In de winkels en webshops ontdekken ze de zogenaamde 'e-collars' of stroombanden. Ze zijn makkelijk verkrijgbaar. Het betreft een halsband met een kastje/verdikking die aan de binnenkant ijzeren drukpunten heeft die tegen de hals van de hond geplaatst dienen te worden. Bij deze halsband zit een afstansbediening.
Stroomhalsbanden zijn halsbanden die een stroomstoot af kunnen geven aan de hond die deze band draagt. Volgens minister Schouten is gebleken dat een stroomhalsband "behoorlijk leed veroorzaakt" bij de hond.
Vanaf 1 januari 2022 is het verboden om stroomhalsbanden bij honden te gebruiken. U mag ook geen andere apparatuur gebruiken die een stroomstoot aan een hond kan geven. Het verbod geldt ook voor het dragen van een stroomhalsband die niet werkt.
Laat uw hond rustig kennismaken met de trainingshalsband. Laat hem dichtbij de halsband komen, even snuffelen en beloon hem met iets lekkers of een knuffel. Wees geduldig en doe de halsband niet om als uw hond terugdeinst. Als uw hond er klaar voor is, doe hem dan de halsband om en geef hem een beloning.
Vanaf 1 januari 2022 is het gebruik van stroombanden, in welke vorm dan ook, verboden in Nederland. Heel precies gaat het om een wijziging van artikel 1.3 Besluit houders van dieren. In artikel 1.3 staan de verboden gedragingen, oftewel zaken die je niet mag doen bij je dier.
Wanneer jouw hond blaft kan je hem afleiden door hem te laten zitten, liggen, een pootje te geven etc. Hierbij leidt je de focus weg van de prikkel en zal jouw hond zich meer op jou richten, waardoor je meer controle krijgt over de situatie.
Meld de overlast dan bij de gemeente en bel de politie of de wijkagent. De notitie bij de politie, kun je later als bewijs gebruiken. Is er sprake van verwaarlozing en/of mishandeling van de hond(en), bel dan de dierenpolitie.
De trainingshalsband of teletac is zo een modernere en snellere methode die in onze snel draaiende maatschappij zijn nut heeft bewezen voor de meeste gezinnen en voor de meeste honden om tot de gewenste resultaten te komen omdat het makkelijk te gebruiken, zacht is voor honden en hierdoor goed op reageren en honden ...
Een trainingshalsband, biedt u de mogelijkheid om uw hond een trilling te geven of een stroomcorrectie op het moment dat het nodig is. Er wordt veel gezegd en geschreven over het opvoeden of corrigeren van honden met behulp van een trainingshalsband.
Halsband met een statische correctie
Dit type halsband registreert middels een microfoontje of een contactpuntje dat trillingen van de stembanden waarneemt wanneer de hond blaft. Het geeft vervolgens direct een schokje af.
Vanaf zaterdag 1 januari 2022 is het gebruik van de stroomband bij honden verboden. De Koninklijke Hondenbescherming is blij dat het verbod nu daadwerkelijk een feit is.
De slipketting was ook bedoeld om te corrigeren, dus wanneer de lijn strak kwam te staan dan gaf je een ruk aan de slipketting en dit zou ervoor moeten zorgen dat je hond weer naast je kwam lopen en dan hing de lijn weer los.
Een E-collar (Electronic collar of Elektronische halsband) is een halsband dat een vibratie, elektrische stimulatie of geluid stuurt naar de hond met behulp van een afstandsbediening, door een gebruiker/trainer bedient. Het heeft 2 of meerdere contactpunten en stimuleert enkel de plaats waar de E-collar contact heeft.
De GoodDog™ Anti-Blafband zorgt ervoor dat jouw hond stopt met blaffen! Deze antiblafband is als beste getest en zal je hond snel en gemakkelijk leren niet te blaffen. Door een intelligent systeem van 7 niveau's vibratie en geluid wordt je hond diervriendelijk getraind om niet te blaffen.
Hoe werkt het anti blaf apparaat? Het anti blaf apparaat zelf zet je binnen of buiten neer. Als het apparaat hard geluid detecteert dat langer aanhoudt, zal het reageren met het uitzenden van een ultrasone toon. Deze toon is voor het mensen oor niet hoorbaar maar voor elk honden oor absoluut wel.
Hoe werkt onzichtbare omheining? Een onzichtbare omheining werkt met een draad die je net onder de grond aanbrengt. Je hond krijgt een halsband om met een ontvanger. Daarmee baken je het terrein af waarbinnen je hond zich veilig mag bewegen.
Volledige garantie-informatie is online beschikbaar via www.petsafe.net. Er gaat een radiosignaal door een ingegraven draad, zo de grenzen aangevend die u voor uw hond wilt instellen. Uw hond draagt een ontvangerhalsband die het signaal bij de grens detecteert.
Een sliplijn is een hondenriem en een halsband in één. De lijn kan dicht slippen om de nek van uw hond wanneer hier druk op komt te staan dus wanneer de hond trekt aan de lijn. Sliplijnen worden vooral gebruikt bij het trainen met honden. Door een sliplijn kunt u uw hond makkelijk corrigeren.
Anti-blafbanden die werken met ultrasoon geluid, trillingen, spray of met 'impulsen'. Ultrasoon geluid: Als de hond blaft produceert de band een geluid dat voor mensen niet hoorbaar is, maar voor de hond wel. Het geluid is voor de hond onprettig en heeft als doel om de hond te laten schrikken.
De halsband moet strak genoeg rond de nek, anders werkt hij niet. Er zijn verschillende niveaus, bij mijn hond is de laagste stand voldoende. Hij gaat niet af bij de eerste blaf, maar wel als ze aanhoudend blaft.
De buur aanspreken over zijn blaffende hond kan vervelend zijn, maar uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaar om zijn/haar dier het zwijgen op te leggen. De wet zegt immers dat dieren geen abnormale hinder mogen veroorzaken 'door aanhoudend geblaf, geschreeuw of gekrijs'.
Met deze uitkomsten komt het erop neer dat een hond die overdag in een buurwoning langer blijft blaffen dan 10 minuten een zekere grens overschrijdt. In de avond is meer dan 1 minuut al te lang en 's nachts is een paar keer blaf- fen te veel. Dus zorg dat een hond 's avonds en 's nachts zo min mogelijk blaft.
Het is onmogelijk om echt te bewijzen of geesten bestaan en of honden ze kunnen zien als ze dat doen. Wat waar is, is dat honden dingen kunnen zien, ruiken en voelen die mensen niet kunnen.
Wanneer je hond gedrag vertoont wat je niet prettig vindt, dan zou je je hond kunnen straffen. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt `nee´ zeggen, een ruk aan de lijn geven, een speeltje afpakken of een stroomband gebruiken. Al deze handelingen hebben als doel het gedrag te stoppen of te doen afnemen.