Google is helaas niet in staat om te rappen ze heeft namelijk net een koekje met pindakaas gegeten.
Als je tegen de Google Assistent wilt praten, zeg je 'Ok Google' of 'Hé Google' gevolgd door de vraag of opdracht. Je kunt ook de homeknop lang ingedrukt houden en je vraag typen of inspreken. Alle manieren om de Google Assistent te activeren en te starten, vind je hier. Als je 'Wat kun je doen?'
Zeg 'Hey Google' gevolgd door een vraag of opdracht. De Assistent luistert als de lampjes bovenop het apparaat draaien (Google Home) of pulseren (Google Nest Mini (2e generatie), Google Home Mini (1e generatie), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub en Google Nest Hub Max).
Google Assistent in apps
Google Assistant kan je helpen navigeren in Google Maps, op zowel Android- als iOS-apparaten. Met je stem kun je je ETA delen met vrienden en familie, sms'jes beantwoorden, muziek en podcasts afspelen, zoeken naar plaatsen langs je route of een nieuwe stop toevoegen, allemaal in Google Maps.
Tik op je telefoon op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'. Vraag 'Welk nummer is dit?' Speel een nummer af, neurie, fluit of zing een melodie van een nummer. Neuriën, fluiten of zingen: De Google Assistent zal mogelijke overeenkomsten voor het nummer identificeren.
Open de Google Assistent op je smartphone of tablet door lang op je thuisknop te drukken, of “Hey Google” te zeggen; Zeg “Ik wil mijn naam voor de Google Assistent veranderen”; Geef vervolgens aan hoe je door de app genoemd wil worden; Bevestig je keuze door “ja” te zeggen, of op het duimpje omhoog te drukken.
Bij Google Assistent is dat "Hey Google" of "Ok Google" en bij Alexa is dat "Alexa". Hierna gaat Google Assistent of Alexa voor je aan de slag. Beide spraakassistenten werken in dat opzicht dus hetzelfde. Het verschil zit hem vooral in specifieke functies.
Je kunt 'Hey Google' zeggen terwijl je Google Maps en Android Auto gebruikt. Altijd aan: Je kunt 'Hey Google' zeggen, ongeacht of je scherm aan- of uitstaat.
Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' Of ga naar de Assistent-instellingen. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onder Alle instellingen op Vergrendelscherm. Zet Assistent toestaan op het vergrendelscherm aan of uit.
Belangrijk: Je kunt geen hulpdiensten bellen. Internationale en premium nummers (1-900) als je je apparaat hebt gekoppeld aan een: Google Fi-nummer of. Google Voice-nummer met beltegoed.
De buitenvoeding en de aansluitkabels zijn niet gecoat en moeten worden beschermd tegen vocht, bijvoorbeeld met een waterdichte spoelaansluiting of een stopcontact voor het buitenterrein. Ondanks onze modificatie en coating is de gemodificeerde Google Nest Mini niet waterdicht!
Open de Google Home-app en ga naar je lampen. In hetzelfde venster als waar je de lampen aan of uit kunt zetten en kunt dimmen, vind je nu onderaan een knop voor kleur. Klik hierop en een venster wordt geopend waar je kan kiezen uit 42 verschillende kleuren.
Google Home is vanaf 24 oktober 2018 in Nederland verkrijgbaar in verschillende grote webshops. De prijs van de Google Home is € 149 per stuk. De mini variant kost € 59.
Zorg ervoor dat het is verbonden met het internet en met hetzelfde wifi-netwerk als je mobiele apparaat. Zorg ervoor dat de microfoon aan staat: Speakers (behalve Google Home), smartdisplays of smartklokken: Zorg ervoor dat de schakelaar voor de microfoon op de achterkant van het apparaat aan staat.
Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'. Of ga naar de Assistent-instellingen. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem. Kies een stem.
De stem van de Assistent aanpassen
Tik rechtsboven op je account. Ga na of het Google-account dat je ziet, het account is dat is gekoppeld aan je speaker of scherm. Als je van account wilt wisselen, tik je op een ander account of op Nog een account toevoegen. kies een stem.
Deze cijfers noemen wij de landcode. De landcode van Nederland is bijvoorbeeld 31 of +31. De website van de Telefoongids heeft een overzicht van alle landcodes .
Bel 1919. Je hoort het telefoonnummer (behalve bij een geheim nummer), de datum en het tijdstip van de laatste oproep.
Met Shazam kan je de titel van een lied eenvoudig achterhalen. Houd je smartphone in de richting van de muziek, druk op één knop en binnen de dertig seconden verschijnt de titel van het nummer op je scherm. Het handige is dat nummers zelfs herkend worden, ook al wordt er tegelijkertijd gebabbeld in de buurt.