Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten en de hoofdstad van het gelijknamige emiraat. De stad telt 3,1 miljoen inwoners. Gelegen in het oostelijke deel van het Arabische schiereiland aan de kust van de Perzische Golf, wil Dubai het zakelijke centrum van West-Azië zijn.
Zo heb je er het hoogste gebouw ter wereld, Burj Khalifa (828 meter hoog). Zeker een aanrader om naar binnen te gaan. Binnen 2 minuten met de lift, sta je op verdieping 123! Verder heb je in Dubai het enige 7-sterrenhotel ter wereld, de grootste fontein ter wereld en het grootste winkelcentrum ter wereld, Dubai Mall.
Wie uit eten gaat bij een gemiddeld restaurant in Dubai is per persoon een bedrag kwijt van tussen de 20 tot 30 euro voor een voorgerecht, hoofdgerecht en twee niet alcoholische drankjes. Uit eten in de vele foodcourts in de shopping malls of bij de kleinere restaurants in het oude centrum is nog goedkoper.
Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings. Strandkleding wordt alleen toegestaan op het strand, niet daarbuiten. Neem extra kleding mee als u de aangrenzende boulevard wilt bezoeken. Zorg dat onderkleding zoals een bh of string niet zichtbaar is.
Je mag best video bellen en whatsapp gebruiken in Dubai mits je geen vpn gebruikt want dat is verboden. Je mag je ip adres niet verbergen. Omdat internationaal telefoonverkeer een grote geldmaker is voor de twee telco's, en ze bang zijn die inkomsten kwijt te raken.
Nee, Dubai is geen dure bestemming. Wel is het een vrij luxe bestemming waar je veel geld uit kunt geven in sjieke hotels, dure restaurants, exclusieve clubs en bijna onbetaalbare winkels. Je kunt natuurlijk een dure sportauto huren in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken.
De volgende dingen moet je gewoonweg niet doen in Dubai omdat ze strafbaar en/of ongepast en/of beledigend zijn: Drugs invoeren, bezitten, verhandelen, kopen of gebruiken. Hierop staan zeer hoge straffen. Betrapt worden op een klein restantje softdrugs in je kleding is al voldoende om in de gevangenis terecht te komen.
Doordat er geen tot weinig belasting op producten zit liggen de prijzen van veel artikelen al gauw zo'n 10 procent lager t.o.v. de prijzen elders ter wereld. Dit is vooral te merken bij luxe artikelen zoals elektronica, sierraden, horloges en merkkleding.
Entreeprijzen beginnen bij AED 130 voor een ritje met het reuzenrad en lopen op tot meer dan AED 1900 voor een premium privécabine. U vindt alle prijzen voor Ain Dubai op de officiële website. Hier kunt u ook tickets boeken.
Dan ben je volgens onze berekeningen minimaal 1.400 euro kwijt voor twee personen, zonder enige vorm van activiteiten of eventuele andere kosten. Ben je zelf niet zo'n regelaar of liever wat meer luxe, dan boek je al een compleet verzorgde vakantie naar Dubai vanaf zo'n 750 euro per persoon.
De meest gangbare manier om je door Dubai te verplaatsen is door middel van de taxi. De taxi's in Dubai zijn te herkennen aan hun crèmekleur en een gekleurd dak.
Jumeirah Open Beach is 24/7 open
Het langste openbare strand van Dubai is Jumeirah Open Beach, dat loopt van het Dubai Marine Beach Resort tot het Four Seasons. Parallel aan dit strand loopt ook een boulevard waar het altijd druk is met skaters, joggers en fietsers.
Vanaf €209 per dag.
Net als dat je in Nederland niet met Amerikaanse dollars kunt betalen, kun je dat in Dubai ook niet. Hetzelfde geldt voor de euro: die hebben ze liever niet als je in Dubai iets af moet rekenen.
Afhankelijk van de behandeling variëren fooien van AED 5 tot 10-15% van het te betalen bedrag. Bij wat eenvoudigere behandelingen zoals een manicure is de fooi lager, en er wordt meestal een grotere fooi gegeven voor een knipbeurt of een massage.
De VAE blokkeert de diensten waarschijnlijk vanwege veiligheidsoverwegingen en om inkomsten van zijn staatsmonopolistische telecommunicatiebedrijven te beschermen. De autoriteiten hebben het verbod echter nooit publiekelijk toegelicht.
De VAE heft sinds kort een belasting over de toegevoegde waarde (btw) op aankopen, maar nog steeds is goud in Dubai veel goedkoper dan in andere landen.
In heel het Dubai heb je een reisstekker nodig. De stopcontacten zijn hier van het type G. Dit is het meest veilige stopcontact ter wereld. De bijbehorende stekker heeft 3 pinnen en is geaard.