Mega verhoogt al sinds het najaar van 2021 systematisch de voorschotfacturen van klanten. De leverancier deed dat aanvankelijk eenzijdig. Klanten moesten uitdrukkelijk aangeven dat ze niet akkoord waren of hun voorschotbedrag werd zomaar aangepast. Intussen is de leverancier iets minder agressief.
Mega krijgt een score van één ster op vijf volgens de klachtenindicator van de Vlaamse energieregulator VREG. Hoe meer sterren, hoe minder tweedelijnsklachten per 5.000 huishoudelijke afnemers.
Momenteel is Mega een financieel gezond bedrijf en een betrouwbare energieleverancier.
Maandagochtend raakte bekend dat de energieleverancier Watz tijdelijk bescherming tegen zijn schuldeisers heeft aangevraagd. Het is het tweede slachtoffer van de hoge marktprijzen voor energie. Net als de Vlaamse Energieleverancier, die op 7 december failliet is verklaard, heeft Watz geen eigen productie.
Zo hoort energiedirect.nl dus altijd tot de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.
Er is een grote kans dat de gasprijzen in 2023 nog hoog zullen blijven. Verbruik jij veel gas, dan kan dit leiden tot een hoge gasrekening. Je hebt zelf weinig invloed op de prijs die je betaald voor een kuub gas. Wel kun je je gasrekening laag houden door te besparen op je gasverbruik.
Elke dag leest "De Inspecteur" nieuwe klachten over Mega in zijn mailbox. Test Aankoop kan erover meespreken: de consumentenorganisatie registreerde in 2021 881 klachten over de leverancier. En ook de ombudsman voor Energie heeft intussen een dik dossier van maar liefst 2.573 klachten voor het jaar 2021 alleen.
In de loop der jaren heeft Mega zich gevestigd als een van de grootste energieleveranciers in België. Vandaag bieden wij onze energie ook aan in Frankrijk en Nederland, als de ultieme uitdager van de grote energieleveranciers.
Meer dan 600.000 overtuigde klanten.
Als leverancier van goedkoper gas en elektriciteit garandeert Mega je de laagste energieprijs, niet alleen vandaag, maar ook op lange termijn. Daarnaast zorgen we dagelijks voor een kwaliteitsvolle klantendienst.
Energieleverancier Mega werd in 2013 opgericht door Michael Corhay en Thomas Coune, twee Belgische ondernemers. Het doel van Mega is om de Belgische consumenten, zowel particulieren als professionelen, een goedkoper alternatief te geven voor de multinationals van de energiesector.
De Vastelastenbond deed recent onderzoek naar de solvabiliteit van negentien Nederlandse energieleveranciers. Vier energieleveranciers hebben een negatieve solvabiliteit: Fenor Energie, Gewoon Energie, VanHelder en Welkom Energie. Die laatste is dus al failliet.
Optimale functioneringskosten, bescheiden marges, wilskracht en een dynamisch team zijn dé ingrediënten voor goedkope energie samen met een kwalitatieve service. Mega is aanwezig op Belgisch grondgebied en biedt concurrentiële prijzen aan, zowel voor particulieren als voor professionelen.
Mix op de factuur ? De mix van Mega is volledig groen en voornamelijk afkomstig uit biomassa, waterkracht en windenergie, aangevuld met een beetje zonne-energie.
De laatste groep energieleveranciers bevindt zich niet in de gevarenzone en bestaat uit De Vrije Energie Producent, Eneco, Engie, Nieuwe Energie Groep, SEPA Green Energy en Vattenfall. Deze leveranciers hebben een gemiddelde tot hoge solvabiliteit. Er zijn ook leveranciers die een uitstekende solvabiliteit hebben.
Opnieuw afficheert Eneco het goedkoopste tarief (429,29 euro). Engie (432,34 euro) en Mega (479,74 euro) vervolledigen ook hier het podium. Wie één van de duurdere contracten op de markt heeft afgesloten, moet tot de helft meer ophoesten dan bij het goedkoopste aanbod.
De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers.
De tien bedrijven waar het volgens de consumentenbond (pdf) om gaat zijn: Fenor, Allure Energie, Energie van Ons, DGB Energie, Huismerk Energie, Naked Energy, Vrij op naam, ServiceHouse, OM Nieuwe energie en Vandebron.
Bij ons betaal je voor je energie de dynamische inkoopprijs. Dat doen we om energie zo goedkoop mogelijk voor je te maken. Je koopt energie in op de groothandelsmarkt voor dezelfde prijs als de grote energieleveranciers. We maken daar geen marge op.
Als u energieleveranciers wilt vergelijken, moet u eerst weten hoeveel energie u verbruikt per jaar. En wat u nu per jaar betaalt. Als u uw verbruik en kosten weet kunt u pas goed zien welke leverancier goedkoper is voor u. Pak uw laatste jaarafrekening erbij.
U bereikt de klantendienst van Mega via info@mega.be en tel. 016-67 60 60 (maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u). Uw brieven stuurt u naar volgend adres: Rue Natalis 2, 4020 Luik. Mega is bereikbaar via Facebook, Instagram en Twitter.
Zo hebben we 100% groene stroom uit Nederlandse wind, zon en water. Een belangrijke stap om fossielvrij leven binnen een generatie mogelijk te maken. Deze stroomleveranciers wekken meestal niet zelf de energie op, maar kopen al hun energie in. Ze gebruiken hun inkoopvoordeel om scherpe tarieven aan te bieden.
De bedrijven die failliet zijn gegaan, zijn op chronologische volgorde: Welkom Energie, ENSTROGA, Kleinverbruik Energie Nederland (KEN/Anode), FENOR, Naked Energy en SEPA Green Energy.