Frikandel – een gefrituurde worst en een van de populairste snacks in Nederland. Populaire varianten zijn: Frikandel speciaal – een klassieke frikandel met mayonaise, currysaus en rauwe gesneden uitjes. Jos Brinkie – een kipfrikandel met pindasaus en drooggebakken uitjes.
Paprika chips is de favoriete TV-snack van de Nederlanders, gevolgd door koek en (borrel)nootjes. Bijna heel Nederland eet wel eens snacks tijdens het TV-kijken 's avonds.
Frikandellen. Dat de frikandel de populairste snack is van Nederland, kon je al eerder lezen op onze website. Aan het einde van de jaren 90 nam de frikandel de kroon over van de kroket. Deze langwerpige vleessnack is niet weg te denken uit de cafetaria.
De oudste Nederlandse kroketten dateren van 1830. In de 19e eeuw werd gaar restvlees verwerkt tot een gepaneerde kroket om het vlees langer te kunnen bewaren. In deze tijd was het een chic tussengerecht, maar in de Tweede Wereldoorlog evolueerde de kroket tot een echte snack.
Bitterballen lijken qua ingrediënten, bereidingswijze en smaak erg op de gewone kroketten. De grotere kroketten hebben echter een kenmerkende langwerpige worstvorm, maar de diameter is vergelijkbaar.
Naast het traditionele AVG'tje eten Nederlanders het liefst pasta of een rijstgerecht. Alleen jongeren hebben een andere top drie. Zij houden het meest van pasta, gevolgd door Hollandse pot en een rijstmaaltijd.
1. Poffertjes . Waarschijnlijk een van de beroemdste Nederlandse gerechten, poffertjes zijn kleine pannenkoekjes, gebakken in een ijzeren koekenpan, en traditioneel geserveerd met gesmolten boter en bestrooid met poedersuiker. Je kunt er het hele jaar door van genieten, maar Kerstmis en Nieuwjaar zijn meestal de beste tijden om ze te eten.
Wat is typisch Nederland is het land van de tulpen en windmolens. Een Hollander loopt op klompen en eet graag kroketten, drop en bruin brood met hagelslag. Een maaltijd bestaat in Nederland uit aardappelen, vlees en groenten en er wordt naar muziek uit een draaiorgel geluisterd.
Weetje: De term 'kroket' komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar deze snack croquette werd genoemd. In het woord 'croquette' zit het Franse woord croquer of 'beet' of 'bijten'.
Meestal gemaakt van rundvlees, en soms kalfsvlees, zijn ze heel licht gekruid en bedekt met broodkruimels. Bitterballen zijn een Nederlandse snack en zijn in principe hetzelfde als kroketten , met als enige uitzondering dat kroketten de vorm hebben van worstjes.
Vleeskroket is een traditionele Nederlandse snack die geliefd is bij mensen van alle leeftijden . Onze vleeskroket is gemaakt met de beste ingrediënten om ervoor te zorgen dat elke hap vol zit met smaak en textuur. Het is knapperig aan de buitenkant en romig aan de binnenkant, waardoor het de perfecte snack is om uw honger te stillen.
Een patatje Paay is alles erover, behalve curry. Nee, wij verzinnen dit niet zelf, en dat geldt ook voor deze andere bijzondere snacks. Als de snackbar-medewerker je meewarig aankijkt, vraag dan om een Mexicana met pindasaus. Dat is namelijk de andere naam voor deze heerlijke 'na-het-stappen-snack.
Frikandel
De meest bestelde snack van Nederland en nummer 1 in de snack top 10 is de frikandel!
De bamischijf vindt zijn oorsprong in Indonesië. Indische Nederlanders brachten Indische gerechten mee naar Nederland, toen zij na de onafhankelijkheid werden 'gerepatrieerd'. De eerste vermeldingen van de variant bamibal dateren uit de jaren 1950.