Een één is namelijk het hoogste cijfer dat je kunt halen op een Duitse school! De cijfers lopen daar niet van één tot tien , maar van zes tot één. Een zes is dus het allerlaagste cijfer dat je in Duitsland kunt halen, vergelijkbaar met een Nederlandse één, twee of drie.
Schoolcijfers in Duitsland
In Duitsland zijn de cijfers heel anders dan in België: voor de middelbare school variëren ze van 1 tot 6, waarbij 1 het hoogste cijfer is en 6 een ernstige onvoldoende. Een 4 staat voor een voldoende.
In Duitsland leeft beslist geen zesjescultuur dus, want een zes is juist het laagste dat je kan halen. Overigens geldt ook hier: er zijn uitzonderingen. In de laatste twee jaar van het voortgezet onderwijs krijg je in plaats van cijfers, punten van één tot vijftien. Een vijftien is daarbij het hoogste resultaat.
Gymnasium (niveau VWO); deze opleiding wordt afgesloten met het Zeugnis der Allgemeinen Hochschulreife. Dit diploma geeft toegang tot Duitse en in principe tot Nederlandse universiteiten.
Vwo staat voor 'voorbereidend wetenschappelijk onderwijs'. Het vwo duurt zes jaar en bereidt leerlingen voor op een wetenschappelijke opleiding aan de universiteit. Deze onderwijssoort is dan ook het meest theoretisch.
Eight grade:
De leerlingen zijn of worden 14 jaar in dit jaar van junior high school en krijgen met name lessen zoals algebra en geometrie. Studenten volgens nog steeds les in vreemde talen en krijgen geschiedenislessen. De eigth grade is in Nederland de tweede klas van de Middelbare school.
Tussen de F en de A+ liggen nog de D (score tussen 50 en 54,99%), de D+ (score tussen 55 en 59,99%), de C- (score tussen 60 en 62,99%), de C (score tussen 63 en 66,99%), de C+ (score tussen 67 en 69,99%), de B- (score tussen 70 en 72,99%), de B (score tussen 73 en 76,99%), de B+ (score tussen 77 en 79,99%), de A- ( ...
Dat rekenkundig gemiddelde moet voldoende zijn; 5,5 of hoger. Je bent geslaagd bij een gemiddelde van 5,50 of hoger, maar niet met een gemiddelde van 5,49.
Een leerling krijgt een A+ wanneer hij of zij een score van 90 tot 100% heeft.
Voor veel Duitsers betekende 8 mei 1945 capitulatie, verlies en nederlaag.
Bijna iedereen heeft in zijn verleden op de basisschool en het voortgezet onderwijs toetsen gemaakt waarop je precies 100 punten kon scoren. Als je 55 van de 100 punten had behaald, dan kreeg je een 5,5.En dat is een voldoende.
O = Resultaten: leerling scoort consequent onvoldoende op lees- en schrijftoetsen. Werkhouding: leerling beschikt over weinig reflectievermogen en toont geen of weinig inzet. T = Resultaten: hoeveelheid inzet is niet in balans met de behaalde resultaten.
sieben. (Hier vind je geen automatische vertalingen!)
Op veel basisscholen is echter een rapportageschaal met letters/woorden gebruikelijk; zoals o (onvoldoende), m (matig), v (voldoende), rv (ruim voldoende) en g (goed).
Als je 50% voor alle vakken behaalt, ben je geslaagd voor een studierichting en behaal je het getuigschrift of het diploma secundair onderwijs. Als je voor bepaalde vakken een onvoldoende behaalde kan je in aanmerking komen voor een deliberatie.
Het verschilt per opleiding welke eisen er gelden om het examen te halen. Je kind is in de meeste gevallen geslaagd als:Het gemiddelde eindcijfer voor de centrale examens minimaal een 5,5 is.Er niet meer dan één of twee onvoldoendes op de eindlijst staan.
Cijfer berekenen 70 procent normering
Een normering van 70 procent betekent dat als er voor een toets bijvoorbeeld 100 punten behaald kunnen worden, er bij 70 punten (70%) een 5.5 wordt behaald.
Aanhanger trekken met rijbewijs B+ (code 96)
iedere aanhanger trekken als het gewicht van de auto en aanhanger samen niet meer is dan 4.250 kg (lege gewicht + laadvermogen).
Vwo-niveau High School Diploma.
Middle School leeftijd 10 -13 jaar (grades 5 - 8) High School leeftijd 14 -18 jaar (grades 9 -12).
Grade 10 (Sophomore) - 4e middelbaar. Grade 11 (Junior) - 5e middelbaar. Grade 12 (Senior) - 6e middelbaar.