Een vestigingsadres is het adres waar een bedrijf of rechtspersoon is gevestigd. Dit kan in een eigen gebouw van het bedrijf zijn, of in het gebouw van een ander bedrijf. Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld bij kleine bedrijven die geen eigen bedrijfspand hebben, zoals freelancers of webshopeigenaren.
Eén van de eisen van de Kamer van Koophandel is dat er op de locatie werkzaamheden van je bedrijf moeten kunnen plaatsvinden. Alleen een postbus (van bijvoorbeeld de PostNL) is dus niet voldoende. Het moet een echt fysiek adres. Via de website van Staete Vrijdaggevoel kun je dit direct aanvragen.
Het vestigingsadres is de plaats waar de activiteiten van je bedrijf worden uitgevoerd en is altijd openbaar. Het privéadres is je woonadres en is niet openbaar. Het privéadres kan overigens gelijk zijn aan het vestigingsadres, als je je bedrijf vanuit je woonadres uitoefent.
Wilt u zich als ondernemer inschrijven bij het Handelsregister, dan krijgt u te maken met de eisen voor een vestigingsadres bij de KvK. De naam van uw bedrijf wordt verplicht, samen met informatie zoals het KvK nummer, de rechtsvorm, het adres en andere zaken in de registers opgenomen.
Verschil woonadres en briefadres
Een woonadres is het adres waar u woont. Een briefadres is het adres van een andere persoon of van een instelling (de zogenoemde briefadresgever). Met het adres van de briefadresgever bent u zonder woonadres toch bereikbaar voor de overheid. Een briefadres is daarom nooit een postbus.
Inschrijven als u in Nederland komt wonen
U moet zich gratis inschrijven bij de gemeente: op uw vaste woonadres; op een briefadres, als u geen vast woonadres heeft. Bijvoorbeeld omdat u binnenvaartschipper bent, of in een instelling verblijft (gevangenis, psychiatrische instelling, blijf-van-mijn-lijf-huis).
Als iemand rechtmatig in Nederland verblijft, dan mag een gemeente niet weigeren om hem of haar in te schrijven op een woon- of op briefadres.
Het is niet toegestaan om meer dan één eenmanszaak te hebben. Dit komt omdat het privé-vermogen van de eigenaar onlosmakelijk is verbonden met de eenmanszaak. Dit is de uitkomst van een uitspraak van de rechtbank.
Bijvoorbeeld om te controleren met wie ze zaken doen of om hun klantenbestand actueel te houden. Denk aan banken, verzekeraars, telecom- en energiebedrijven en zakelijke dienstverleners. Ook informatiebrokers die adresbestanden leveren aan derden gebruiken KVK-data als informatiebron.
Het postadres is en blijft een openbaar gegeven zodat de onderneming bereikbaar blijft. EZK heeft KVK hiermee de ruimte gegeven om vooruitlopend op nieuwe wet- en regelgeving in bepaalde situaties op verzoek een bezoekadres al af te schermen.
Een briefadres aanvragen is gratis.
Een zakelijk postadres is niets anders dan een virtueel kantoor, waarmee u uw correspondentie ontvangt op een andere locatie dan uw huisadres. U kunt dit adres doorgeven aan de Kamer van Koophandel, indien u kiest voor een postadres die geschikt is als inschrijfadres.
Indien u een postbus huurt, dan kunt u dit zonder problemen als postadres gebruiken. Bij de KvK kunt u dit postbus adres ook gewoon vermelden als postadres. Iets dat echter niet mogelijk is, betreft het inschrijven van uw onderneming op hetzelfde postbus adres.
Hieronder kruis ik voor welke gegevensverwerkingen ik toestemming geef. Ik geef toestemming onder deze voorwaarden: - Mijn toestemming geldt alleen voor de hieronder beschreven redenen, gegevens en personen / instellingen. Voor nieuwe gegevensverwerkingen vraagt het wijkteam mij opnieuw om toestemming.
Openbare gegevens zijn onder meer: naam van het bedrijf of organisatie. contactgegevens zoals adres, telefoonnummer, faxnummer, e-mailadres en internetadres. gegevens van vestigingen.
In een eenmanszaak is je maatschappelijke zetel je woonadres. Verhuis je, dan neemt de KBO automatisch je nieuw adres uit het rijksregister over. Dit geldt niet voor je uitbatingszetel of vestiging. Wijzigt ook dat adres mee, dan moet dit nog in de KBO aangepast worden.
Nee, dit is niet mogelijk. KVK is verplicht de openbare gegevens uit het Handelsregister te verstrekken. Een lijst verstrekken met informatie over wie het register heeft geraadpleegd, mag echter niet omdat in een dergelijke lijst gegevens staan die niet openbaar zijn.
KVK bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij zijn verzameld.
Ieder bedrijf moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en moet daarbij ook verplicht een aantal gegevens achterlaten, zoals een telefoonnummer en adresgegevens. Voor gewone bedrijven is dat geen punt, omdat er geen persoonlijke gegevens in de database terechtkomen, maar bedrijfsgegevens.
Onderneming starten met meerderde handelsnamen
Men stelt ons regelmatig de vraag of het mogelijk is om meerdere handelsnamen op één registratieadres in te schrijven. Het antwoord is duidelijk: ja, dat kan.
De wet stelt dat iemand die op een ander adres gaat wonen, hiervan schriftelijk, persoonlijk of digitaal aangifte moet doen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente waar hij/zij zijn nieuwe adres heeft.
Twee eenmanszaken
Je kunt geen eenmanszaak oprichten met twee eigenaren, maar twee personen kunnen wel elk een eigen eenmanszaak oprichten en vanuit hun eigen bedrijf met elkaar samenwerken. Je kunt elkaar facturen sturen voor de zaken die je samen doet.
Iemand op je eigen adres een postadres geven kan gevolgen hebben voor reinigingsrecht, rioolrecht en kan van invloed zijn op het recht op- of de hoogte van uitkeringen en toeslagen.
Iedereen die rechtmatig in Nederland verblijft, moet zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Woon je niet meer op je oude adres of ben je langer dan acht maanden niet in Nederland? Dan word je uitgeschreven uit de BRP.
Het geven van een briefadres door de hoofdbewoner heeft geen gevolgen voor zijn of haar uitkeringen en toeslagen. Het is belangrijk dat de post daadwerkelijk door de aanvrager wordt opgehaald.