Kip gongbao is een pikant gerecht dat je zal doen watertanden. Pittige kipblokjes gebakken met lente-ui, pindas en een smakelijke Gongbao saus. Serveer met rijst of noedels voor een explosie aan smaken.
Deze woksaus staat zowel bekend onder de naam kung Pao als Gong Boa en is een pittige saus met onder andere pinda's. Het smaakt zowel pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur.
De smaak van Gon Bao saus wordt gekenmerkt door een heerlijke balans tussen pittig en zoet, waardoor het een favoriet is onder liefhebbers van de Chinese keuken.
Tau sie kai (kip met zwarte bonensaus) Geniet van een heerlijk Oosters gerecht met deze kip in zwarte bonensaus. De kip wordt gebakken in een wok met verschillende groenten en smaakmakers zoals geraspte gember, sojasaus en ketjap. Serveer met rijst en geniet van deze smaakexplosie.
achtergrondinfoKoe lo kai is van oorsprong een Kantonees gerecht van gefrituurde kip in een zoetzure saus. Er zijn in Nederlands-Chinese gerechten grofweg twee versies van dit gerecht: de Kantonese versie met een dunner laagje deeg, en de vernederlandste versie waarbij het eerder balletjes deeg zijn.
Oorspronkelijk komt dit gerecht uit de Chinese Sichuan regio en is ook wel bekend als gon bao kai. Het gerecht bestaat uit kip, een hartige en tegelijkertijd zoetzure saus en wordt afgetopt met nootjes.
Kai Panang, één van de zeer populaire curry's uit Thailand, staat vaak ook wel bekend als Thaise rode curry. Deze heerlijke kip in pindacurry is ietwat pittig en snel en makkelijk te bereiden. Een ideaal gerecht voor wanneer er snel iets lekkers op tafel getoverd moet worden.
Tjew yim kai, oftewel krokante kip met chilipepers en rode paprika, is een gerecht dat ik voor het eerst at bij Restaurant Dragon Town in Lisse. Dit Aziatische gerecht bestaat uit malse kip in een coating van peper en zout dat krokant wordt gebakken.
Kip in stukken gebakken en vervolgens gesudderd in een kruidige kokossaus van o.a. ui, knoflook, sambal, kemirienoten en santen. Serveer met rijst. Gegarandeerd smullen!
Komt u vandaag dit gerecht proberen? - Theim Sun Kai Gepaneerde kipfilet met groenten in een zoetzure saus. Dit gerecht zit in afhaal menu F. Dit menu is voor 2 personen. Tevens kunt u dit gerecht los bestellen.
Kip in gon bao saus is een pittig gerecht dat zowel smakelijk als eenvoudig te bereiden is. Een saus van lichte en donkere sojasaus, rijstazijn, suiker en maïzena gekruid met rode pepers, knoflook en gember. De marinade van kip in sojasaus, rijstwijn en sesamolie geeft het onweerstaanbare aroma.
Ook bekend als Kung Pao kip, dit is een fantastisch heet-zoet-zuur Sichuan-Chinees gerecht en is heel snel klaar – als je eenmaal alle ingrediënten hebt verzameld. Chaotian chilipepers, ook bekend als facing heaven chilipepers, zijn hete en geurige chilipepers.
De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.
Maar de verwesterde versie mist het belangrijkste ingrediënt dat de ster is van de authentieke Sichuan-versie, beter bekend als Gong Bao-kip: Sichuan-peperkorrels. Het is hun unieke, mondverdovende effect dat het gerecht zijn pittige, verwarmende kwaliteit geeft.
Zwarte Bonensaus, ook Tausi saus genoemd, is een populaire donkere Chinese saus. De Golden Turtle for Chefs™ Zwarte Bonensaus bevat enkel natuurlijke ingrediënten, zoals knoflook, sojabonen en een vleugje sesamolie. Het bevat geen conserveermiddelen, geen smaakversterkers, geen kunstmatige kleurstoffen.
Sechuan Kai (kip met groenten in een pittige Sechuan saus)
Kung po kai; een heerlijke Chinese kipgerecht met champignons, ui, paprika en komkommer. Maak af met pinda's en roerbaksaus voor de perfecte smaakbeleving. Serveer met witte rijst of mie voor een volledige maaltijd.
Daging roedjak (Indisch stoofgerecht) met frisse zuren
De kruiden in daging roedjak zijn vaak wat frisser van smaak, terwijl rendang bekendstaat om zijn diepe, krachtige specerijenmengsel. Hierdoor is daging roedjak perfect voor iedereen die van een subtielere smaak houdt.
'Babi' betekent varken in het Indonesisch en 'smoor' verwijst naar een stoofgerecht dat wordt bereid met een combinatie van kruiden en specerijen. Babi smoor is dan ook een stoofgerecht van varkensvlees in een pittige, kruidige saus.
Vaak wordt de kip kort geblancheerd voordat 'ie in de wok gaat. Dit maakt het vlees nóg zachter en helpt om die zijdezachte textuur te krijgen waar de afhaalchinees om bekendstaat.
Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui. Het gerecht is populair in de Kantonese keuken.
Kailan (Chinees: 芥蘭 / 芥兰 ; pinyin (Mandarijn): jiè lán) is de Kantonese naam voor een bladgroente die ook bekendstaat onder de naam Chinese broccoli. De dikke bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengel is dik.
Tom Kha Kai is een soepgerecht uit de Laotiaanse en Thaise keuken. De naam betekent letterlijk Kip galanga-soep. Het gerecht wordt samengesteld uit kokosmelk, galanga (een familie van de gember), citroengras en kip.
Ja is Chai en nee is Mai of Me-chai. Voor goed of okay kan je Khapom gebruiken, of gewoon Okay. Mooi is Soewai. Als iets prettig voelt, bijvoorbeeld bij een Thaise massage, zeg je Sabai.
Kai choi wordt ook wel mosterdkool genoemd. Het is een soort binnen de Aziatische mosterdkool familie. Kai choi lijkt qua uiterlijk een beetje op ijsbergsla. De bladeren zijn alleen een stuk stugger en de stelen zijn wat dikker.