Eén van de bekendste Franse recepten is Coq au Vin, een stoofschotel van kip in rode wijn met champignons en spekjes. Andere typische Franse gerechten zijn Boeuf Bourguignon, een stoofpot van rundvlees in rode wijn met groenten, en Ratatouille, een groentestoofschotel van courgette, aubergine, paprika en tomaten.
Het typische Franse dinermenu bestaat uit salade verte (groene salade), gevolgd door viande avec garniture (vlees met groenten), fromage en dessert . U kunt ook potage (soep) en hors d'oeuvres (voorgerechten) als voorgerecht zien.
Het hoofdgerecht draait bij de Fransen vaak om het vlees. Meestal halen ze een stukje rund of varken vers van de slager. Dat veel mensen in Frankrijk echte vleeseters zijn kun je wel merken aan het brede aanbod dat je op veel menukaarten in restaurants kan vinden.
Eén van de bekendste Franse recepten is Coq au Vin, een stoofschotel van kip in rode wijn met champignons en spekjes. Andere typische Franse gerechten zijn Boeuf Bourguignon, een stoofpot van rundvlees in rode wijn met groenten, en Ratatouille, een groentestoofschotel van courgette, aubergine, paprika en tomaten.
In Frankrijk is de lunch doorgaans de belangrijkste maaltijd van de dag. Fransen besteden er dan ook meer tijd aan dan de meeste mensen in andere landen.
Franse voorgerechten Traditionele hapjes
Van eenvoudige gerechten zoals tarte tatin met tomaat en basilicum en Franse uiensoep tot meer verfijnde gerechten zoals soufflé van blauwe kaas met verse vijgen en honing: met deze Franse voorgerechten zult u zeker indruk maken op uw gasten.
Eten: kleine Franse hapjes
Iets uitgebreider eten de Fransen graag olijven, noten of baguette met zoute boter. Wie meer trek heeft, eet vaak een charcuterie met rilette, droge worst en paté en croûte: paté in een jasje van bladerdeeg. En natuurlijk is er ook de beroemde kaasplank.
In Frankrijk zijn er 4 maaltijden op een dag : het ontbijt, het middageten, de gouter (spreek uit koeté met een zachte K) en het avondeten. De belangrijkste maaltijd wordt echter tussen de middag genuttigd, het meest sprekende voorbeeld hiervan vind je terug op de scholen met het eten in de kantine.
Hier hebben we een selectie van onze traditionele Franse favorieten verzameld: de in wijn gestoofde kippenstoofpot coq au vin , de Provençaalse visstoofpot bouillabaisse, een groenteversie van Franse uiensoep en meer. Schenk uzelf een glas wijn in en geniet van het koken van deze klassiekers.
Diner. De Fransen eten in de avond om 20.00 uur. Ook nu wordt een voorgerecht (l'entrée of hors-d'oeuvre) geserveerd, een hoofdgerecht, eventueel een kaasplankje en een dessert. De gangen zijn hetzelfde als tijdens de lunch, behalve dat het voorgerecht ook een soep kan zijn.
Net als de lunch bestaat het Franse diner uit een voorgerecht, hoofdgerecht en kaas of dessert om de maaltijd af te sluiten.En misschien een espresso . Het voorgerecht bestaat meestal uit lichte voorgerechten zoals zalmtartaar, salade of meloen (in de zomer) en soep in de winter.
Een van de bekendste Franse hoofdgerechten is natuurlijk Coq au Vin. Maar ook boeuf bourguignon en ratatouille behoren tot de Franse klassiekers. Typisch Frans avondeten is natuurlijk ook de quiche lorraine of uiensoep. Kortom, alles voor een Frans diner vind je hier.
Een hors d'oeuvre (/ɔːr ˈdɜːrv(rə)/ of DURV(-rə); Frans: hors-d'œuvre [ɔʁ dœvʁ]), voorgerecht of voorgerecht, is een klein gerecht dat in de Europese keuken vóór een maaltijd wordt geserveerd.
Steak-frites
Dit wordt vaak gezien als het meest typische Franse gerecht. Een stuk biefstuk, vaak een rib eye (entrecôte), wordt gebakken in boter en geserveerd als "saignant" of bloederig met een berg chips. Hollandaise- en bearnaisesaus worden beide geserveerd met steak-frites.
Pastis. Pastis is ongetwijfeld het bekendste drankje van Frankrijk! Ook op international niveau scoort hij goed, want het is de meest verkochte en meest gedronken anijslikeur ter wereld.
Pastaconsumptie is hoog Beschouwd als een van de meest vooraanstaande keukens ter wereld, bevat de Franse keuken veel smaken. In de Franse keuken, waar koken bijna een kunst is, bedraagt de gemiddelde pastaconsumptie per persoon meer dan 8 kilogram .
Tot de basisvoedingsmiddelen van het Franse dieet behoren onder andere volle kaas en yoghurt, boter, brood, verse groenten en fruit (vaak gegrild of gebakken), kleine porties vlees (vaker vis of kip dan rood vlees), wijn en pure chocolade.