Het vergrendelscherm is het eerste dat u ziet als u de telefoon aanzet. Wanneer u de telefoon erbij pakt, drukt u eerst op de ontgrendelknop aan de zijkant van de telefoon. Hierna komt het vergrendelscherm tevoorschijn, als dat is ingesteld. Vanaf hier moet u eerst omhoog vegen of inloggen.
Het vergrendelingsscherm in Windows 10 is het scherm dat verschijnt voordat je bij het inlogvenster komt. Ook als je pc een tijdje inactief is, verschijnt het vergrendelingsscherm als je dit zo hebt ingesteld. Wat je op je vergrendelingsscherm ziet, kun je zelf bepalen.
Veeg in het Startscherm omhoog en zoek en tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging. Tik onder Apparaatbeveiliging op Schermvergrendeling. Open of bevestig je vergrendelingsscherm en tik dan op Geen > Ja, verwijderen.
Bij nieuwere toestellen kun je de vergrendelingsinstellingen vinden door te gaan naar Instellingen > Vergrendelscherm > Type schermvergrendeling.
Wanneer u uw computer verlaat, dient u het scherm vergrendelen te kiezen om te voorkomen dat anderen uw computer gebruiken en toegang hebben tot uw bestanden. Als u soms vergeet uw scherm te vergrendelen, dan kunt u ervoor kiezen uw scherm automatisch te vergrendelen na een bepaalde periode.
Je kunt je telefoon beveiligen met een pincode. Dit wordt ook wel een ontgrendelingscode genoemd en is iets anders dan de pincode van je simkaart. De ontgrendelingscode gebruik je om je telefoon te ontgrendelen.
Als je je telefoon niet kunt ontgrendelen, moet je deze wissen. Vervolgens kun je de telefoon opnieuw instellen en een nieuwe schermvergrendeling instellen. Als je niet kunt inloggen op je Google-account, kun je informatie krijgen over hoe je je account kunt herstellen.
De wallpaper op je toegangsscherm (of ook vergrendelscherm genoemd) en die op je beginscherm. Je toegangsscherm zie je wanneer je iPhone of Android telefoon nog vergrendeld is.Ontgrendel je deze?Dan wordt de achtergrond van je beginscherm getoond.
Het toegangsscherm wordt weergegeven wanneer je de iPhone inschakelt of uit de sluimerstand haalt. In het toegangsscherm kun je onder andere meldingen zien, Camera en het bedieningspaneel openen, beknopte informatie uit je favoriete apps zien en het afspelen van media regelen.
Het is bij Android mogelijk om apps en content te vergrendelen, waardoor je alleen toegang tot de betreffende apps en media hebt als je een pincode of stippenpatroon invoert.
Om deze instelling uit te schakelen, tik je in Instellingen op 'Scherm en helderheid' en schakel je 'Altijd aan' uit.
De pincode beveiligt de gegevens op je simkaart en smartphone. Als je een nieuwe simkaart hebt is de code meestal vier keer nul. Bij sommige providers is de code anders, deze vind je dan op het kaartje dat bij de simkaart wordt geleverd. Het is in beide gevallen verstandig om de code te wijzigen.
Voor Android-smartphones bestaan er zelfs tientallen van die codes. Om de codes in te voeren, gebruik je gewoon het toetsenbord van de telefoon-toepassing: *#*#4636#*#* Handig om de nodige statistieken op te vragen.
Mobiel geblokkeerd
Als je 3 keer een verkeerde pincode hebt ingevoerd, blokkeert je telefoon. Je kunt deze ontgrendelen met je pukcode. Je vindt jouw pukcode in MijnKPN. Je kan op grijze blokje klikken om de PUK-code beter te kunnen lezen.
Ga naar instellingen > persoonlijke instellingen > vergrendelingsschermen selecteer instellingen voor schermbeveiliging. Kies een schermbeveiliging in de vervolgkeuzelijst van het venster Instellingen voor schermbeveiliging.
S. Na ontgrendeling van een smartphone het eerste scherm dat je ziet. Daarop staan apps.
Vergrendel de computer met de sneltoets Windows+L. Druk op het toetsenbord dus eerst op de toets met het Windows-logo en dan op de letter L, terwijl de Windows-toets ingedrukt blijft.
Terwijl je scherm wordt gedeeld met een andere computer, ziet de gebruiker van de andere computer wat er op je scherm gebeurt en kan deze gebruiker bestanden en vensters openen, verplaatsen en sluiten, apps openen en zelfs de Mac opnieuw opstarten.
Als je je toegangscode niet meer weet, moet je de iPhone met behulp van een computer in de herstelmodus zetten. In de herstelmodus kun je de iPhone wissen, waarna je deze opnieuw kunt configureren. Nadat je de iPhone hebt gewist, kun je je gegevens en instellingen herstellen vanaf een reservekopie.