frites: chips; potato; French fries. saus: gravy; sauce.
Frietsaus of Fritessaus bestaat uit ongeveer dezelfde ingrediënten als mayonaise alleen in andere hoeveelheden. Het oliegehalte in frietsaus varieert tussen de 5% en 35%, waar dit bij mayonaise dus minimaal 70% moet zijn. Om tot hetzelfde volume te komen wordt er water toegevoegd.
water, raapolie, glucosefructosestroop, azijn, maiszetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), suiker, vrije uitloop eigeel, zout, gemodificeerd zetmeel, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, voedingszuur: citroenzuur, conserveermiddel: kaliumsorbaat, aroma, antioxidant: calciumdinatrium-EDTA, kleurstof: ...
Fritessaus is een Nederlandse bijgerecht bij frietjes, die alleen in Nederland en België geconsumeerd wordt.
In principe kan iedere saus zich een frietsaus noemen. Frietsaus is daarnaast vaak een stuk zoeter. Mayonaise bevat in vergelijking met frietsaus een stuk meer calorieën. Er zijn veel diverse variaties op het gebied van mayonaise maar ook op het gebied van frietsaus.
Je kent 't wel: die mosterdgele saus die je altijd bij je McDonald's-frietjes eet. Het sausje wordt ook wel 'Madsauce' of 'Amerikaanse fritessaus' genoemd. Maar bestel je het in de Verenigde Staten, dan zullen ze je net zo raar aankijken als mijn neef.
Wat is 'gezonder'? Wie louter calorieën telt kan het beste gaan voor fritessaus. Daar zitten minder calorieën in. Fritessaus bevat per 20 gram, 1 eetlepel, 5, 5 gram vet en 1,4 gram suikers en mayonaise bevat 14, 3 gram vet en 0,7 gram suikers per 20 gram.
Na het proeven hebben alle testpersonen een vragenlijst ingevuld over de smaak van de fritessaus. Elke saus is beoordeeld op kleur, geur, smaak, zoetheid, zuurte, dikte, grofheid en romigheid. Bij Remia zijn we erg blij met de uitkomst van het onderzoek: Remia Fritessaus Classic scoort op smaak het allerhoogst!
Remia is een Nederlandse fabrikant van margarines, vetten, dressings en sauzen uit Den Dolder.
Het grootste verschil tussen de normale mosterd en de Amerikaanse mosterd is dat de Amerikaanse mosterd een zoetere smaak heeft. Amerikanen gebruiken de Amerikaanse mosterd meestal voor de hotdogs of hamburgers. Bekijk ons hele assortiment van Amerikaanse mosterd en Amerikaanse mayonaise en doe je bestelling!
Joppiesaus is één van de populairste frietsauzen. Wat als je ze nu zelf wil maken? Wel, goed nieuws. Het is eigenlijk zeer eenvoudig.
Joppiesaus, satésaus en fritessaus scoren in de middenmoot, met zo'n 60 kilocalorieën per portie. Curry doet het al een stuk beter, maar ketchup is de echte winnaar: dat bevat acht keer minder calorieën dan mayonaise.
Zaanse Mayonaise is een landelijk verkrijgbaar merk mayonaise afkomstig uit Nederland en wordt geproduceerd door het familiebedrijf Van Wijngaarden BV in Wormerveer in de gemeente Zaanstad.
Fritessaus lijkt erg op mayonaise en is ook een koude, crèmekleurige saus. Voor fritessaus zijn er geen richtlijnen in de Warenwet en daardoor zit er veel meer variatie in de gebruikte ingrediënten. Zo worden er vaak diverse kruiden gebruikt om een bepaalde smaak te creëren.
VANDEMOORTELE® Mayonaise is een romig witte mayonaise met een tongstrelende zachte smaak. Niet alleen heerlijk bij frieten, maar ook als garnituur van belegde broodjes (min. 80 % olie).
Smikkelsaus®, de saus die al decennia op de markt is, is terug van nooit weggeweest. Nu om snel, vers, makkelijk, milieuvriendelijker en veel goedkoper zelf te maken. De Smikkelsaus® kruidenmix oplossen in water, mayonaise, curry en fritessaus erbij roeren (gehele recept ook op etiket) en klaar is Kees/Katrien!
water, raapolie, suiker, ui 5,5%, azijn, maiszetmeel, mosterd (water, mosterdzaden, azijn, specerijen), vrije uitloop eigeel, peterselie, zout, bieslook, chilisaus (water, suiker, chilipeper, paprika, zout, gemodificeerd maiszetmeel, azijnzuur, groente), gemodificeerd maiszetmeel, voedingszuur: citroenzuur, ...
Oprichter Arie de Rooij begon namelijk in 1925 met het melangeren van margarine. Remia nog steeds een 100% familiebedrijf is. Huidige directeur is de kleinzoon van oprichter Arie de Rooij. De productie van alle Remia producten vindt plaats in Nederland, namelijk in Den Dolder.
Wanneer je de calorieën van een eetlepel mayonaise vergelijkt met het aantal calorieën van een eetlepel ketchup, zit er in een eetlepel mayonaise ruim zes keer zoveel calorieën als in een eetlepel ketchup. Ketchup bevat daarentegen verbazingwekkend veel suiker, terwijl aan mayonaise bijna geen suiker is toegevoegd.
Uit de tabel blijkt dat ketchup uiteindelijk de meest gezonde saus is. Niet alleen bevat ketchup weinig calorieën in vergelijking met de andere sauzen, maar ketchup bevat ook weinig vet. Toch zijn er ook nog andere, lightketchupvarianten te krijgen. Dat heeft te maken met het suikergehalte van ketchup.
Ingrediënten: Raapzaadolie, water, EIGEEL 5,5% (vrije-uitloop), azijn, mosterd (water, MOSTERDZAAD, azijn, zout, aroma, specerijen), zout, gemodificeerd maïszetmeel, suiker, voedingszuur: melkzuur, peper, verdikkingsmiddel: xanthaagom, antioxidant E385, aroma, kleurstof: carotenen. Bevat: eieren, mosterd.
Ketchup wordt namelijk gemaakt van tomaten en bevat daardoor voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid. Ketchup bevat namelijk lycopeen, vitamine C en vitamine E, een combinatie die positieve effecten heeft op je gezondheid. De meest gezonde eigenschap van ketchup is het voorkomen van hart- en vaatziekten.
Raapzaadolie (80%), natuurazijn, SCHARRELEIGEEL (6%), water, suiker, zout, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, suiker), conserveermiddel (kaliumsorbaat), aroma's (SOJA-eiwit en SELDERIJ), kleurstof (beta-caroteen), antioxidant (E385).