Soft picks zijn dus een alternatief voor ragers, waarbij het ijzerdraadje is vervangen door een stukje rubber. Daardoor hebben ze een aantal voordelen boven ragers: Soft picks zijn makkelijker in het gebruik dan ragers, omdat ze veel flexibeler zijn.
GUM Soft Picks Regular zijn innovatieve interdentaal ragers die zorgen voor een grondige reiniging van uw gebit. De zachte rubberen borsteltjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik. U kunt de kleine ragers gebruiken om tandplak en voedselresten tussen uw tanden te verwijderen en tegelijkertijd masseert u het tandvlees.
Minstens één keer per dag te gebruiken voor het tandenpoetsen. Helpt je tandvlees en tanden gezond en sterk te houden en geeft je een schoon en fris gevoel, elke dag opnieuw. Zachte, flexibele rubberen borstelharen glijden comfortabel tussen je tanden en verwijderen effectief voedselresten en tandplak.
Gebruik van ragers
Ragen doet u om bacteriën te verwijderen die op het tandoppervlak blijven zitten. Het is belangrijk om de bacteriën 1x in de 24 uur te verwijderen. Uitgebreid ragen hoeft maar 1x per dag.
Plaats het borsteltje van de rager voorzichtig tussen je tanden. Als je kracht moet gebruiken heb je een te grote rager. Kies dan een kleinere maat. Beweeg de rager een paar keer heen en weer tussen je tanden om de tandplak te verwijderen.
Hoe vaak moet u uw tanden stoken? Wanneer u de bacteriën op het tandoppervlak wilt verwijderen, is het belangrijk dat u dit eens in de 24 uur verwijdert. Om uw tandvlees gezond te houden is tanden stoken noodzakelijk. U hoeft dus maar één keer per dag uw tanden uitgebreid te stoken.
Flossen of stoken doet u vóór het tanden poetsen, ragen erna; bij zeer kleine tussenruimten kunt u het beste flossdraad gebruiken; past een tandenstoker of flossdraad (te) ruim tussen uw tanden of kiezen, dan is het beter om een rager te gebruiken. Over het algemeen worden de tussenruimten groter op latere leeftijd.
Als er eenmaal tandsteen is gevormd, kan dit weggehaald worden door een mondhygiënist, preventieassistent of tandarts. Tandsteen verwijderen kan op twee manieren: met behulp van een haakje – waarbij het tandsteen wordt weggekrabd – of met een apparaat dat ultrasone trillingen geeft.
Het tandvlees groeit vanzelf dicht. Dit dichtgroeien duurt ongeveer 10 dagen.
Ragen, stoken of flossen zijn goede manieren om je gebit schoon te houden. Juist tussen je tanden en kiezen hopen zich de meeste tandplak en bacteriën op. Dat kan gebitsproblemen zoals gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem tot gevolg hebben.
Ga langs al uw tanden en kiezen en zo nodig een tweede keer. Het is niet erg als het gaat bloeden. Dit is meestal een teken dat uw tandvlees ontstoken is. Wanneer u één á twee weken lang elke dag uw tanden stookt zal in veel gevallen de ontsteking afnemen.
Pak 35-40 cm floss & wikkel het om elke middelvinger en houd een kort stukje strak tussen je duimen en wijsvingers. Schuif de floss voorzichtig tussen je tanden. Duw niet te hard om te voorkomen dat jouw tandvlees beschadigt. Schuif voorzichtig op en neer in een zigzagpatroon.
Interdentaal poetsen omvat het gebruik van een kleine, speciaal gemaakte rager om tussen de tanden te reinigen en voedselresten en ziekteverwekkende bacteriën te verwijderen. Je verwijdert hiermee de deeltjes die kunnen leiden tot tandplakvorming of tandvleesaandoeningen.
Het is verstandig om op de dag van de behandeling alcohol en aspirine te vermijden. Begint de verdoving uit te werken? Gebruik dan paracetamol of ibuprofen als pijnstiller. Je kan na de behandeling overigens gewoon weer aan het werk!
Eenmaal teruggetrokken, groeit het tandvlees helaas niet meer terug en kan het in het ergste geval zelfs leiden tot het verlies van tanden. Daarom is het belangrijk om er tijdig bij te zijn en het terugtrekkend tandvlees te stoppen of zelfs te voorkomen.
De voornaamste oorzaak is de persoonlijke mondhygiëne. Door niet de juiste poetstechniek te gebruiken, blijft er meer tandplak achter in de mond. Hierdoor zal er meer tandsteen ontstaan. Ook het eten van zetmeel en suikerrijk voedsel heeft als gevolg dat er meer tandplak wordt aangemaakt.
Witte tanden dragen daar zeker aan bij. Als één of meerdere tanden of kiezen zijn verkleurd, je vlekken op je tanden hebt of je tanden geel zijn, kan dat zeer storend zijn. Gelukkig kan je zelf op verschillende manieren wittere tanden krijgen. Maar ook je tandarts kan je tanden en kiezen weer wit maken.
Tandpasta's die actief zijn tegen tandsteen kunnen pyrofosfaat bevatten. Dit helpt de vorming van tandsteen op tanden te voorkomen. Een nog effectiever ingrediënt is natriumhexametafosfaat, dat zeer effectief is in het voorkomen van tandsteen en verkleuringen.
Stoken, ragen of flossen, het verschilt per persoon wat het prettigst is. Het minst effectief is flosdraad. Dat komt omdat het niet heel makkelijk te gebruiken is en u waarschijnlijk met het draad niet op de goede plekken komt. Het meest effectief zijn ragers.
Het is een feit dat dagelijks flossen (in combinatie met poetsen en spoelen) je beschermt tegen tandvleesontstekingen door het verwijderen van tandplak en voedselrestjes. Zo blijven je tanden en tandvlees gezond en houd je een mooie glimlach. Hoe oud je ook bent, flossen is essentieel voor je glimlach.
Om je mond schoon en je tandvlees in goede conditie te houden, is het aan te bevelen minstens eenmaal te flossen en tweemaal per dag te poetsen als onderdeel van een complete routine voor mondhygiëne. Verwijder meer plak: Plak komt tussen de tanden vast te zitten en flossen helpt om het los te maken.
Wanneer je flossdraad vies ruikt na het schoonmaken, dan is dat een teken om vaker te flossen tussen je tanden en kiezen. De vieze geur wordt veroorzaakt door afvalproducten van bacteriën en of een ontsteking. In het begin kan flossen gevoelig zijn en kan het tandvlees gaan bloeden.