In België bent u goedkoper uit voor tabak en benzine. Diesel is er meestal even duur als in Nederland. LPG is er weer goedkoper. In Duitsland bespaart u als u alcohol aanschaft, met name bij sterkere dranken.
Wat wel iets goedkoper is in België zijn benzine en diesel, hoewel de dieselprijzen steeds meer op Nederlands niveau komen. LPG is wel goedkoper in België. Maar ook voor tabak, sigaretten en andere rookwaar ben je bij onze zuiderburen goedkoper uit.
Wie in België een brood koopt, betaalt tot 18 procent meer dan in Nederland. Vis en vlees zijn 7 en 13 procent goedkoper. Ook melk, kaas en eieren zijn fors goedkoper bij onze noorderburen. Enkel voor groenten, fruit en aardappelen loont het niet de moeite de grens over te steken.
De prijzen liggen aanzienlijk lager dan in Nederland. Ook leren jassen, lederwaren en kleding zijn er goedkoper dan hier. De prijs-kwaliteitsverhouding is over het algemeen erg goed. Afdingen is meestal wel een vereiste, omdat de 'vraagprijs' vaak afgestemd is op toeristen.
Uit de kassabonnen blijkt dat de Duitse supermarkt goedkoper is dan de Nederlandse. België blijkt het duurste. Duitsland komt het goedkoopste uit de bus omdat de shopper daar vooral minder betaalt voor frisdranken en koffie.
De verschillen per productcategorie kunnen gevoelig oplopen. Zo is brood bijna 18 procent goedkoper in Nederland. Vis en vlees zijn respectievelijk 7 en 13 procent goedkoper. Ook melk, kaas en eieren zijn fors goedkoper bij onze noorderburen.
Sigaretten, drank en benzine zijn in Duitsland en België goedkoper, maar je maakt wel reiskosten. Winkelen bij de buren loont als je niet te ver van de grens woont en gewoonlijk flinke hoeveelheden inslaat.
Colruyt blijft goedkoopste supermarkt, extra goedkoop als er een Albert Heijn in de buurt is. Wie zijn boodschappen bij Colruyt doet, is gemiddeld het goedkoopst af. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop.
Brussel, België : Een biertje kost hier op het terras in het centrum: € 4.30. In België kun je echter niet zo maar een biertje bestellen – het is geen Nederland! Een normaal biertje van de tap kost ongeveer 3 tot 4 euro, maar veel van de speciaal biertjes zijn een stuk prijziger.
In België bent u goedkoper uit voor tabak en benzine. Diesel is er meestal even duur als in Nederland. LPG is er weer goedkoper.
Als je bij het boodschappen doen huismerken koopt, dan kun je het best naar Lidl. Daar zijn de prijzen namelijk het laagst. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Daarmee is Lidl goedkoper dan Aldi, de andere bekende Duitse discounter.
Volgens de consumentenbond is de Jumbo inderdaad de goedkoopste supermarkt van Nederland. De consumentenbond kijkt in haar onderzoek naar de prijs van de 110 meest gekochte A-merken.
Zo blijkt dat zwangerschapstests, condooms en 'andere mechanische voorbehoedsmiddelen' (zoals spiraaltjes) gemiddeld 3,2 procent goedkoper werden. Maar ook het beddengoed werd gemiddeld een klein beetje minder duur: 1,3 procent. Producten van papier werden 5,1 procent goedkoper ten opzichte van maart 2021.
updateDe Belgische detailhandelsorganisatie Comeos zegt dat Nederlanders van harte welkom zijn om in België te komen winkelen. ,,Als mensen de coronaregels respecteren hebben wij daar geen probleem mee.
Albert Heijn is een Nederlandse supermarktketen die in 1887 haar eerste kruidenierswinkel opende en nu ruim 900 winkels telt. In 2011 openden we onze eerste winkel in België. De teller staat nu op meer dan 50 winkels.
Als je door een Duitse supermarkt loopt, merk je als snel dat veel producten goedkoper zijn dan in Nederland. Dat komt ten eerste doordat de btw in Duitsland lager is.
Macro-economisch betekent de consumptievlucht voor België een behoorlijk verlies aan activiteit en werkgelegenheid. Volgens Eurostat lagen de prijzen van consumptiegoederen in België in 2018 6,0% hoger dan gemiddeld in de eurozone. Ook vergeleken met de buurlanden is winkelen in België relatief duur.
Gemiddeld betaal je over een fles wijn in Nederland 52,9 cent aan accijns, per 1 januari is dat 62,7 cent. In België is dat 37 cent per fles, in Frankrijk 3 cent en in Duitsland nihil.
Een nieuw onderzoek bevestigt dat Colruyt de goedkoopste supermarktketen van België is. Albert Heijn is een nipte tweede, de anderen liggen mijlenver achter. Colruyt en Albert Heijn zijn beide 10% goedkoper dan nummer drie, de hypermarkten van Carrefour.
Ook bij Okay, de buurtwinkel van Colruyt, ligt het prijsniveau 7% hoger als de winkel reageert op de prijzen van Albert Heijn. Bevindt er zich geen concurrerende winkel van Albert Heijn in de buurt, dan is de Okay-winkel 15% duurder.
Daar liggen de prijzen erg dicht bij elkaar, al doen ze er bij Colruyt altijd nog een paar centjes af om de goedkoopste te zijn. Voor een fles Johnnie Walker betaal je 16,71 euro, voor een fles William Lawson's bijna hetzelfde: 16,27 euro. En voor een fles Glenfiddich moet je 31,53 euro neerleggen.