Azabu Kadowaki – Tokio, Japan. In Japan weten ze wel wat exclusief dineren is en dat je daar ook wat voor moet neerleggen. Voor iets meer dan 700 euro per persoon kun je hier vertoeven. De chefkok kookt op een houtskoolgrill de maaltijden voor de ogen van de gasten.
De vis- en vleesproducten zijn het duurst. Daarom kun je die ook niet zelf pakken en zal de chef-kok er ook altijd maar één tegelijkertijd voor je bereiden.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Hoe meer zitplaatsen, hoe meer winst. “Massa = kassa” is een simpele term die hier geldt. In Nederland zijn all-you-can-eat-restaurants met meer dan zeshonderd plaatsen inmiddels geen zeldzaamheid meer. Twee volle sessies op een avond en de kassa is, net als de buik van iedere gast, goed gevuld.
Het concept ontstond in 1946 in Las Vegas. Herb McDonald, een entertainment- en publiciteitsmanager, bedacht het onbeperkt buffet. Het bestaansrecht van dit type restaurant is dus inmiddels wel bewezen.
Bij A'DAMS Wereldkeuken geniet je dankzij het all-in dining concept onbeperkt van alle wereldse gerechten voor een vast bedrag per persoon. Dit bedrag is inclusief frisdrank, bier, wijn, koffie en thee. Je betaalt niet voor het eten, maar voor de tijdsduur van je verblijf.
Vijf met een of meerdere sterren bekroonde restaurants:
Cour du Nord (Nooitgedacht) Regionaal/Frans. Brienen aan de Maas (Well) Frans/Vis. Muller (Groningen) Frans. Avant Garde van Groeninge(Eindhoven) Frans.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats. Bij Ciel Bleu moet men gemiddeld 160,05 euro voor een driegangenmenu betalen en bij La Rive 134,10 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van Diningcity.nl.
In 2023 ontvangt een restaurant twee sterren en zeventien restaurants de eerste felbegeerde nieuwe Michelinster. Net als afgelopen jaar behouden twee restaurants het maximale aantal van drie sterren, namelijk Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
Nee, drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.
€2,50 voor elk leeftijdsjaar vanaf 2 jaar. Vanaf 13 jaar is volwassentarief.Elk 1/2 uur langer is €3,00 extra p.p. (afhankelijk van de beschikbaarheid).
Bij de lunch: per ronde maximaal 4 items per persoon bestellen.Bij het diner: per ronde maximaal 4 items per persoon bestellen. Er kan alleen nogmaals besteld worden, indien de vorige bestelling al geconsumeerd is. Verspilling wordt niet gewaardeerd.
Hét duurste restaurant ter wereld ligt op Ibiza, heeft slechts 12 plaatsen en vraagt 1785 euro per persoon voor het unieke 20-gangenmenu.
1. Liao Fan Hong Kong, Singapore — € 1,89. And the winner is... dit straattentje in Singapore: Soya Sauce Chicken Rice & Noodle.
In 2021 werd het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi nog uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld, in 2022 ging restaurant Geranium ervandoor met de titel. Toeval of niet, beide restaurants vind je in Kopenhagen. De uitreiking van 2023 vond plaats op dinsdag 20 juni, in de Spaanse stad Valencia.
Vlees wordt op 90% van de dagen gegeten, in het bijzonder bewerkt vlees. Aardappelen worden op ongeveer de helft van de dagen geconsumeerd, fruit op bijna 5 dagen in de week en groente op 6 dagen in de week. Nederlanders eten niet vaak peulvruchten en vis (≤1 dag per week).
Het in het Hotel Okura gevestigde restaurant biedt onder meer een zesgangenlunch aan voor €60. Je krijgt dan bijvoorbeeld sashimi van zalm en zeebaars, nigiri sushi en misosoep, en optioneel kreeft of wagyuvlees (rund). Er is ook een à-la-cartemenu, met prijzen variërend van €10 tot €82 per gerecht.
Maar welke combinatie ligt er nu het meest op het Nederlandse bord? Aangezien bloemkool een van de meest gegeten groenten is en we het vaakst varkensgehakt eten, concluderen wij (voorzichtig) dat bloemkool met gehaktballen en aardappels het meest gegeten Nederlandse avondmaal is.
Michelinster verloren in 2023
Pure C, Cadzand. Sabero, Roermond. Lastage, Amsterdam. Tilia, Etten-Leur.
In totaal heeft ons land nu twee restaurants met drie sterren, 20 met twee sterren en 103 restaurants met één ster. Restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren.
De consument gaf in 2021 gemiddeld een bedrag uit van 70 euro op het terras. De horeca uitgaven verschillen wel per generatie en de millenials geven een bedrag uit van ongeveer 75-85 euro. Bij de generatie babyboomers gaat het om horeca uitgaven van ongeveer 65 euro.
De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant. Van invloed op de prijs zijn het soort keuken, de kwaliteit van het eten, de locatie van het etablissement, de service, de concurrentie en natuurlijk de hoeveelheid bestelde gerechten en drankjes.
Bij private dining dineer je met elkaar in een gesloten ruimte of op een locatie waar geen andere gezelschappen zijn. Zo geniet je ongestoord van- en met elkaar en kun je volledig jezelf zijn.