleding door de gladde cups, zonder zichtbare naden en kantjes. Een gevormde BH zorgt ervoor dat je onder loszittende kleding of delicate stoffen een prachtige gladde lijn krijgt.
Voor platte borsten zijn beha's met een cup met een ronde vorm het meest geschikt. Een minimizer beha, die een ondiepere en bredere cupvorm heeft dan een traditionele beha, is optimaal.
De cups zijn te groot en sluiten niet aan of er zitten plooien in. Uw bh moet achteraan en vooraan op dezelfde hoogte zitten, mag bij het dragen niet verschuiven en nergens snijden of duwen. Een optimale ondersteuning van de borsten is belangrijk. De bandjes zitten te los en glijden van de schouders af.
Maatkeuze: Is uw maat niet verkrijgbaar, probeer dan gerust een cupmaat groter met een omvangsmaat kleiner of een cupmaat kleiner met een omvangsmaat groter. Maat 75B bijvoorbeeld is praktisch hetzelfde als 70C.
Een bh-maat bestaat altijd uit twee delen: je omtrek of ondermaat (75, 80, 85) en het getal van je cup of bovenmaat (A, B, C…). Pas wanneer deze twee maten samen goed zitten, heb jij de juiste bh gevonden.
Om uw bh maat te meten meet u eerst, strak, onder de borsten, laat het meetlint op de rug op gelijke hoogte lopen (1). Dan meet u over het volste deel van uw borsten, hierbij moet het meetlint op de rug ook op gelijke hoogte lopen (2). Het verschil tussen deze twee maten geeft de cupmaat aan.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Lingerie experts geven aan dat de beha's gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha's ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha's zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha's, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha's meegaan.
Tape of tepelbedekkers
Heb je een ingewikkelde jurk waar geen enkele bh geschikt voor is en je deze dus niet kunt dragen? Zelfs dan is er een oplossing. Er zijn verschillende soorten tapes die ondersteuning aan je borsten bieden of ervoor zorgen dat je kleding op de juiste plek blijft zitten.
Waarom een bh vulling gebruiken? Een bh vulling of pad kan je gebruiken om: je tepels te beschermen. je tepels niet te laten doorschijnen.
De meeste borsten beginnen rond, als een soort appelvorm. Naarmate we ouder worden, neemt deze ronde vorm af en zal de borst meer peervormig worden en helaas vaak ook gaan hangen. We spreken van hangborsten als het merendeel van de borst niet meer mooi rechtop staat en de tepel (grotendeels) naar beneden wijst.