De Franse 'je-ne-sais-quoi' stijl betekent dan ook letterlijk; 'ik weet niet wat'. Een chic en stijlvol gevoel zonder dat het lijkt alsof er uren over een outfit nagedacht is. Eindresultaat; een klassieke, simpele, coole en nonchalante look.
Stijlregels voor de Parisienne stijl:
Een eenvoudige donkerblauwe spijkerbroek, zonder al teveel tierelantijnen, met een rechte pijp. Een nette zwarte pantalon in een klassieke snit. Een witte blouse, eventueel met een opvallende kraag, plus een wat meer sexy blouse in een los vallende stof, bijvoorbeeld zijde.
De zwart en witte Bretonse strepen lijken net zo stereotiep als de Franse baret maar de moderne stijliconen houden de trend fris, vooral wanneer ze gecombineerd wordt met onverwachte trendstukken zoals een wijde broek. Dé basisregel luidt: houd het simpel. Overdrijf niet met prints, juwelen en andere opsmuk.
– Draag nooit kleding met grote logo's, je bent geen billboard. – Donkerblauw is je beste vriend – vaak flatteuzer dan zwart. – Zorg dat je handen en voeten altijd mooi verzorgd zijn: de basisregel van er vrouwelijk uitzien.
"De liefde is niet absoluut voor Franse vrouwen. Het gaat niet om totale liefde of totale afwijzing, er erkennen ook de nuances: hij houdt een beetje van me, veel, gepassioneerd, zot veel of helemaal niet. Bovendien houden Franse vrouwen hun hart een beetje gesloten, ze gaan niet in hun kaarten laten kijken.
[demoniem] een vrouw uit Frankrijk.
Parijs is dé wereldhoofdstad van de mode. Dat komt niet alleen door de haute couture modeshows, maar ook omdat er veel verschillende wijken zijn waar je alles kunt vinden wat je zoekt. Elk voorjaar komen er mensen van over de hele wereld naar Parijs om de ontwerpen te zien van Franse ontwerpers.
Vanaf 1850 veranderde dat. Toen gingen modeontwerpers de trend bepalen. De eerste was Charles Frederick Worth. Hij had naaisters in dienst die de kleding maakten.
de Française
(v.) Verbuigingen: Françaises (meerv.) [demoniem] een vrouw uit Frankrijk.
De dikte van de eerste twee lagen van uw huid – de opperhuid en de lederhuid – neemt af. Daardoor ontstaan er rimpels in het gezicht en kraaienpootjes rond de ogen. Bovendien wordt uw huid droger en ontstaat er een jeukerig gevoel. Verder kunnen zich overal op uw lichaam ouderdomsvlekken vormen.
Ze zijn zelfverzekerd en ambitieus
Ze zitten echter niet alleen maar te wachten tot er goede dingen met hen gebeuren. Spaanse vrouwen zijn ook erg ambitieus. Ze hebben een proactief karakter en ze zijn altijd in beweging en werken aan het verbeteren van hun leven en het leven van hun geliefden.
De Algerijnse diaspora in België is de zesde grootste Algerijnse gemeenschap ter wereld, na die van Italië (110.000), Canada (120.000), Verenigde Staten (140.000), het Verenigd Koninkrijk (250.000), Spanje (400.000) en Frankrijk (5.825.000).
De Franse taal wordt in veel landen als de taal der liefde beschouwd. Echter heeft dit, ondanks de zwoele klanken, weinig met de taal zelf te maken. Het Frans stamt namelijk af van het Latijn, een Romaanse taal.
Onder Fransen (mannelijk enkelvoud: Fransman, vrouwelijk enkelvoud: Française) worden de volgende personen verstaan: bezitters van de Franse nationaliteit. de autochtone inwoners van Frankrijk en Franse emigranten en hun nakomelingen.
De krimp zet in als je eind 40 bent. Veel vrouwen zijn rond hun 70ste ruim 5 centimeter korter dan op hun 20ste. Bij mannen verloopt dat proces oneerlijk genoeg een stuk langzamer.
Zwakker wordende spieren en botten, achteruitgaand zicht en gehoor, gebrek aan eetlust, hartproblemen, ziektes als kanker, dementie. Het maakt het leven er niet leuker op. Toch is het vaak best mogelijk om met dergelijke ouderdomsgerelateerde problemen nog lang een goed, gezond en zelfstandig leven te hebben.
De skeletspieren in je lichaam bereiken hun piek rond het 25e levensjaar. Wanneer je de leeftijd van 35 bereikt, beginnen die spieren voor de eerste keer af te takelen. Maar het is pas rond je 50e of zelfs 60e dat je daar normaal gezien iets van zult voelen, zeggen experts.
De Fransen zijn gesloten en houden erg van hun privacy. Fransen hechten erg veel waarde aan beleefdheidsvormen en zij bespreken zelden tot nooit privé zaken met collega's of kennissen. Vertrouwen wordt gewonnen door het tonen van correct gedrag.